Državno prvenstvo dečkov

V nadaljevanju državnega prvenstva dečkov so varovanci trenerja Aleša Sodje prizadejali Mariborčanom prvi poraz v aktualni sezoni.
Že v prvi minuti so gostje nakazali, kaj domačo ekipo čaka ob koncu srečanja. V razmaku petnajstih sekund je rdeča četa povedla z dvema goloma razlike, gledalci pa večinoma sploh še niso zasedli svojih mest na tribuni. V sedmi minuti so domači ob igralcu več na ledeni ploskvi rezultat zmanjšali in nato v petnajsti celo izenačili. Z izidom 2:2 se je prva tretjina tudi končala.
V drugi tretjini so gledalci videli le en zadetek, ki je bil plod domiselne kombinacije naših fantov ob igri z igralcem več v 29.minuti. Naši so v tem delu tudi nekaj več streljali od domačih, a je to tudi posledica treh malih kazni za domačine. Jeseničani so v drugem delu srečanje odigrali brez sedenja na kazenski klopi.
Tretji del srečanja je postregel z razburljivim dogajanjem. Domači so poskušali vse, da bi fante v rdečih dresih vsaj ujeli, če ne celo prehiteli, rdeči skalp je seveda v deželici na sončni strani Alp največ vreden. S takim razmišljanjem se niso strinjali naši dečki, saj so v 42.minuti svoje vodstvo povišali na dva zadetka razlike (4:2). Natanko dve minuti in pol kasneje so naši dosegli še peti zadetek, tokrat po lepem sodelovanju ob igri z igralcem več na ledeni ploskvi. V 53.minuti so domači sicer rezultat nekoliko zmanjšali, vendar je njihov gol za 3:5 bil tudi zadnji na srečanju.
Trener zmagovalnega rdečega moštva je za prikazano igro proti izrazito fizično močnejšim nasprotnikom fantom izrekel priznanje in pohvale.

HDK Maribor – HD Jesenice 3:5 (2:2, 0:1, 1:2)

Kazenske minute: HDK Maribor 8 (0, 6, 2), HD Jesenice 8 (4, 0, 4)
Streli: HDK Maribor: 29 (11, 10, 8), HD Jesenice 25 (5, 14, 6)
Za HD Jesenice so nastopili: Legat(GK), Hribar(GK), Urukalo, Šabanović, Rajsar, Svetina, Seršen, Hadžić (C), Brus, Berglez, Sodja, Šturm, Pivač, Blažič, Razinger, Pretnar in Sintič; trener Aleš Sodja

Besedilo: Marko Lukan