HK Olimpija : HD mladi Jesenice 6:0
(0:0, 3:0, 3:0)

Ljubljana, hala Tivoli. Gledalcev: 100. Sodniki: Krčelič, Belič, Grozaj.

Strelci: 1:0 Humar (Sotlar, 22, PP2), 2:0 Uduč (Kompolšek, Snoj, 25.), 3:0 Sotlar (Zdešar, Krivec, 27., PP1), 4:0 Režek, 44., 5:0 Ograjenšek (Pesjak, 49., SH1), 6:0 Snoj (Uduč, Kompolšek, 60.)

Kazenske minute: Olimpija 10 (0, 4, 6), Jesenice 12 (4, 6, 2)
Streli na gol: Olimpija 32 (10, 10, 12), Jesenice 39 (13, 11, 15)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Rakovič, Zupančič (C), Lahajnar, Sodja, Zupan, Stan, Kozar, Podrekar, Hribljan, Jeklič M., Podlesnik Kraigher, Jazbec, Hadžič, Török, Jeklič A., Jensterle, Krašovec, Čamdžić, Tišov. Trener: Marjan Kozar.

V prvem delu sta vratarja delovala suvereno (foto: Vid Novak)

Po napornem gostovanju v Gradcu, je mlade železarje že naslednji večer čakal nov dvoboj, to pot ponovno derbi proti Olimpiji v Ljubljani. In tudi na tem srečanju so morali igralci obeh ekip čakati na začetek tekme, saj se je srečanje v EBEL nekoliko zavleklo zaradi podaljška in izvajanja kazenskih strelov. Srečanje se je začelo nekoliko umirjeno in se je počasi stopnjevalo. Napak je bilo malo, pravih priložnosti pa tudi. Nekaj bližje zadetku so bili Jeseničani, vendar sta bila oba vratarja zelo zbrana. Ob  koncu prve tretjine je dvojno malo kazen prislužil jeseniški napadalec, branilci na ledu pa so do konca tega dela uspešno odbijali napade nasprotnika.

obramba
Preveč prekrškov v kratkem obdobju je pripeljalo do visoke prednosti Olimpije v drugem delu (foto: Vid Novak)

Že v začetku druge tretjine so Jeseničani podarili veliko darilo nasprotniku, kar dve minuti igre z dvema igralcema več. Minuta je bila dovolj, da je Nik Humar zadel in sploh prvič v teh dvobojih Olimpiji priigral vodstvo. Tega je že kmalu povišal Aljaž Uduč, nato pa so domači spet zaigrali v power playu. Uspešno so pletli mrežo okoli vrat Jesenic, za tretji zadetek pa je poskrbel Jure Sotlar. V obdobju, ki je sledilo, so se Jeseničani poskušali postaviti nazaj na noge. Serija nasprotnikovih zadetkov je pustila posledice in šele v zaključnem delu so železarji nekoliko lažje zadihali in več poskušali s streli. Ob priložnosti v power playu bi lahko prišli korak bližje nasprotniku, vendar igra nikakor ni stekla po željah. Tudi kasneje se je ponujala priložnost v igri štirih proti štirim, izid pa se ni spremenil in Olimpija je na odmor odšla z veliko prednostjo.

Ta prednost je bila kmalu na začetku zadnjega dela še povišana. Spretno je zadel Gregor Režek, ob novem jeseniškem prekršku pa se je zdel dvoboj odločen. Domači trener je vratarja Korena zamenjal z Anžetom Kmetičem, saj se je prvi ob enem od posredovanj poškodoval . Kmalu se je železarjem ponudila nova priložnost v power playu, vendar je sledil nov udarec v obliki zadetka v mreži Jureta Pavliča. V protinapadu je za peti zadetek poskrbel Ken Ograjenšek. Jeseničani nikakor niso našli recepta za obrambo Olimpije in poraz je bil neizbežen. Medtem, ko Jeseničanom, čeprav so se trudili, ni uspevalo nič, je Olimpiji vse teklo kot namazano. Za konec srečanja so visoko zmago potrdili še s šestim zadetkom in železarjem prizadejali najvišji poraz v prvenstvu. Zmaga je povsem zasluženo ostala v rokah mladih Ljubljančanov, vseeno pa mlada jeseniška ekipa ostaja na vrhu južne lestvice s točko naskoka pred nocojšnjimi nasprotniki.

Železarji, ne bojte se poraza. Naj v vas tolče in pljuska, tudi če vas kdaj nese po svoje in vas malo zanese, ne dovolite, da vas spodnese. Vztrajajte pri začetem. Nekateri vam stojimo vedno ob strani.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak

[nggallery id=32]