HD mladi Jesenice : HK MK Bled 5:2
(0:0, 3:2, 2:0)

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 80. Sodniki: Bohinc, Čamdžić, Pagon.

Strelci: 0:1 Mašič (Bergles, Pazlar, 23.), 1:1 Tomaževič (Glavič, Pelko, 28.), 2:1 Rekar (Tomaževič, Pelko, 31.), 3:1 Seršen (Rajsar, 40.), 3:2 Mašič (Ulamec, Bergles, 40.), 4:2 Rajsar (Seršen, 43.), 5:2 Rekar (Glavič, Tomaževič, 45.)

Kazenske minute: Jesenice 0 (0, 0, 0), Bled 2 (2, 0, 0)
Streli na gol: Jesenice 42 (15, 16, 11), Bled 36 (11, 15, 10)

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Legat, Tarman, Pelko, Krašovec (C), Jeklič, Trkulja, Srpčič, Hadžič, Glavič, Tomaževič, Rekar, Blažič, Žuber, Razinger, Seršen, Rajsar, Svetina. Trener: Dejan Varl.

Veliko lažje je zaigrati, ko ekipa ni preutrujena od tekem iz dneva v dan. In ko je apetit po uspehu velik. Jeseniški in blejski kadeti so ponovno stali eden nasproti drugemu in se v derbiju Mežakle borili za točke državnega prvenstva. Dvoboj je bil bolj izenačen kot pred tem, Jeseničani pa so bili učinkovitejši in si priborili zmago. V športnem merjenju moči so se vrata na kazensko klop odprla le enkrat in to kaj kmalu po uvodu v srečanje, sicer pa sodniška trojka veliko dela ni imela. Jeseničani prednosti igralca več niso izkoristili. V izenačenem dvoboju pa priložnosti na eni in drugi strani ni manjkalo. Nekaj boljši in aktivnejši so bili domači, kar pa ni prineslo spremembe izida. Ta je po prvih 20 minutah ostal 0:0.

Tudi to pot so Blejci znali ubežati, a brez večjih posledic na rezultatu

V drugi tretjini so se ob zanimivih akcijah na ledu tresle tudi mreže. Gosti so bili prvi, ki so se izkazali za spretne in natančne, Nejc Mašič pa je svojo ekipo povedel v vodstvo. Prednost ni vzdržala dolgo, saj so Jeseničani dvignili ritem svoje igre, napadi, ki so se vrstili, pa so prinesli tudi izenačenje. Blaž Tomaževič je zaključil izdelano akcijo, le tri minute kasneje pa prispeval podajo Niku Rekarju za jeseniško vodstvo. Zelo aktivni so bili tudi igralci tretjega napada, kjer igrajo igralci iz kategorije dečkov, Gašper Seršen pa je poskrbel za prednost dveh zadetkov. Jeseniški zadetek manj kot minuto pred koncem pa še ni bil tudi zadnji v tem drugem delu. Nekoliko preveč sproščeni Železarji so gostom omogočili akcijo za znižanje na 3:2. Še enkrat je bil uspešen Nejc Mašič, majhna prednost Jesenic pa ni pomenila še ničesar.

Zelo učinkoviti tudi igralci tretjega napada

Zato so Jeseničani v zadnji del krenili zelo agresivno. Serije napadov pa so hitro prinesle prednost, ki je pomenila tudi zmago na tekmi. Kot prvi so spet udarili člani tretjega napada, le da je to pot zadetek dosegel Patrik Rajsar. Le dobre dve minuti kasneje se je mreža Blejcev tresla ponovno. Udaril je jeseniški udarni napad in Nejc Rekar je dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi. Blejci so poskušali loviti prednost Jesenic, tudi pol minutni odmor Valerija Šahraja ni prinesel spremembe v igri, še manj pa v rezultatu. Jeseničani so dosegli želeno, a že dan pozneje jih na Bledu čaka nov obračun z istim nasprotnikom. Prvenstvo je pač v polnem razmahu, časa za sproščenost, še manj pa za ležernost pa ni. Seveda pri mladih igralcih tega ni moč izključiti in tako je tudi prav.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=76]