HK Slavija Junior – HD Jesenice 3:2 (1:0,1:1,1:1)

Kazenske minute: HK Slavija Jr. 6 (0,2,4); HD Jesenice 6 (0,4,2)
Streli: Slavija Jr. 21 (8,6,7); HD Jesenice 38 (12,10,16)

Za HD Jesenice so nastopili: Legat(GK), Hribar(GK), Urukalo, Hadžić, Svetina, Seršen, Rajsar(C), Brus, Šabanović, Brglez, Sodja, Šturm, Blažič, Pivač, Pretnar, Razinger, Sintič, Brun-Rauh; trener Aleš Sodja, tehnični vodja ekipe Borut Brglez

Dečki v Zalogu prikrajšani za možnost osvojitve naslova državnega prvaka – tako bi se v resnici moral glasiti pravi naslov. Potem ko so v zadnjih tekmah fantje pod vodstvom trenerja Aleša Sodje prikazali nekaj odličnih predstav, je bilo jasno, da bo o naslovu državnih prvakov odločala tekma proti Slaviji, ki je v drugem delu tudi edina uspela premagati naše fante.
Prvi na tekmi so sicer zadeli domači v začetku šeste minute. Nobena od ekip si v prvem delu igre ni prislužila nobene kazenske minute, so pa naši fantje proti domačim vratom sprožili 12 strelov, domači pa na gol Jeseničanov 8 strelov. Žal dobra igra v polju ni prinesla izenačenja.
Tudi v drugo tretjino so fantje v rdečih dresih vstopili odločno. Agresivna igra je prinesla prvo izključitev na jeseniški strani v 24.minuti, fantje pa so suvereno obranili svoj gol. V 28.minuti je sledila nova kazen za železarje in ponovno do spremembe rezultata ni prišlo. Se je pa prednost domačih povečala takoj potem, ko so bili Jeseničani spet v polni postavi. Gol za domače je povzročil precej razburjenja, saj je bil dosežen neposredno po očitnem prekršku nad v igro vračajočem se Jeseničanu. Protesti jeseniške klopi niso bili uspešni in ostalo je pri izidu 2:0 za Slavijo. K sreči so železarji že po 57 sekundah dosegli zadetek in izid zmanjšali, vendar se razburjenje ni poleglo. Eno malo kazen so si v nadaljevanju prislužili tudi domači. Jeseničani so oblegali domača vrata, ploščica pa ni in ni hotela v domačo mrežo. Tudi v drugi tretjini so bili Jeseničani bolj aktivni pri strelih na gol (razmerje 6-10).
V zadnjo tretjino so naši fantje vstopili z jasnim ciljem – izenačiti rezultat in nato premagati domače. Prvo malo kazen so si v 45.minuti spet prislužili Jeseničani in ponovno suvereno ubranili svoj gol. Žal se je napaka primerila ob igri z igralcem več v 51.minuti, ko so domači nepričakovano zadeli za povišanje vodstva na 3:1. Samo 13 sekund kasneje je bila razlika ponovno samo en gol (3:2), saj so železarji vseeno izkoristili prednost igralca več. Domači so odreagirali nekoliko živčno in si prislužili malo kazen 19 sekund kasneje. Nova prednost igrralca več je pomenila pravo bombardiranje domačih vrat, a mreža se žal ni zatresla. V zadnji minuti je trener Sodja s time-outom poskušal dati fantom še nekaj potrebnih nasvetov za zaključni pritisk, a izenačujočega zadetka žal nismo videli. Razmerje v strelih v zadnji tretjini je bilo kar 7-16 v korist Jeseničanov.
Po tekmi je trener domačih športno priznal, da so njegovi igralci premagali boljšega nasprotnika. Zelo slabo oceno sta si tudi po mnenju gledalcev prislužila sodnika, a žal to kaj dosti ne pomaga.
Slavija Jr. je državni prvak v kategoriji dečkov in potrebno jim je športno čestitati, športno maščevanje pa prihraniti za naslednjo sezono.

P.S. Tekma je bila odigrana že v nedeljo; zaradi nekaterih zunanjih okoliščin pa je krajša reportaža s tekme objavljena šele danes.

Tekst: Marko Lukan