Dečki HD Mladi Jesenice so v Zalogu odigrali srečanje proti favoritom letošnjega državnega prvenstva. S spodobno predstavo so namučili domače. Prvi gol so domači dosegli v začetku osme minute, vodstvo pa so povečali ob igralcu več na ledeni ploskvi dobro minuto kasneje. Igra je bila sicer obojestransko odprta, moštvi sta prikazali odprt hokej. Jeseničani so v prvi tretjini streljali proti vratom domačih kar 13-krat, domači proti gostujočim le desetkrat, pa vendar so na prvi odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. Domači so si v tem delu igre prislužili 6 kazenskih minut, mladi železarji pa štiri.

Tudi v drugem delu smo v zaloški dvorani videli podobno sliko: Jeseničani so več streljali, domači so se na vse kriplje branili. Napadalna igra se je gostom z Gorenjske obrestovala najprej v 25.minuti, ko so znižali rezultatski zaostanek, kasneje pa še v 34.minuti, ko so izenačili. Žal je veselje trajalo le nekaj sekund, saj so domači zadeli tretjič , tokrat celo ob igralcu manj na ledu in ponovno povedli. Obe moštvi sta si v drugi tretjini prislužili po štiri kazenske minute, razmerje strelov pa je bilo kar 12:5 v korist mladih Jeseničanov.

Odlična druga tretjina je seveda vzbujala upe za zadnji del igre. Žal se ni izšlo po željah, saj so domači v 47. In 49. Minuti dvakrat zadeli za visoko vodstvo s 5:2. Na ledu je bilo v naslednjih minutah prisotne nekaj nervoze, ekipi sta si nabirali kazenske minute. Žarek upanja za železarje je posijal v 57.minuti, ko so fantje izkoristili prednost igralca več na ledu že po šestih sekundah. V preostalih dveh minutah in pol navkljub poskusom gostom več ni uspelo zadeti, kljub temu da so tudi v zadnjem delu nadstreljali domače moštvo z 10:7.  Zmaga je tako ostala doma, najpomembnejše pa je dejstvo, da so se mladi Gorenjci povsem enakovredno kosali z enim od favoritov, za kar so si prislužili tudi pohvale trenerja.

Slavija Junior – HD Mladi Jesenice  5:3 (2:0, 1:2, 2:1)

Za dečke HD Mladi Jesenice so nastopili: Legat (GK), Povirk (GK), Urukalo, Hadžić, Seršen, Svetina, Kosmač, Brus, Šabanović, Brglez, Sodja, Rajsar, Pivač, Blažič, Pretnar, Razinger, Šturm, Sintič; trener: Aleš Sodja

Tekst: Marko Lukan