DP dečkov
Dvorana Podmežakla, Jesenice
15. november 2015
Gledalcev: 70

HD Jesenice – HKMK Bled

4 – 3

(2:1,2:1,0:1)

IMG_2173[1]

Streli na gol: HD Jesenice  35  (15,11,9), HKMK Bled   27 (15,3,9)
Kazni: HD Jesenice  12  (0,6,6), HKMK Bled  12  (4,4,4)

Sodnika: Ervin Čamdžić, Uroš Franc

HD Jesenice: 1 Panjtar (GK), 25 Avsenek (GK), 5 Škof, 24 Dolinar, 11 Dobravec, 9 Potočar, 13 Kobal, 10 Podlipnik, 4 Fartek, 23 Slivnik, 19 Török (C), 18 Langus, 8 Baloh, 12 Gasar, 17 Čufer, 22 Miklič, 3 Verdnik, 7 Rijavec, 15 Svetlin
Trener:Luka POGAČNIK

HKMK Bled: 33 Pančur (GK), 40 Praprotnik (GK), 55 Jazbec, 11 Pretnar, 19 Šmid, 45 Tušek (C), 7 Jeločnik, 8 Zupan, 12 Gomboc, 17 Mahkovec, 13 Livrin, 24 Mašič, 9 Klančar, 47 Stan, 28 Borse, 22 Petretič, 43 Bohinc
Trener: Valerij Šahraj

065

Kakor je pred tekmo dejal trener dečkov Luka POGAČNIK, je šlo v nedeljski dopoldanski tekmi za prvo resnejšo preizkušnjo ekipe v aktualni sezoni. Z vsem dolžnim spoštovanjem do nasprotnikov, so dečki Jesenic doslej premagovali načeloma manj kakovostne nasprotnike, tako da je tekma proti – v zadnjih letih vedno neugodnim – Blejcem pomenila pravi test pripravljenosti. Odločen začetek in nekaj hitrih pobegov železarjev v prvi tretjini je nakazalo kako se bo tekma odvijala. Prvi gol je sijajni prvi napad dosegel  v četrti minuti tekme. Pičlih 41 sekund kasneje je istim igralcem uspelo doseči še drugi zadetek in tako vodstvo domačih podvojiti. Goste je hitro vodstvo domačih nekoliko presenetilo in v nadaljevanju so si prislužili dve izključitvi. Najprej so v začetku devete minute morali prvič na klop za kaznovane zaradi spotikanja, ob koncu dvanajste minute pa iz istega razloga tudi drugič. Domačim powerplay gola ni uspelo doseči, saj so se gostje zagrizeno branili. Neizkoriščene priložnosti so se domačim maščevale v sedemnajsti minuti, ko so gostje nepričakovano znižali zaostanek (2:1). S tem rezultatom se je prva tretjina tudi končala. V njej so domači sprožili petnajst strelov v okvir vrat gostujočega vratarja, proti golu Gašperja PANJTARja pa so prav tako dopustili petnajst poizkusov.

079

Drugo tretjino so bolje začel gostje, ki so izenačili po 66 sekundah igre v tem delu (2:2). Trener domačih je nekoliko spremenil udarni peterki, saj je dotlej odlično deloval le prvi napad, v drugem pa nikakor ni bilo pravega sodelovanja. Poteza se mu je hitro obrestovala, saj je prav na novo kombinirana udarna peterka v tretji minuti nadaljevanja dosegla nov gol za železarje (3:2). Prva kazen v drugi tretjini se je primerila domačim; zaradi naleta s palico je v 24. minuti moral na klop za kaznovane eden od železarjev. V 26. minuti je bil še tretjič zaradi spotikanja izključen eden od Blejcev, domači pa so odgovorili z izvrstno izvedbo powerplaya in dosegli še četrti gol na tekmi (4:2). Še v isti minuti sta bila istočasno na vsaki strani izključena po en igralec, tako da se je igra naslednji dve minuti odvijala v borbi štirih proti štirim. Do spremembe rezultata ni prišlo. Nevarna igra s kolenom je bila vzrok novi izključitvi domačih v 36. minuti, a je ostalo pri 4:2 za domače. V drugi tretjini so domači streljali enajstkrat, Blejci pa so domača vrata ogrozili le trikrat.

103

Težava za domače se je pojavila v uvodu v zadnjo tretjino, ko si je hitro kazen zaradi udarca s komolcem prislužil eden od domačih branilcev. K sreči se je za domače vse srečno končalo. pričakovani pritisk gostov ni dobil prave oblike tudi zaradi dveh zaporednih izključitev, ki so si jih prislužili v 46. in 48, minuti tekme (udarec s kolenom in nalet s palico). V 52. minuti je sledila tudi nova kazen za železarje (spotikanje), gostje pa so se s pomočjo powerplay zadetka približali na vsega gol razlike za domače. Ko je v naslednji minuti novo spotikanje povzročilo še eno malo kazen na strani železarjev, se je marsikateri podpornik domače ekipe v mislih najbrž že spraševal, kako se bo vse skupaj izteklo. Prav dosti si s takim razmišljanjem niso dali opraviti železarji, saj so celo ob igri z igralcem manj prišli do lepe – a žal neizkoriščene – priložnosti. Gostje so v zadnjih nekaj minutah poizkušali na vse kriplje izenačiti, vzeli pol minute odmora in svojega vratarja nadomestili s šestim drsalcem v polju, a je domača obramba zaprla vse poti do svojih vrat. V zadnji tretjini so tako domači, kakor tudi gostje, sprožili po devet strelov v okvir vrat nasprotnikovega vratarja. Tekma z zahtevnim tekmecem pa je domačemu strategu prav gotovo ponudila odgovor na marsikatero vprašanje.

IMG_2159[1]

Luka POGAČNIK, trener dečkov:
“Zadovoljen sem z rezultatom. Storili smo sicer kar precej individualnih napak, a smo z dobro ekipno igro tekmo pripeljali do pomembne zmage. To je bil seveda tudi prvotni cilj. Za igro so več priložnosti dobili nekateri izkušenejši fantje, v takih tekmah je to pač potrebno. Gremo dalje, na vrsti sta dve tekmi z zagrebškimi ekipami …”

IMG_2173[1]

Tekst: Marko L.
Foto: Marko L., Gregor Podlipnik