HD Jesenice B – HK Olimpija 0:5 (0:5,0:3,0:2)

Kazenske minute: HD Jesenice B 4 (2,2,0); HK Olimpija 6 (2,2,2)

Za moštvo HD Jesenice B so nastopili: Žagar(GK), Panjtar (GK), Škof, Lukan D., Lukan A.(C), Potočar, Kobal, Podlipnik, Fartek, Török, Mohorč, Verdnik, Kenig, Dobravec, Baloh; trener Gaber Klinar, tehnični vodja ekipe Boštjan Potočar

Tekma proti Olimpiji je v vsaki kategoriji poseben dogodek, tako za spremljevalce hokejskega dogajanja na Jesenicah, starše, predvsem pa hokejiste same. Mlajši dečki – ekipa B – so sinoči odigrali svojo šesto tekmo v drugem delu državnega prvenstva. Če smo pred dnevi malce pokritizirali pristop ekipe v uvodnih trenutkih tretjin, je po tokratni tekmi ta aspekt prav gotovo potrebno pohvaliti.

Prva tretjina je minila ob obojestransko borbeni igri. Mali železarji niso favoriziranim nasprotnikom dopuščali prav dosti prostora. Tesno pokrivanje igralcev v zelenih dresih, odločen vstop v neposredne telesne dvoboje, vse to je krasilo igro fantov v rdečem. Redki napadi proti vratom Olimpije sicer niso bili resnično nevarni; prav tako pa je potrebno povedati, da gostje kljub terenski premoči pravzaprav niso imeli prave priložnosti za dosego zadetka. Tistih nekaj potencialnih nevarnosti so uspešno preprečili skupaj fantje v polju in zanesljivi vratar.Vsaka od obeh ekip si je v prvem delu igre prislužila po eno malo kazen, vendar zadetkov nismo videli.

V drugi tretjini so gostje zadeli po natanko minuti igre. “Žuta minuta”, kot se je takih trenutkov prijelo ime, se je nadaljevala 51 sekund pozneje, ko so ljubljančani zadeli še enkrat. Na prej tako osredotočenih obrazih malih železarčkov je bilo opaziti nekaj zmede, vseeno pa so tudi sami zmogli nekaj hitrih napadov, a brez pravega zaključka. Ko je ekipa v 20.minuti gostom še dopustila neoviran strel z leve strani, ki je presenetil domačega vratarja, pa je bil zaostanek že precejšen (0:3). V nadaljevanju tretjine so se fantje zbrali, prišlo pa je tudi do menjave vratarjev v domačem golu. Malo kazen zaradi nepravilnega oviranja so brez težav ubranili, a so tudi sami bili neuspešni ob igri z igralcem več.

Tudi tretji del igre so naši fantje “odborbali” na polno. Opazna je bila sicer nemoč v napadalnih akcijah, ki so se po posamičnih poskusih končevale kaj hitro. Nekaj izletov domačih branilcev vsepovsod po igrišču gostje niso kaznovali in skupni vtis je bil kar podoben tistemu iz prve tretjine. Žal so sodniki priznali Olimpiji zadetek v 37.minuti – vse skupaj je presenetilo celo igralce gostov, ki so se začeli veseliti šele po posredovanju sodnikov. Domači so trdili, da ploščica v gneči ni prešla golove črte, vendar je zadetek obveljal. V zadnjem delu igre so si edino malo kazen prislužili igralci v zelenem za nepravilen nalet na domačega branilca; le-ta se najbrž ne bi niti zgodil, če ne bi bilo nepotrebnega zapletanja za lastnim golom. Kakorkoli, domači tudi ob tej priložnosti niso uspeli ogroziti vrat Ljubljančanov – pravzaprav so imeli celo težave z branjenjem svojega gola. Prava nezbranost pa se je zgodila pičle štiri sekunde pred koncem srečanja, ko so domači prejeli še peti gol, ki bi ga bilo prav gotovo mogoče preprečiti.

Tudi ob takem porazu proti – v drugem delu razpredelnice – vodilni Olimpiji je trener gotovo lahko videl dobre strani v ekipi B. Napake pa so tudi del učenja te hitre igre, ki nam Jeseničanom toliko pomeni. Ekipi mlajših dečkov B do konca državnega prvenstva preostaneta še dve tekmi – gostovanje pri HDD Bled in domači obračun proti Celju. Obe tekmi bosta odločali o tem, ali se bo ekipa uspela obdržati vsaj na osmem mestu, ki ga trenutno zaseda.

Tekst: Marko Lukan

Foto: Ana Škof