DP dečkov (U14)
Dvorana na sejmu, Celovec, Avstrija
20. november 2016
Gledalcev: 35

EC KAC – HD Jesenice 

0 – 5

(0:4,0:1,0:0)

Gibanje rezultata:
0:1 HD Jesenice 1′
0:2 HD Jesenice 8′
0:3 HD Jesenice 15′
0:4 HD Jesenice 16′
0:5 HD Jesenice 40′

Streli na gol: EC KAC ; HD Jesenice  – ni podatkov
Kazni: EC KAC 20 (2,6,12); HD Jesenice   20 (6,8,6)

Sodnika: Keler, Goritschnig

EC KAC: – postava je nečitljiva, enako velja za trenerja

HD Jesenice: 1 Škrjanc (GK), 25 Avsenek (GK), 9 Seršen, 24 Dolinar, 23 Slivnik, 19 Török (C), 16 Bergelj, 6 Šmid, 12 Gasar, 13 Langus, 7 Rijavec, 11 Dobravec, 10 Krupenko, 8 Baloh, 22 Miklič, 4 Rep, 5 Korošec, 21 Adrović, 15 Svetlin, 18 Kaltak, 3 Crnkić, 17 Čufer
Trener: Aleš SODJATokrat se moramo zvestim bralcem dvakrat opravičiti. Prvič: za zamudo pri objavi reportaže z nedeljske tekme v kategoriji u14. Zapisnik (in z njim skupaj rezultat tekme) sta se na poti do pisca prispevkov pač nekje izgubila. K sreči imamo tudi v takih primerih v klubu koga, na katerega se je potrebno obrniti, tako da zadeve nemoteno tečejo dalje. Kar pa se tiče samega zapisnika s tekme, pa je v zvezi njim tudi naše drugo opravičilo – v Celovcu so namreč tekmi v spomin zapustili na roko spisan zapisnik, v precejšnjem delu nečitljiv in s pomanjkljivimi podatki. Bralce zato naprošamo za razumevanje zaradi bornega opisa dogajanj v celovški sejemski dvorani. Ali do težav pri oblikovanju zapisnika prihaja zaradi tehničnih težav, morda podcenjujočega odnosa do sodelovanja s slovenskimi ekipami, ali pa česa tretjega (četrtega, petega …), bomo prepustili bralcem v individualno presojo. Je pa že res, da rezultati celovškega KAC-a v državnem prvenstvu Slovenije ne kažejo, da bi Korošci na tekme s slovenskimi ekipami lahko potovali s privihanimi nosovi. 

Pošteno so jim jo v njihovi lastni dvorani zagodli tudi železarji. Domačo mrežo so namreč načeli že po štiriindvajsetih sekundah tekme (0:1).  Še v isti (torej prvi) minuti je zaradi udarca s komolcem sledila kazen za železarje, a so fantje trenerja Aleša SODJE igro ob igralcu manj vzeli le kot nekoliko resnejši trening in se brez težav ubranili. Prav obratno se je godilo Celovčanom, ko je zaradi napada s telesom v sedmi minuti na prostor za kaznovane moral njihov igralec. Minuto in štiriindvajset sekund so gostje z Jesenic porabili, da so domačega vratarja premagali še drugič. Zadeva iz zapisnika sicer ni vidna, ampak … kakor rečeno, se da informacije pridobiti tudi na druge načine. V deseti minuti nova kazen za Jeseničane, tokrat zaradi spotikanja. Ob tem je potrebno povedati, da je bila domača ekipa v prvi tretjini povsem nedostojen tekmec železarjem, ki so vrata KAC-ovega vratarja obstreljevali z vseh položajev in v vsakem za to vsaj malo primernem trenutku. Zdelo se je, da domači praktično ne morejo iz svoje obrambne tretjine. Manjko igralca na ledeni ploskvi so Jeseničani “podelali” brez težav in nato v štirinajsti ter petnajsti minuti v razmiku manj od šestdesetih sekund še dvakrat premagali celovškega vratarja (0:3,0:4). Ob koncu tretjine je sodnik s slovensko zvenečim priimkom (sicer pa je možakar z jeseniško klopjo komuniciral v angleščini) izključil še tretjega železarja – tokrat zaradi zadrževanja s palico. S podatkom o razmerju strelov vam tokrat ne moremo postreči. 

20161120_195210

 

Minuta in šest sekund dela je ostala za četverico železarjev (plus seveda vratarja Nejca ŠKRJANCa) v začetku druge tretjine. Podobno kakor v prvih dveh primerih, je tudi tokrat zadeva minila brez resnejših težav za “gastmannschaft”. Je pa zato že v triindvajseti minuti sledila nova kazen za železarje, tokrat zaradi spotikanja. Domačim ni kaj dosti pomagalo, saj so bili železarji preprosto boljša ekipa. Nova kazen zaradi spotikanja je sledila železarjem v šestindvajseti minuti, seveda tudi tokrat brez spremembe rezultata. V enaintrideseti minuti je domači trener priložnost za branjenje ponudil še svojemu rezervnemu vratarju. Tik za tem sta sodnika zaradi udarca s palico morala izključiti enega od domačih hokejistov. Z zavzetim piskajem v piščalko sta delilca pravice nadaljevala v štiriintrideseti minuti, ko sta v razmiku osemindvajsetih sekund izključila dva Jeseničana; prvega zaradi držanja, drugega pa zaradi naleta s palico. Zaradi naleta s palico je bil izključen v 39. minuti tudi naslednji od domačih hokejistov, železarji pa so tretjino polno prekinitev zaključili s svojim petim, sicer pa še drugim powerplay golom prav ob pisku sirene, ki je označila konec igralnega časa (0:5). 

Zadnja tretjina je bila tako ob visokem vodstvu praktično le še formalnost. V stilu iz prejšnjih dveh tretjin je prvi železar dobil kazen že po manj kot dveh minutah igre – izključen je bil zaradi zadrževanja s palico. Zaradi grobosti je na prostor za kaznovane v triinštirideseti minuti moral eden od Celovčanov. V zadnji tretjini je trener Jesenic ponudil možnost za nabiranje izkušenj in igralnega časa tudi tistim fantom, ki sicer igrajo nekoliko manj. Nova kazen Jesenicam je zaradi grobosti sledila v štiriinštirideseti minuti. V nobenem od powerplayev domači niso uspeli premagati Škrjanca. Zadnjih petnajst minut je jeseniško mrežo branil tudi Gregor AVSENEK, s svojo nalogo pa je opravil podobno dobro, kakor njegov starejši kolega pred tem – ni dobil zadetka. Sicer pa spričo slabše predstave domačih in dobre železarjev – tudi ni bilo prav dosti priložnosti za kaj takega. Potem ko sta sodnika zaradi grobosti v oseminštirideseti minuti izključila še zadnjega železarja na tekmi, pa je napočil čas za uravnoteženje končne statistike. V zadnjih desetih minutah, pa ob zaostanku domačih s petimi zadetki razlike, so namreč sledile kar štiri izključitve pri domačih. Po vrsti sicer takole: zaradi naleta na ogrado (51. minuta), zavlačevanja igre (53. minuta), udarca s kolenom (56. minuta) in zadrževanja s palico prav ob zaključnem pisku sirene. Gostje so tako do konca tekme brez težav ohranili svojo mrežo nedotaknjeno, z gostovanja v največjem mestu avstrijske Koroške pa so se lahko vrnili zadovoljni, polni vtisov in novih izkušenj.

Aleš SODJA, trener:
Tole je bilo zelo dobro. Ekipa je – predvsem v prvi tretjini – odigrala točno tako, kot od nje zahtevam. Tako bi želel, da delujemo tudi v bodoče. V nadaljevanju sem ponudil dovolj priložnosti za dokazovanje vsem članom ekipe, tako da smo iz vsega skupaj gotovo potegnili marsikaj pozitivnega. Še enkrat – pohvale vsem skupaj!”

Tekst: Marko L.
Foto: Uroš Škrjanc