Po dveh zmagah v soboto (ml. dečki in kadeti) so tekmovalni spored za HD Jesenice nadaljevali dečki v nedeljskem dopoldnevu. Po zmagi v ponedeljek v Celju, se je razpoloženje v ekipi menda nekoliko dvignilo, ostaja pa dejstvo, da so dečki najslabše uvrščena jeseniška kategorija; pred tekmo so bili z dvema tekmama manj na petem mestu prvenstvene lestvice.

DP dečkov, 8. krog

HD Jesenice – HDD Bled   13:1   (4:1,4:0,5:0)

Gibanje rezultata: 1:0 HD Jesenice 4′, 2:0HD Jesenice 6′, 3:0 HD Jesenice 9′, 3:1 HDD Bled 10′, 4:1 HD Jesenice 17′, 5:1 HD Jesenice 21′ PP1, 6:1 HD Jesenice 28′, 7:1 HD Jesenice 29′, 8:1 HD Jesenice 36′, 9:1 HD Jesenice 43′, 10:1 HD Jesenice 48, 11:1 HD Jesenice 49′, 12:1 HD Jesenice 51′, 13:1 HD Jesenice 51′

Kazenske minute: HD Jesenice 10, HDD Bled 10

Za HD Jesenice so nastopili: Pelko (GK), Grašič (GK), Brun Rauh (C), Pogačar, Alagić, Mravlje, Pivk, Šega, Murnik, Török, Jakupović, Slivnik, Kararić, Lukan D., Smolej, Povirk, Čop, Lukan A., Homan in Podrekar
Trener: Aleš SODJA, tehnični vodja ekipe: Ibrahim Jakupović

Uvodne minute tekme so minile večinoma v obrambni tretjini gostov z Bleda. Žal se je na jeseniški strani ponovno pojavilo nekaj napak, na katere trener dečkov ves čas opozarja – soliranje pri akcijah, podajanje na pamet in podobno… Razlika v – predvsem individualni – kvaliteti je bila vseeno tolikšna v prid Jesenic, da je v 4. minuti padel vodilni zadetek, v začetku 6. pa so domači vodstvo podvojili. V začetku 9. minute je bilo na semaforju že 3:0 za domače. Gostje so v 10. minuti rezultat znižali na 3:1. V 17. minuti so železarji dosegli svoj četrti gol in razlika je počasi postajala otipljivejša. V zadnji minuti prve tretjine je zaradi udarca s kolenom na kazensko klop moral eden od gostov, domačim pa v 47 preostalih sekundah tretjine ni uspelo doseči zadetka. Razmerje v strelih v prvi tretjini je bilo 11:8 in zdelo se je, da gostje pravzaprav niti niso toliko slabši, kolikor je to kazal rezultat.

V začetku druge tretjine je priložnost v domačih vratih dobil tudi rezervi vratar Anže Grašič, prvi vratar Maj Pelko pa je sedel na klop za rezervne igralce. 26 sekund po začetku druge tretjine so domači vendarle zadeli ob igri z igralcem več in povišali razliko na 4 zadetke. Šesti zadetek so domači dosegli v 28. minuti (6:1), sedmega pa po hitrem protinapadu le 31 sekund kasneje (7:1). V 33. minuti si je zaradi oviranja s palico dve kazenski minuti prislužil eden od domačih igralcev, a gostje niso uspeli resneje ogroziti Grašičevega gola. V 36. minuti so gledalci videli še osmi zadetek v mreži gostov (8:1). 49 sekund pred iztekom tretjine je sledila nova mala kazen na domači strani, a so železarji suvereno ubranili svoja vrata do konca tretjine. Razmerje v strelih v drugem delu – 14:7 za Jesenice.

V zadnji tretjini je trener Sodja v garderobo poslal nekaj svojih najboljših posameznikov in s tem več igralnega časa namenil tistim fantom, ki na težjih tekmah dobijo manj priložnosti. Deveti zadetek so domači dosegli v 43. minuti. V 44. minuti je zaradi oviranja s palico na kazensko klop sedel eden od gostov, okroglega desetega zadetka pa v powerplayu domači niso dosegli. Je  pa 10. gol v gostujočo mrežo padel v 48. minuti (10:1). Domači so na 11:1 povišali v začetku 49. minute, pol minute kasneje pa je prišlo do pretepa večih igralcev za golom Blejcev. Sodnik je dosodil po dve mali kazni na vsaki strani, igro pa na začudenje gledalcev nadaljeval z razmerjem 3 proti 3 na ledeni ploskvi, čeprav bi v tem primeru ekipi morali naprej igrati s petimi igralci – brez izključenih fantov seveda. V 50. minuti so železarji dosegli svoj 12. zadetek, strelske vaje pa končali 26 sekund pozneje s svojim še 13. golom. V nadaljevanju se je še enkrat zaiskrilo v 54. minuti, ko sta se ponovno stepla dva fanta, do spremembe rezultata pa več ni prišlo. Razmerje v strelih v zadnji tretjini je bilo kar 22:6 za domače, kar priča o tem, da tudi fantje “iz rezerve” premorejo nekaj dinamita v svojih rokah in palicah.

Aleš SODJA, trener dečkov: ” V prvi tretjini smo igrali slabo. Fantje se dogovorov sklenjenih pred tekmo niso držali. V odmoru med prvo in drugo tretjino sem v garderobi moral povzdigniti glas. V bodoče bomo naleteli na močnejše nasprotnike, z večnim soliranjem pa ne bomo dosegli veliko. V nadaljevanju je bilo boljše, druga tretjina je bila kar podobna tistemu, kar od fantov zahtevam. Tudi tretja tretjina brez najboljših igralcev je bila kar solidna.”

Tekst. M.L.