Liga EBJL, zadnja tekma 7. kroga

HDK Maribor – HD Jesenice 3:5 (1:1,1:3,1:1)

 

0:1 Glavič (Jeklič, Krašovec) 11′
1:1 Vedlin 14′
2:1 Petek (Mercina) 21′
2:2 Rekar (Krašovec, Glavič) 36′
2:3 Srpčič (Krašovec, Jeklič) 37′
2:4 Avsenek (Trkulja) 40′
3:4 Grahut (Drozg) 50′
3:5 Glavič 60′ (EN)

Kazenske minute: HDK Maribor 4, HD Jesenice 2

Po ponedeljkovi tekmi proti ekipi HK MK Bleda so bili naši mladinci danes spet tekmovalno aktivni. Pot jih je vodila v Jesenicam najbolj oddaljeno hokejsko prizorišče v državi, štajersko prestolnico Maribor. Tam so v zadnjih letih vzgojili kar nekaj odličnih hokejistov in nobena pot na severovzhod Slovenije za nobeno od ekip ne pomeni kar avtomatično knjiženja novih točk. Trener mladincev Dejan Varl ni bil najbolj navdušen nad pristopom svojih fantov na tekmi proti Bledu in prav gotovo je fantom napel kozjih molitvic pred potjo v Maribor.

Devetnajst hokejistov in dva vratarja je Dejan Varl peljal na tekmo. Domači tako številne posadke nimajo, za tekmo so prijavili dva vratarja in trinajst hokejistov, med njimi tudi eno dekle. 70 gledalcev je videlo dva zadetka v prvi tretjini. Železarji so bili nekoliko podjetnejši, vendar so domači zelo dobro parirali pritiskom Gorenjcev. Kljub temu je Gašper GLAVIČ po podajah Matica Jekliča in Žiga Krašovca v 11. minuti železarje povedel v vodstvo (0:1). Domači se niso vdali v usodo in so kaj kmalu izenačili; jeseniški vratar Anže Vavpotič je bil prvič premagan v 14. minuti (1:1). Do konca tretjine moštvi nista več dosegli zadetkov. Železarji so v prvih 20 minutah proti vratom domačih sprožili 10 strelov, domači pa so streljali proti jeseniškim vratom šestkrat. Nobeno od moštev v prvem delu ni bilo kaznovano.

Druga tretjina se je začela šokantno za Gorenjce, saj so domači povedli že po vsega 53 odigranih sekundah (2:1). Železarji so po prejetem zadetku pošteno pritisnili proti domačim vratom. Do prve izključitve na tekmi je prišlo v 30. minuti, ko je na kazensko klop zaradi udarca s palico moral Matic Jeklič. Domači so nekoliko pritisnili, streljali proti vratom železarjev, vendar novega zadetka niso dosegli. V naslednjih minutah so se ves čas vrstili napadi proti vratom domačih, izenačujoči gol pa je padel v začetku 36. minute. Še enkrat več je bil pri zadetku s podajo udeležen Krašovec, podajalec pa je bil tudi strelec prvega gola Glavič; za izenačenje je zadel Nik REKAR (2:2). Pičlih 57 sekund kasneje je za vodstvo Jesenic zadel Žan Luka SRPČIČ, ponovno pa sta bila podajalca Krašovec in Jeklič (2:3). V 38. minuti so si malo kazen prislužili tudi domači, vendar do nove spremembe izida ni prišlo. Pač pa je nov zadetek v domačo mrežo padel le 4 sekunde po tistem, ko se je kaznovani Mariborčan vrnil na led. Za povišanje vodstva je po podaji Dejana Trkulje zadel Rok AVSENEK (2:4). Razmerje v strelih v drugi tretjini je bilo kar 4:12 v korist Jesenic, vodstvo pa vseeno še ni zagotavljalo mirne igre v zadnji tretjini.

V zadnjem delu so domačim nekoliko pošle moči. Kljub temu so se podali v lov za zmanjšanjem rezultata. V 50. minuti so zmanjšali rezultat (3:4) in še dodatno poskrbeli za razburljiv zaključek tekme. Potrebno je povedati, da so železarji v tem delu sprožili kopico strelov, vendar pa ploščice niso in niso spravili v domačo mrežo. V 53. minuti si je novo malo kazen, tokrat zaradi spotikanja, prislužil eden od domačih igralcev, vendar Jeseničani tudi v dveh minutah igre ob igralcu več na ledeni ploskvi gola niso zadeli. V zadnjih dobrih petih minutah sta moštvi poizkušali doseči zadetek; domači izenačujočega, železarji pa seveda novega za zanesljivo zmago. Domači do v 58. minuti vzeli še pol minute odmora za zadnji posvet. 32 sekund pred koncem je domača vrata zapustil vratar, na led pa je pridrsal še en napadalec. Njihova želja po izenačenju se je sesula dokončno 3 sekunde pred zaključkom tekme, ko je prazno domačo mrežo zadel GLAVIČ in tako dokončno odločil zmagovalca (3:5). Razmerje v strelih v zadnji tretjini je bilo kar 7:18 v korist Jesenic.

Dejan Varl, trener mladincev: “Moji fantje so danes prikazali precej drugačen odnos, kot pred dvema dnevoma. Za pristop jih moram pohvaliti. Imamo sicer še nekaj težav s preslabo učinkovitostjo. Rad bi pohvalil tudi naše nasprotnike, trener Marko Ferlež zelo dobro dela z ekipo Maribora. Danes je bil v njihovi igri viden velik napredek in ni nam bilo lahko. Če bi domači imeli nekaj več sreče, bi se tekma lahko obrnila tudi v drugačno smer. Sam pa sem danes tudi dobil določene odgovore o tem, kaj in kako bom v prihodnje delal s svojimi fanti.”

 

Za HD Jesenice so nastopili: Ažman (GK), Vavpotič (GK), Tarman (A), Perat, Zupan, Hadžić, Trkulja, Žbontar, Žuber, Pelko, Srpčič (A), Kantarević, Jeklič, Glavič, Kršovec (C), Avsenek, Rajsar, Svetina, Razingar, Rekar in Grašič
Trener Dejan Varl, tehnični vodja ekipe Simon Seršen

Tekst: Marko LUKAN