Liga IHL (U18):

HDK Maribor vs. HD Hidria Jesenice
1 – 2 (OT)

(0:0,1:1,0:0 – 0:1)

Pošteno so se namučili mladinci, da so v drugi tekmi dokončno preskočili četrtfinalno mariborsko oviro! Že res, da so v Ledni dvorani v Mariboru prevladovali od prve do sredine 64. minute in ob koncu sprožili na gol domačega vratarja neverjetnih 58 strelov (pa še precej mimo vrat), a so vseeno potrebovali še podaljšek, da so dokončno strli odpor Štajercev..

Že v prvi tretjini se je domači vratar soočil z enaindvajset streli v okvir proporcev njegovih vrat, prav vse pa je zaustavil uspešno. Na drugi strani je Nejc ŽAGAR posredoval petkrat. Domači so se izkazali s fanatičnim branjenjem, Železarji pa obleganju navkljub paka niso znali spraviti v domačo mrežo. Mariborčani so se v silne težave spravili v 18. minuti, ko so si prislužili edino izključitev v tem delu, a so tudi ob igralcu manj svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. 
Razmerje moči je bilo nekoliko manj izrazito v prid Jesenic v drugi tretjini, čeprav bi bilo nepravično zapisati, da je bilo enakovredno. Železarji so še naprej prevladovali. Nekoliko so zastrigli z ušesi podporniki gorenjske ekipe v 28. minuti, ko so domači po enem izmed svojih redkih napadov povedli (1:0). K sreči je v nadaljevanju minila le dobra minuta, potem pa je zadel Matic TÖRÖK (1:1). Nadaljevanje je prineslo že videne prizore – Jeseničani so še naprej napadali, domači pa so se krčevito branili. V 32. minuti je prišlo do manjšega ravsa in obojestranske izključitve zaradi grobosti (pri Jesenicah Fartek), v rezultatskem pogledu pa to ni prineslo nobene spremembe. Naši fantje so bili prisiljeni igrati short handed (z igralcem manj) med 36. in 38. minuto, ko je bil zaradi naleta s palico izključen Mravlje, a tudi to domačim ni pomagalo do novega zadetka. Ob koncu druge tretjine so mariborski statistiki zabeležili šest strelov domačih in trinajst strelov Jesenic, na drugi odmor pa sta ekipi odšli z neodločenim rezultatom. 

V zadnjo tretjino so naši fantje vstopili z novo izključitvijo; po slabi minuti in pol je bil zaradi nabijanja na ogrado izključen A. Lukan. Ničesar omembe vrednega niso skupaj spravili domači v power playu, zato pa so se bili primorani v nadaljevanju z vsemi močmi braniti. V 48. minuti so tudi domači morali na klop za kaznovane, a do spremembe rezultata v prihajajočih dveh minutah spet ni prišlo. Bunker, v katerega so Mariborčane tudi v nadaljevanju prisilili Jeseničani, je zdržal vse do konca tretjine, statistika pa je zabeležila le dva poizkusa domačih v tretji tretjini – in kar dvajset poizkusov Železarjev

Podaljšek je znova minil v znamenju Jesenic, zaključil pa ga je sredi 64. minute prvi junak tekme Matic TÖROK, ki je tako najbolj zaslužen za preboj Železarjev v polfinale lige IHL. Za zelo borbeno igro gre pohvaliti tudi domače Lisjake, poleg strelca obeh jeseniških zadetkov pa je prav, če za izvrstno predstavo pohvalimo tudi preostale fante trenerja Aleša SODJE!

Tekst: Marko L.