Liga IHL:

HD Hidria Jesenice vs HK Triglav
11 – 4

(7:2,1:1,3:1)

Po povratku iz Rusije je četa Anžeta TÖRÖKa prikazala dve slabši predstavi, posledično pa sta sledila poraza proti Zagrebčanom in Blejcem. Na četrtkovi tekmi je bila zato odločenost ekipe, da spet pokaže boljšo predstavo – velika. 

Dobrih dvajset minut zamude na tekmi proti Kranjčanom je povzročila napaka sodniške organizacije, ki je delegirana sodnika napačno obvestila o uri začetka tekme.

Z goloma v četrti in sedmi minuti so domači takoj napovedali, kdo bo gospodar ledu v dvorani Podmežaklo. Nezbranost v obrambi je sicer botrovala golu Triglavanov le 23 sekund po drugem domačem zadetku (2:1), a Železarjev to ni spravilo iz tira. V deseti minuti je bilo že 3:1. Fantje (in dekle) v rdečih dresih so nato v zaporedju zadeli v 14., 15. in 17. minuti; zadnji od teh zadetkov je padel celo v trenutkih, ko so domači imeli na ledeni ploskvi igralca manj (6:1). Triglavani so sicer nekaj kasneje zadeli v power playu in znižali na 6:2. Za dobro mero so domači na pet zadetkov razlike povišali v 18. minuti, ko so postavili končni rezultat uvodne tretjine (7:2).

V drugi tretjini dogajanja, ki bi se vpisala v statistiko, niso bila tako pogosta. Svoj edini gol v term delu so Železarji dosegli v 25. minuti, ko so povišali na 8:2. Tudi Triglavani so bili v srednjem delu tekme uspešni enkrat, zadeli pa so v 28. minuti (8:3). Razmerje v strelih po uvodnih dveh tretjinah je bilo kar 33:11 za domače.

Gostujoči strateg je v zadnjem delu pred kranjski gol poslal drugega vratarja, ki je imel – podobno, kot njegov kolega – še naprej obilo dela z razigranimi domačimi. Le-ti so v 47. in 54. minuti zadeli za 10:3, gostom pa ob izključitvi enega od domačih igralcev v 56. minuti pustili doseči še njihov četrti gol (10:4). Zadnjo besedo na tekmi so imeli domači, ki so v power playu zadeli pičlih 5 desetink sekunde pred zaključkom igralnega časa (11:4).

Tekst in foto: Marko L.