Ekipi Jesenic in Olimpije sta končno prekrižali palice v prvenstvu EBYSL. Dolgo pričakovan derbi pa je navdušil. Okoli 500 gledalcev je imelo kaj videti. Obe ekipi gojita napadalen hokej, veliko je drsanja in igre na telo, igralci se med seboj dobro poznajo in morda so ravno zato akcije tako dovršene in tako natančne. Tekma je bila polna energije, rezultat je bil ves čas nekoliko ugodnejši za Jeseničane, a Ljubljančani niso popuščali. Ravno zato so se po zaostanku dveh zadetkov v zadnji tretjini hitro vrnili, vse skupaj pa je vodilo v infarktno končnico. Za naše fante se je ta iztekla kot je potrebno, s tem pa so se točkovno poravnali z večnimi nasprotniki iz Ljubljane. Glede na prikazano si ekipi zanesljivo zaslužita mesti, ki ju zasedata.

Pri zmagovalcih je bilo po tekmi vedro vzdušje, pri poražencih pa ni bilo čutiti pretiranega razočaranja. Oba tabora se zavedata, da je bilo na ledu kaj videti in da je zato prišla nagrada tudi s tribun. Seveda je več src bilo za rdeče, ki so se to pot prvič predstavili v novih dresih, a tudi nekaj zelenih privržencev je bilo prisotnih na tekmi. Seveda smo potrkali na vrata obeh garderob in nekaj vidnejših akterjev tega dvoboja povprašali o tem, kako so sami videli ta derbi.

Zadetek Urbana Sodja je bila mojstrovina, Urban pa je skromno rekel: “Poskusil sem in vse se je kar odprlo samo.”

Miha Pesjak, napadalec Olimpije: “Derbi je bil negotov do konca, to je to bistvo v tem derbiju. Videti je bilo, da sta obe ekipi v tekmo šli po zmago. Obojni smo si želeli uspeha. Borimo se za sam vrh lestvice, ob tem pa gre še za ponos in interni dvoboj, kdo je glavni v Sloveniji. Jeseničani so bili to pot boljši, zasluženo se veselijo zmage, v zaključku tekme so pokazali večje srce in lahko rečem le kapo dol.”

Jure Sotlar, napadalec Olimpije: “Bila je težka tekma za obe ekipi. Borili smo se po najboljših močeh, saj smo si zmage še kako želeli. V zadnji del smo vstopili z zaostankom. Dogovorili smo se, da gremo na polno v napad in uspelo nam je priti do izenačenja. Tudi trener nam je čestital za ta pristop. Na koncu nam sicer ni uspelo, morda smo imeli tudi nekaj smole, vendar ne glede na vse je treba Jeseničanom čestitati za zmago. Zaslužili so jo. Tudi zaradi navijačev . Prav prijetno je igrati pred takšno publiko, kar dvigne vrednost takega derbija. Upamo, da bo kdaj tudi v Ljubljani tako vzdušje na naši tekmi, ampak kar ne verjamem, da se bo to kdaj zgodilo.”

Vid Hribljan, napadalec Jesenic: “Derbi kot vsak pravi derbi. V uvodu smo se malo tipali in iskali šibke točke nasprotnika. Tekma se je razživela, obe ekipi smo pričeli igrati agresivneje, padali so tudi zadetki in mislim, da so gledalci lahko uživali v predstavi. Imeli smo nihanja v naši igri, kar se nas drži že vso sezono. Vedno pričnemo dobro, na sredini tekme popustimo, potem pa se vrnemo v naš ritem.  Z več treningov bomo to težavo s časom morali odpraviti. Skozi vso tekmo nam je tribuna dajala vzpodbudo, bilo je zelo prijetno. Navijači so nam dali veliko adrenalina in morda je to odločilo zmagovalca. V zadnjih trenutkih tekme so nas vzpodbude s tribune kar ponesle do zmage.”

Urban Sodja, napadalec Jesenic: “Derbi je bil tak, kot je bil v zadnjih sezonah skoraj vsak. Negotov do konca. Bila je super tekma in videti je bilo, da so bili naši navijači zadovoljni z našo igro. Obe ekipi sta pokazali veliko lepega hokeja, kar se tudi spodobi za tako srečanje. Bil sem kar malo presenečen, da je na tekmo prišlo toliko navijačev. To nam res veliko pomeni. Brez besed sem, lahko rečem le super.”

Tekst in foto: Drago Cvetanovič
Video: Vid Novak

[nggallery id=17]