… je število zmag, ki so jih v minulem vikendu dosegle naše ekipe. V tekmovalnem smislu sta se predstavili le ekipi mlajših dečkov (U12) in dečkov (u14). Ekipa kadetov (U16) tokrat ni imela tekme, “dvajsetica” bo s pospešenim tempom spet začela v prihajajočih dneh, mladinci (U18) pa so odigrali mednarodno prijateljsko tekmo proti celovškemu EC KAC-u.

Mlajši dečki po izvajanju kazenskih strelov premagali Mladost

V resno rivalstvo se je razvilo letošnje merjenje moči med mlajšimi dečki z Jesenic in tistimi, ki nastopajo za zagrebško KHL Mladost. Železarčki so zelo zaspano začeli s sobotno dopoldansko tekmo. V prvi tretjini sta mreži obeh vratarjev mirovali, nevarnejši v svojih akcijah pa so bili gostje iz prstolnice sosednje države. Ob igri z igralcem več so nato ob koncu 18. minute tudi povedli (0:1). K sreči je bil odgovor domačih ekspresen – izenačili so že po vsega 16 sekundah (1:1)! Gostje so znova povedli v 25. minuti (1:2) in svojo prednost zadržali do konca druge tretjine, veselil pa je konkretnejši pristop rdečih. Zadnja tretjina je bila najbolj divja. Najprej so izenačili naši fantje v 36. minuti (2:2). Ko so v 39. tudi prvič na tekmi povedli, je bilo njihovo veselje kratkotrajno, saj so Zagrebčani izenačili še v isti minuti (3:3). V izenačenem boju so spet povedli gostje v začetku 41. minute, vendar se tudi Železarčki niso dali in so vnovič izenačili dobri dve minuti kasneje (4:4). V zadnjih minutah zadetka ni uspelo doseči nobeni od ekip, zato so o zmagovalcih morali odločiti kazenski streli. Pri teh so bili uspešnejši domači, ki so dvakrat premagali gostujočega vratarja, gostom pa ni uspelo spraviti paka za hrbet Luke MATKOVIČA.Dečki po pričakovanjih boljši od Celjanov

Lažjo nalogo od svojih mlajših kolegov so v nedeljskem dopoldnevu imeli dečki. Le-ti so zanesljivo opravili s Celjani. Kar sedemindvajsetkrat (!!!) so v prvi tretjini sprožili proti vratom gostov in ob tem štirikrat premagali gostujočega vratarja. Zadetke so dosegli v 6., 10., 11. in 12. minuti; zadnjega ob igri z igralcem več. Nekoliko so varovanci Anžeta TÖRÖKa popustili jekleni prijem v drugi tretjini, ko so ob štirinajstih strelih v okvir gostujočih vrat zadeli le enkrat (31. minuta, 5:0). Utrujeni gostujoči obrambi so v zadnjih dvajsetih minutah zabili še trikrat; kar dvakrat se je mreža gostov zatresla v 47. minuti, zadnji gol na tekmi pa je 57 gledalcev videlo v 50. minuti (8:0).

V terminu za nedeljsko kosilo so mladinci v prijateljski tekmi premagali celovške vrstnike s 7:5.

Tekst: M.L.