DP mlajših dečkov (U12); prva tekma polfinala 
Dvorana na Bledu
7. marec 2017
Gledalcev: ni podatka

13 – 3

(3:1,5:1,5:1)

 

 

 

Gibanje rezultata:
0:1 HD JESENICE 2′
1:1 HKMK Bled 4′
2:1 HKMK Bled 8′
3:1 HKMK Bled 11′
4:1 HKMK Bled 19′
4:2 HD JESENICE 20′
5:2 HKMK Bled 22′
6:2 HKMK Bled 22′
7:2 HKMK Bled 23′
8:2 HKMK Bled 28′
9:2 HKMK Bled 32′
10:2 HKMK Bled 33′
11:2 HKMK Bled 35′
12:2 HKMK Bled 36′
13:2 HKMK Bled 41′
13:3 HD JESENICE 42′

Sodnika: Peter Bizalj, Robert Bohinc
Mlajši dečki in njihova kapetanka so z uvrstitvijo v polfinale državnega prvenstva dosegli enega od zastavljenih ciljev. Trener Luka POGAČNIK je svojo ekipo seveda poskušal dobro pripraviti tudi za nastop v pofinalu in morebiti presenetiti realno boljše Blejce. Borbeno so železarčki tudi začeli svoj blejski nastop. Domači so že v prvi minuti poskušali s solo prodorom skozi jeseniško obrambo, kapetanka pa jim je v svoji obrambni tretjini suvereno odvzela pak. V nasprotnem napadu se ji je prostor kar “odpiral”, naša Deja pa je pod pritiskom in v padcu po dobri minuti igre na veliko veselje kar številčne publike, ki je držala pesti za Jeseničane, železarčke povedla v vodstvo (0:1). V prvih nekaj menjavah so gostje igrali dovolj zbrano, da domači niso prišli v kako resnejšo priložnost. Potem pa so Blejci počasi prevzeli pobudo in v 4. minuti izenačili (1:1). Tudi v prihajajočih minutah so bili domači nevarnejši. V 8. minuti so po strelu z desne strani najprej zadeli vratnico, po odbitku pa še matirali čuvaja jeseniške mreže Luko MATKOVIČa (2:1). Nezbranost v obrambi, ko so kar trije igralci železarčkov planili proti blejskemu napadalcu levo za svoj gol, le-ta pa je s podajo pred gol našel popolnoma osamljenega soigralca, ki ni imel težav pri doseganju zadetka, je Jeseničane stala povišanja zaostanka v 11. minuti (3:1). S tem rezultatom se je uvodnih 15 minut tudi končalo. Domači so vodili zasluženo, ostal pa je vtis, da bi se železarčki ob nekoliko bolj zbrani igri lahko še bolje kosali z drsalno dobro domačo ekipo.

IMG_0797

Prav zbranosti pa je izrazito manjkalo v drugi tretjini. Pokritega vratarja Jesenic so domači v 19. minuti premagali s strelom od daleč (4:1). Žarek upanja je za goste posijal v naslednji minuti; najprej so pri eni od akcij izgubili pak v napadalni tretjini, a si ga pridobili nazaj, potem pa z diagonalnim strelom na “dolgo vratnico” znižali na 4:2. Dokončno so se upi na morebiten preobrat podrli v 22. in 23. minuti, ko so domači nepazljivim Jeseničanom zapored nasuli kar tri zadetke in tako povedli z nedosegljivih 7:2. S slabo igro so gostje nadaljevali tudi v prihajajočih minutah, k sreči pa domači niso bili več tako izrazito strelsko razpoloženi. Kljub temu so Blejci v 28. minuti dosegli še svoj peti gol v drugi tretjini (8:2). 

IMG_0806

Ob pogledu na končni rezultat, se bo najbrž komu tale zapis zdej pretiran – dejansko pa so Pogačnikovi varovanci zadnjo tretjino odigrali v nekaterih segmentih bolje. V uvodu so močno pritisnili in domače zbili v njihovo obrambno tretjino. Gola trudu navkljub niso uspeli doseči, so ga pa zato v 32. minuti spet prejeli, saj so domači pokazali, da za zadetek ni potrebno veliko komplicirati, ampak pač čim enostavneje priti do strela in zadevo zaključiti (9:2). Jubilejni deseti zadetek so domači dosegli v naslednji, 33. minuti (10:2). Potolčena četa železarčkov je v nadaljevanju ponovno spletla nekaj lepih akcij v napadalni tretjini, za kak dodatni gol pa jim je v nekaj situacijah zmanjkal tudi kanček sreče. Le-te nikakor ni manjkalo domačim, ki so v 35. minuti dosegli nov zadetek tako, da se je po odbitem paku od vratnice pak nato odbil še od nadrsavajočega domačega napadalca in končal v mreži Matkoviča (11:2). Še naprej so bili gostje neuspešni v svojih napadalnih poizkusih. Luknjasto obrambo Jesenic so domači s strelom z desne strani ponovno premagali v 36. minuti (12:2), svoj strelski show pa k sreči zaključili v 41. minuti s svojim zadnjim golom na tekmi (13:2). S tem zadetkom so na nek način tudi “izenačili” rezultat svojih starejših kolegov, ki so dan poprej z identičnim rezultatom izgubili proti dečkom Jesenic. Da bi se tehtnica v tem pogledu vsaj malo nagnila v korist železarjev, pa je z zadnjim zadetkom na tekmi v 42. minuti poskrbel eden od malih jeseniških napadalcev (13:3). 

IMG_0822

Ekipi se bosta na povratni tekmi srečali v nedeljo ob 17.30 v dvorani Podmežaklo. 

Pokal

Tekst in foto: Marko L.