Posebni dnevi so pred nami. Če smo pred kratkim zapisali, da se začenja najlepši čas sezone, čas končnic, potem je v tem trenutku potrebno povedati, da nam je šlo v tem delu naravnost odlično. Ta ocena bo ostala ne glede na končni izkupiček posamičnih selekcij. Vsi, ki delujemo v jeseniškem otroško-mladinskem hokeju, smo si sicer na jasnem z željami po končnih zmagah, a včasih se ne razplete vse po najboljših željah. Ostane pa dejstvo, da so kar štiri jeseniške selekcije letos finalistke v svojih tekmovanjih.

Na dan, ko objavljamo tale članek, bodo s finalnimi boji začeli v ligi EBYSL pri ekipi U20. Njihov nasprotnik je ekipa Vienna Capitals, najbrž najmočnejša U20 ekipa na tem področju. A varovanci trenerja Gabra GLAVIČa ne nameravajo poceni prodati svojih kož. Pravzaprav bi radi “slekli” bogate Avstrijce!

Prav tako danes se bo na odločilni tekmi za naslov prvakov udarila selekcija dečkov (U14) z ljubljansko Olimpijo; tekma se bo začela v dvorani Podmežaklo ob 17.30. Ekipi sta v rednem delu sezone odigrali dve tekmi, na katerih sta zmagali vsaka po enkrat. Na dveh finalnih tekmah se je razpletlo takole – prvo Podmežaklo so prepričljivo dobili Jeseničani (5:2), drugo v Tivoliju pa so zmagali dečki Olimpije po podaljšku (6:5), potem, ko je četi trenerja Aleša SODJE v tekmi uspelo ujeti zaostanek z 0:4, ga spreobrniti v svojo korist (5:4) … ob koncu pa je zmanjkalo nekaj sreče in koncentracije. Bo tretja finalna tekma danes zanimiva? V to niti najmanj ne dvomimo! Zmaga bi seveda pomenila naslov državnih prvakov.

Jutri, v petek 24. marca, se bodo mladinci na drugi tekmi finala Podmežaklo ob 19.15 pomerili z okrepljenim kranjskim Triglavom. Večina ekipe bo danes gostovala na Dunaju v okviru finala lige EBYSL, tako da imajo fantje te dni zares peklenski ritem. Da je temu res tako, priča tudi tesna zmaga na prvi finalni tekmi v Kranju; potem ko so fantje trenerja Glaviča še pred zadnjo tretjino zaostajali z dvema zadetkoma razlike (1:3), so na koncu le zmogli toliko moči, da so zmagali po 60 minutah (4:3). Morebitna petkova zmaga bi tako v vitrine HD Jesenic znova prinesla naslov državnih prvakov v kategoriji U18.

Možnost za tretjo kanto v treh dneh na tekmah Podmežaklo bodo v sobotnem poznem popoldnevu imeli kadeti (U16). V vsakem primeru so z uvrstitvijo v finale dosegli uspeh, ki ga ni pričakovalo dosti poznavalcev kadetskega hokeja. V svoje fante pa je vse od začetka sezone verjel trener Dejan VARL, ki svari pred evforijo tudi te dni. Na prvi finalni tekmi so namreč Jeseničani premagali Olimpijo v Tivoliju s 3:2, morebitna sobotna zmaga pa bi fantom letnika 2001 prinesla prvi naslov državnih prvakov v – takole čez prst – deset let trajajoči karieri. Izkušnje z osvajanjem naslova sicer že ima mlajši del ekipe …

Kako se bo razpletlo? Tega seveda ne vemo. Naše želje so maksimalne, trenerji in fantje pa tudi v teh dneh trdo delajo. Za ves trud, znoj, porabljen čas, tudi denar, pa vsi skupaj, bralci tega članka, sorodniki hokejistov, prijatelji, sošolci, znanci in sploh vsi ljudje dobre volje lahko fantom poklonimo najlepše nagrade – obiščimo finalne tekme! Seveda to ne more biti kak ukaz, niti ne zapoved. Lahko pa priporočamo tudi staršem in otrokom iz ostalih – torej ne le tistih, ki bodo na določen dan igrale tekmo – kategorij ogled tekem. Posebej mlajši si bodo ob takih dogodkih zaželeli v bodoče tudi sami biti del takih dogajanj. Dodatna vzpodbuda pa seveda pride vedno prav.

OPOMBA: v teh dneh bi bili veseli tudi pomoči Red Steelers Ultrasov!

Kar pa se tiče naših hokejistov in prihajajočih treh dni, pa imamo zanje naslednje sporočilo:

wallpaper-2765212
PONOSNI SMO NA SVOJE HOKEJISTE!

cooltext237251130922372

cooltext237251761435719

Tekst: M.L.