HK Olimpija : HD mladi Jesenice 2:4
(1:0, 0:2, 1:2)

Ljubljana, hala Tivoli. Gledalcev: 110. Sodniki: Škofic, Pahor, Čamdžić.

Strelci: 1:0 Ograjenšek (Kompolšek, Pesjak, 5.), 1:1 Podrekar (Zupančič, 22.), 1:2 Zupan (Lahajnar, Zupančič, 35., PP1), 1:3 Lahajnar (Rakovič, 49.), 2:3 Zdešar (Sotlar, 53.), 2:4 Zupan (Lahajnar, 60., EN)

Kazenske minute: Olimpija 31 (0, 9+20 (Pesjak), 2), Jesenice 6 (0, 6, 0)
Streli na gol: Olimpija 31 (10, 10, 11), Jesenice 46 (14, 22, 10)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Kozar, Rakovič, Jeklič A. Stan, Podlesnik, Zupančič, Kraigher, Jensterle, Jeklič M., Krašovec, Jazbec, Török, Tišov, Podrekar, Sodja, Čamdžić, Zupan, Hribljan, Lahajnar, Hadžič. Trener: Marjan Kozar.

Po reprezentančnem odmoru se nadaljujejo tekme v EBYSL. Slovenska predstavnika sta nadaljevala tam, kjer sta pred odmorom tudi končala, z medsebojnim obračunom. Železarji še vedno nastopajo brez poškodovanega Petra Bizalja, ki pa je v teh dneh pričel s treningi. A več neznank je bilo okoli forme Jesenic. Znano je, da jeseniškim ekipam po odmoru ne gre najbolje.

imgl2336
Jure Pavlič je v uvodnih trenutkih že imel veliko dela (foto: Vid Novak)

Domača ekipa je silovito začela in bila skozi prvo tretjino boljši nasprotnik. Že ob samem uvodu bi Ljubljančani lahko zadeli, a se Tadej Snoj ni najbolje znašel pred praznimi vrati, kasneje pa je Jure Pavlič uspel odbiti njegov strel. Vendar kaj kmalu je domačim uspelo preiti v vodstvo. Po strelu Andraža Kompolška je bil pred Pavličem spreten Ken Ograjenšek, ki je plošček preusmeril v mrežo. Tudi v nadaljevanju domači niso popuščali, Jeseničani pa so vse preveč grešili, predvsem v svoji obrambni tretjini. V redkih protinapadih železarji niso bili nevarni, čeprav so poskušali s streli z vseh pozicij, najlepšo akcijo pa sta izpeljala Žan Zupan in Nik Lahajnar, vendar brez uspeha. Na drugi strani je Ograjenšek zamudil lepo priložnost za nov zadetek, nekaj kasneje pa tudi Jaka Zdešar. Seveda če se izpostavi samo najlepše priložnosti. Igra Jesenic je bila v tem prvem delu neprepoznavna, a rezultat je ostajal aktualen in spremembe so v hokeju hitre in mogoče.

imgl2495
Na koncu sta se Žan Zupan in Urban Sodja s soigralci lahko veselila nove zmage (foto: Vid Novak)

V drugem delu so železarji pokazali tisti pravi obraz. Videti je bilo, kot da so potrebovali dodatnih 20 minut ogrevanja, da bi lahko zaigrali kot znajo. Takoj so krenili proti vratom Mitje Korena, Urban Sodja in Nik Lahajnar pa sta nevarno poskušala. Olimpija je odgovorila z napadom, vendar je sledil protinapad, kjer je Jaka Podrekar sam prišel pred Korena in ga tudi premagal. Prekršek v napadu je nato storil Miha Pesjak, po zdravniško pomoč pa je moral Jure Stan. Pesjaka je čakala predčasna pot v garderobo, pet minut igre z igralcem več pa ni prineslo sprememb, Seveda so priložnosti za kaj takega bile, natančneje, obe ekipi sta zamudili kar nekaj priložnosti za zadetek. Ob obojestranski izključitvi sta ekipi nadaljevali z napadalno igro, na obeh straneh pa sta se ponudili priložnosti, ki sta bili plen vratarjev. Sledil je nov power play za Jesenice, železarji pa so za zadetek potrebovali le 20 sekund. Po natančni podaji je Žan Zupan premagal Korena s strelom med njegovima nogama. Nato so si prekrška privoščili tudi Jeseničani in domačim ponudili nekaj manj kot minuto priložnosti igre petih proti trem. A grešili so tudi domači, zadnja, odločilna tretjina pa se je pričela ob igri štirih Ljubljančanov proti trem Jeseničanom.

Tretjo tretjino so bolje pričeli igralci Olimpije. Priložnost v power playu je sicer ostala neizkoriščena, Jure Pavlič pa je tudi v nadaljevanju imel precej dela. Ob poskusu domačih, se je zatresla vratnica, vročo situacijo pa je razrešil kapetan Anže Zupančič.  Jeseničani so poskušali umiriti igro in držati nasprotnika na razdalji od svojih vrat, kar jim je tudi uspevalo. Na nasprotni strani so poskušali izigrati domače branilce in tudi to jim je uspelo v 49. minuti. Po nekaj poskusih ter veliko odbijanja, je skakajoči plošček končal za hrbtom Mitja Korena. Po neverjetni napaki bi kaj kmalu zadel Jure Sotlar, a je bil Jure Pavlič na mestu. Vztrajnost Olimpije se je obrestovala  sedem minut pred koncem rednega dela, ko je Sotlar našel Jaka Zdešarja, ta pa je v solo prodoru premagal Jureta Pavliča. Majhna prednost nasprotnika je domačega trenerja prisilila  v tvegan poskus brez vratarja. Po polminutnem odmoru je Koren zapustil svoje delovno mesto, nadomestil pa ga je šesti napadalec. Ob poskusu domačih se je spet izkazal Jure Pavlič, Žan Zupan pa je ukradel plošček in brez težav zatresel prazno mrežo, s tem pa postavil tudi končni izid. Jeseničani so tako še drugič premagali velikega rivala. Čeprav je bila igra v prvi tretjini neprepoznavna, so se v nadaljevanju železarji le postavili na noge in odigrali veliko bolje, nikakor pa ne tako kot znajo. Vseeno je zmaga zaslužena in ni ji kaj oporekati.

Tekst: Drago Cvetanovič
Foto: Vid Novak

[nggallery id=29]