Liga EBYSL (U20):

HD Hidria Jesenice vs. Orli Znojmo
5 – 1

(3:0,1:1,1:0)

Naslov članka o tekmi lige EBYSL seveda nima nobene zveze z znano slovensko glasbeno skupino. Smisel le-tega boste odkrili, če boste kratek tekst prebrali do konca.

Češka ekipa je – kdo ve s kakimi pričakovanji – pripotovala na Jesenice, vendar se najbrž niti v sanjah ni zavedala, na kako močno zasedbo trenerja Dejana VARLa bo naletela. V uvodnih minutah so se potomci dobrega vojaka Švejka sicer pokazali kot sila čvrst in neugoden nasprotnik, a je v 13. minuti Roku AVSENEKu vseeno uspelo premagati njihovo obrambo (1:0). Dve minuti in pol kasneje je Gašper SERŠEN jeseniško vodstvo podvojil (2:0). Izredno ofenzivno orientirana domača četa je še naprej napadala, vendar je treba povedati, da so gostje tudi sami bili kar aktivni pri napadanju na gol Žiga KOGOVŠKa. Tretji gol za domače je sredi 18. minute zabil Jaka ŠTURM.

V deseti minuti druge tretjine, v kateri ni bilo nobene izključitve, gostje pa so celo malenkostno nadstreljali Železarje, je na 4:0 povišal Žan JEZOVŠEK. Čehom je uspelo znižati, ko je v 38. minuti zadel Bazala, vendar je bila prednost domačih pred zadnjo tretjino vseeno še primerna (4:1).

Edina sprememba v zadnji tretjini na semaforju se je zgodila v 53. minuti, ko je zadel Nejc BRUS (5:1). Do bolj zanimivih dogajanj je – sprva skrito – prišlo po tekmi, ko so potomci dobrega vojaka Švejka demolirali garderobo, očitno nesprijaznjeni s porazom. Vestni delavci Zavoda za šport so stanje v garderobi po odhodu Čehov dokumentirali. Pri HD Hidria Jesenice smo o dogodku obvestili vodstvo tekmovanja, na kraj dogodka pa je bila poklicana tudi policija …

[masterslider id=”23″]

Tekst in foto: Marko L.
Foto: Aleš SODJA