HD mladi Jesenice : Sapa Fehervar AV19 2:3
(1:1, 1:1, 0:1)
2. tekma polfinala EBYSL, izid v zmagah 0:2 

Bled, ledena dvorana. Gledalcev: 160. Sodniki: Kralj, Tominc, Čertanc, Pahor.

Strelci: 1:0 Lahajnar (Sodja, 11,), 1:1 Toth (Sarpatki, Arkovics, 13.), 2:1 Zupan (Lahajnar, Rakovič, 35.), 2:2 Toth (Nemeth, Sarpatki, 37.), 2:3 Korbuly (Pillok, Sofron, 43.)

Kazenske minute: Jesenice 6 (2, 4, 0), Sapa 12 (4, 0, 8)
Streli na gol: Jesenice 40 (14, 8, 18), Sapa 25 (11, 12, 2)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Zupančič, Rakovič, Sodja, Lahajnar, Zupan, Kraigher, Kozar, Hribljan, Bizalj (C), Hadžič, Stan, Jeklič A., Török, Podrekar, Jazbec, Podlesnik, Jensterle, Čamdžić. Trener: Marjan Kozar.

Ta večer je bil za mlade Jeseničane zelo pomemben. Pred njimi je bila tekma, v kateri so morali poseči po zmagi, če so še želeli nadaljevati z nastopi v EBYSL. Pritisk je bil velik. Železarji so srečanje pričeli previdno, trdo so delali v obrambi, v napadih pa so bili nekaj minut zadržani, nato pa so tudi v napad vložili veliko energije. Pripravili so si izredne priložnost, ki pa so jih zamujali kot po tekočem traki. Sapa je manj napadala, a ko je izpeljala akcijo proti golu Jesenic, je bila še kako nevarna. Ob izključitvi na strani Jesenic gosti niso sestavili nič konkretnega, ob tem pa tudi sami storili prekršek. Ob igri štirih proti štirim so Jeseničani izkoristili več prostora, ob vztrajnosti Nika Lahajnarja pa je tudi prišlo do zadetka. Vendar vodstvo domačih ni vzdržalo dolgo. Že po dveh minutah je sledila akcija Madžarov, po kateri je sledilo izenačenje. Le nekaj za tem so Jeseničani imeli priložnost v power playu, akcije za zadetek pa niso sestavili. Prva tretjina se je končala neodločeno, čeprav bi si Jeseničani lahko priigrali lepo prednost.

Nik je dosegel prvi zadetek na srečanju po vztrajanju pred golom

V drugo tretjino so Jeseničani vstopili bolj agresivno kot v prvo. Tudi Madžari so znali odgovoriti in vnel se je pravi dvoboj. Sledila je izključitev Jeseničana, ob kateri so domači imeli dve priložnosti v protinapadu, ki pa se nista končala z novim jeseniškim vodstvom. Ob novi izključitvi na domači strani, ki je sledila zelo kmalu, so bili gosti bolj previdni, vendar tudi sami niso bili nevarni. Ob izenačenih močeh so Železarji spet krenili v napad in več poskušali. Nekaj priložnosti je šlo po zlu, nato pa je sledila izredna akcija z nekaj podajami, Žan Zupan pa je z vdrsavanjem pred gol prišel v pozicijo iz katere ni zgrešil. A novo vodstvo ponovno ni vzdržalo dolgo. Kaj kmalu so Madžari izkoristili zmedo pred golom Jesenic in izid je bil ponovno poravnan. In ob takem izidu sta ekipi krenili tudi v odločilni del srečanja.

Žan Zupan je bil ponovno uspešen, njegov zadetek je pomenil drugo vodstvo na tekmi

Jeseničani so takoj krenili v napad, večkrat poskusili, vendar so bili streli premalo močni. Na drugi strani so Madžari pokazali, da se da tudi z ne ravno močnim strelom zadeti. Eden redkih poskusov Sape v tretji tretjini je tako končal za hrbtom Jureta Pavliča. Pričela se je popolna jeseniška ofenziva. Domači so napadali in poskušali s streli z vseh pozicij. Nekaj domiselnih akcij se ni končalo po željah Železarjev, saj zadnje podaje niso uspele najbolj natančno. Ob nevarnih poskusih se je redno izkazoval Miklos Rajna, čuvaj madžarske mreže. Ploščica ni našla poti v mrežo. Igralci Sape so se odločno branili, tudi za ceno kakšnega prekrška niso dovolili domačim igre pred njihovimi vrati. Kljub štirim izključitvam pa Jeseničani niso izkoristili nobenega power playa. 16 sekund igre z dvema igralcema več ni zadostovalo za izpeljavo uspešne akcije. Zadnji dve minuti so Jeseničani imeli še zadnji power play na srečanju, iz vrat je šel tudi Jure Pavlič, vendar tako želenega uspeha ni bilo. Prav neverjetno je, kaj vse so Železarji zamudili. Čeprav očitno boljši na ledu tega niso znali prikazati še v rezultatu. Izid je ostal iz uvodnih minut zadnje tretjine in Madžari so se veselili vstopa v finale. Ne glede na neuspeh pa je ekipa Jesenic požela glasen aplavz za vse dobljene bitke skozi sezono. Srčnosti ji ne gre oporekati, prikazano skozi sezono je vsekakor treba oceniti še kako pozitivno  žal pa je to našim mladim borcem bržčas slaba tolažba.

Tekst: Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=96]