Jesenice, 8. marec 2014
DP dečkov

HD Jesenice – HKMK Bled

3-2

(0:2,1:0,2:0)

Gibanje rezultata: 0:1 HKMK Bled 17′, 0:2 HKMK Bled 20′, 1:2 HD Jesenice 28′ SH1, 2:2 HD Jesenice 59′, 3:2 HD Jesenice 59′

Kazenske minute: HD Jesenice 22 (8,12,2); HKMK Bled 8 (0,2,6)
Streli na gol: HD Jesenice 35 (8,14,13); HKMK Bled 24 (6,6,12)

Za HD Jesenice so nastopili: Pelko (GK), Žagar (GK), Brun Rauh (C), Pogačar, Alagić, Mežnar, Krmelj, Šega, Murnik, Pivk, Homan, Čop, Kararić, Lukan D., Török, Jakupović, Slivnik, Lukan A., Podrekar, Smolej
Trener: Aleš SODJA, teh. vodja Ibrahim Jakupović

“Končno je uspelo”, bi lahko rekli po prvi letošnji zmagi naših dečkov nad HKMK Bled. Nekaj rošad v obeh ekipah je – prej izrazito v prid Blejcev  nagnjeno – tehtnico na ledeni ploskvi tokrat izenačilo. Od prve minute so gledalci videli ogorčen boj za vsako ped ledu. Vidno je bilo, da si tokrat tudi domači končno želijo premagati dečke z druge strani Mežakle. Prva tretjina je tako minila ob obojestransko borbeni igri. Domači so bili nekoliko aktivnejši (razmerje v strelih 8:6 za domače), kljub štirim izključitvam in seveda štirikratnem manjku igralca na ledeni ploskvi. Vse štiri poskuse gostov so domači uspešno odbili, žal pa sta se v 17. minuti in nato še pičle tri sekunde pred koncem tretjine primerili napaki, iz katerih so gostje dosegli dva zadetka. Gostje v prvi tretjini na kazenski klopi niso presedeli nobene kazni. Vtis po prvi tretjini ni bil slab, rezultat pač.

V drugi tretjini je bil na vrsti lov za izenačenjem. Nekajkrat so mali železarji uprizorili pravo obleganje gostujočega gola. Domači so si v tem delu prislužili eno malo in eno disciplinsko kazen, ki jo je kapetanu Brunu-Rauhu prisodil sodnik zaradi ugovarjanja. Ob edini preostali izključitvi, so domači dosegli gol priključka prav ob igri z igralcem manj, vse skupaj pa se je zgodilo v 28. minuti. Gostje so si v 34. minuti prislužili prvo malo kazen na tekmi, a domači rezultata niso uspeli izenačiti. Razmerje strelov v drugem delu – 14:6 za Jesenice.

V zadnji tretjini so bili gledalci priča – za ta nivo – zares dobremu hokeju. Domači so vse sile usmerili v napad, v lov za izenačenjem. Blejci niso stali križem rok, pač pa so tudi sami ogrožali domačega vratarja, ki pa ni dopustil novega veselja gostov. V tem delu so 6 minut izključitev presedeli na kazenski klopi gostje, domači pa z nekoliko bolj disciplinirano igro le dve. Zdelo se je že, da se železarjem obeta minimalen poraz, potem pa so v začetku 59. minute rezultat na semaforju končno izenačili. Pa ne samo to – samo 16 sekund kasneje so dosegli tudi zmagoviti zadetek. Gostje so seveda še poizkusili izenačiti, a za kaj takega preprosto niso več imeli nobene priložnosti. Razmerje v strelih v zadnji tretjini – 13:12 v korist domačih.

Prva zmaga nad HKMK Bled tik pred koncem sezone je seveda vredna vseh čestitk!

Tekst: M.L.