Današnja tekma HD Mladi v kategoriji dečkov proti HK MK Bled se je končala po okusu jeseniških upov. Ekipi sta bili skozi vse srečanje dokaj enakovredni, o čemer priča tudi podatek o številu strelov na nasprotna vrata (28 HK MK Bled, 27 HD Jesenice Mladi) in številu kazenskih minut (14 domači, 12 gostje).

Prvo tretjino so – z golom ob igralcu več na ledeni ploskvi v petnajsti minuti – dobili domači. Obe obrambi sta skozi celotno srečanje delovali dokaj zbrano in zanesljivo, priložnosti za doseganje zadetkov ni bilo veliko.

V srednjem delu srečanja so rezultat sebi v prid preobrnili naši mladi fantje – dva zaporedna gola v razmaku petdesetih sekund (37. in 38. minuta) sta pomenila prednost pred zadnjo tretjino. Če so si v prvem delu srečanja domači prislužili 6 kazenskih in gostje 4, se je v drugem delu slika obrnila. Izenačujoči gol so Jeseničani dosegli ob polni zasedbi obeh moštev na ledu, vodilnega pa že ob prednosti z igralcem več.

Zadnja tretjina je ponudila nekaj več napadalnega hokeja, obe ekipi sta poskušali z več streli proti nasprotnikovim vratom. Tretji gol so varovanci trenerja Aleša Sodje dosegli ob koncu 44. minute in tako povedli z dvema goloma razlike. Disciplinirana igra je v zadnji tretjini prinesla gostom samo eno izključitev, vendar so fantje kazen »oddelali« brez rezultatskih prask. V 54. Minuti je domačim sicer uspelo zmanjšati zaostanek na 2:3, kaj več pa tokrat proti razpoloženim in zbranim Jeseničanom pač ni bilo mogoče doseči.

HK MK Bled – HD Mladi Jesenice  2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Za HD Mladi Jesenice so nastopili: Legat(GK), Hribar(GK), Urukalo, Šabanović, Seršen(C), Kosmač, Svetina, Hadžić, Rus, Brglez, Sodja, Šturm, Blažič, Pivač, Pretnar, Razinger in Rajsar.

Tekst: Marko Lukan