Jesenice, 26. marec 2014
Športna dvorana Podmežakla
DP dečkov, zaostala tekma

HD Jesenice – HDD Bled
11 – 3

(5:3, 6:0, 0:0)

Gibanje rezultata: 1:0 HD Jesenice 2′, 1:1 HDD Bled 6′, 2:1 HD Jesenice 9′, 3:1 HD Jesenice 9′, 4:1 HD Jesenice 13′, 5:1 HD Jesenice 14′, 5:2 HDD Bled 18′, 5:3 HDD Bled 19′, 6:3 HD Jesenice 21′, 7:3 HD Jesenice 27′, 8:3 HD Jesenice 28′, 9:3 HD Jesenice 39′, 10:3 HD Jesenice 39′, 11:3 HD Jesenice 40′

Kazni: HD Jesenice 16 (4, 4, 8); HDD Bled 8 (4, 0, 4)
Streli na gol: HD Jesenice 64 (20, 31, 13); HDD Bled 24 (12, 5, 7)

HD Jesenice: Grašič (GK), Žagar (GK), Pogačar, Šega, Pivk (C), Alagić, Krmelj, Lukan D., Murnik, Lukan A., Podrekar, Čop, Kararić, Smolej, Török, Jakupović, Slivnik, Homan, Jurc, Povirk
Trener: Aleš SODJA

HDD Bled: Nastran D. (GK), Praprotnik (GK), Finžgar, Stan, Kos, Dežman, Dolinar, Grašič, Sirk, Nastran M., Borse, Pintar, Tušek, Skubin
Trener: Janez Mlakar

Sodnika: Miha Bajt, Anže Bergant
Gledalcev 80

Dečki so odigrali zaostalo tekmo državnega prvenstva proti ekipi HDD Bled in z njo zaključili svojo tekmovalno sezono. Tekma sama je odločala o končnem četrtem mestu, saj so Jeseničani za “osvojitev” le-tega potrebovali zmago. Zagrebčani so namreč (tudi ob eni še neodigrani tekmi) zaostajali dve točki.

Tekma sama ni prinesla kakih presežkov, kljub temu, da so fantje dosegli kar 11 golov. Ekipa HDD Bleda pač ni pravo merilo. Pri domačih je nekaj počitka dobil kapetan Lan Brun Rauh, saj v boju za državni naslov odlično pomaga kadetom. V vratih je priložnost dobil Anže Grašič, nekaj več igralnega časa pa je domači trener ponudil tudi tistim fantom, ki so skozi sezono igrali manj. Že v drugi minuti so domači načeli gostujočega vratarja. V šesti minuti so gostje izenačili celo ob igri z igralcem manj, nato pa so v deveti minuti domači dosegli dva gola in se nekoliko odlepili od nasprotnikov. Nova dva gola so domači dosegli v razmaku 70 sekund v 13. in 14. minuti in kazalo je, da se gostom obeta prava katastrofa. Neresna igra v preostalih minutah prve tretjine je gostom podarila dva zadetka – njihovega drugega v 18. minuti in tretjega v 19. minuti. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo kar 20:12 za domače; oba vratarja sta prvo tretjino končala s skromnimi 75% ubranjenih strelov, seveda pa nista izključna krivca za prejete zadetke.

Druga tretjina je ponudila nekaj več želje na domači strani. Šest dodatnih zadetkov v mreži Blejcev – ob tem pa je domača mreža ostala nedotaknjena – je seveda že odločilo zmagovalca tekme. Žal sama igra ni imela ne repa, ne glave, preveč je bilo akcij posameznikov, ki so si želeli popraviti točkovni izkupiček v sezoni. Nekaj fantov tekme tudi očitno ni vzelo preveč resno. Morda se ob statističnih podatkih tole bere kot neupravičeno kritiziranje,a o kakem dobrem hokeju dejansko ni bilo ne duha, ne sluha. Drugo tretjino so domači sicer dobili s 6:0, z razmerjem strelov kar 31:5, a taka je pač razlika v kvaliteti med ekipama.

Zadnja tretjina v tej tekmovalni sezoni pa je minila ob mučenju paka, zapletanju v solo-akcijah in čakanju na zadnji pisk sirene. Gostje so igrali nekako v skladu s prikazanim že v prvih dveh tretjinah, domači pa so se zadovoljili z visokim vodstvom. Pravzaprav se v zadnjih 20 minutah ni zgodilo prav ničesar omembe vrednega. Ob koncu smo v statistiko vpisali še dodatnih 13 strelov domačih in 7 poizkusov Blejcev, mreži pa se nista zatresli.

Aleš SODJA, trener dečkov: “Ponudil sem nekaj več igralnega časa tistim, ki so skozi sezono igrali manj. To je bila priložnost, da pokažejo svoje znanje in se dokažejo. Žal nisem videl dosti dobrega. Zelo so me razočarali tudi tisti, za katere vem, da znajo in zmorejo več. Tokrat so ves čas poskušali s posamičnimi akcijami, hokej pa je moštven šport. Na treningih se učimo marsikaj drugega, a danes so te stvari mojim fantom pač izpuhtele iz glave. Edina stvar vredna omembe o današnji tekmi je zmaga, o ostalem pa kdaj drugič.”

Tekst: M. L.