Jesenice, 1.februar 2015
Športna dvorana Podmežakla
DP dečkov

HD Jesenice – HK Celje  

17 – 2

(10:1,4:0,3:1)

Strelci za HD Jesenice: Krmelj 9 (4+5), Slivnik 8 (4+4), Pogačar 5 (3+2), Podrekar 5 (1+4), Čop 4 (2+2), Kobal 3 (1+2), Potočar 2 (1+1), Murnik 1 (0+1), Torok 1 (0+1), Finžgar 1 (0+1), Fartek 1 (0+1)

Streli na gol: HD Jesenice 58 (22,17,19), HK Celje 22 (5,8,9)
Kazni: HD Jesenice 37 (2,4,31), HK Celje 65 (6,14,45)

HD Jesenice: 1-Žagar (GK), 11-Pogačar(C), 5-Murnik, 8-Krmelj, 21-Slivnik, 23-Podrekar(A), 13-Kobal, 19-Török(A), 22-Jakupović, 24-Finžgar (A), 4-Fartek, 18-Potočar, 9-Lukan D., 14-Čop, 7-Dežman, 3-Verdnik, 6-Škof,
Trener: Gaber GLAVIČ

HK Celje: Skale (GK), Flajs Ž. (C), Flajs J., Jeseničnik, Polimac, Kukovič, Omerzu, Škrjanc-Podergajs, Blazinšek, Čerenjak, Podrekar, Petretič, Šiftar, Pečnik
Trener: Jure Gajšek

Številčno kar močno oslabljeni so železarji vstopili v tekmo, saj so manjkali vratar Panjtar, branilca Šega in Kararić, ter napadalca Podlipnik in A.Lukan. Poleg tega je na rezervni klopi obtičal Verdnik, med samo tekmo pa se je poškodoval še branilec Murnik. Po pravici povedano je tudi pri gostih v golu začel nek fantiček, po višini sodeč še mlajši deček, a to so že težave gostov. Domači se na vse skupaj niso prav dosti ozirali – Slivnik, Krmelj in Čop so že v prvih petih minutah poskrbeli za domače vodstvo s tremi goli razlike. V deveti minuti je svoj prvi gol na tekmi zadel tudi novi kapetan Pogačar. Vse do 15.minute je nato ostalo pri 4:0, nato pa je v razmiku 17 sekund dvakrat zadel Krmelj in povišal na 6.0. V 17. in 18. minuti sta zadela še Kobal in Podrekar (8:0). Deveti in deseti jeseniški gol sta padla v razmiku sedmih sekund v 19.minuti in gostom iz Celja se je obetala prava katastrofa. Vtisa ni popravil niti edini gol fantov v rumenih dresih 42 sekund pred koncem tretjine. Domači so si v prvem delu prislužili dve kazenski minuti (Krmelj zaradi grobosti), gostje pa 6. Jeseničani so v okvir vrat gostujočega vratarja sprožili 22 strelov, Nejc ŽAGAR v domačih vratih pa je bil na preizkušnji petkrat.

Druga tretjina je bila precej bolj umirjena. Tja do 30.minute tekme sta si obe ekipi prislužili še po dve mali kazni, Celjani pa so k temu dodali tudi desetminutno disciplinsko kazen zaradi ugovarjanja sodniku. Rezultat se vse do 34.minute ni spremenil, nato pa sta zadela najprej Čop, 16 sekund kasneje pa še Pogačar. Tudi v 39.minuti sta padla dva bliskovita gola – Potočar in Podrekar sta zadela samo 8 sekund narazen. Novih izključitev do konca tretjine ni bilo. Železarji so v drugi tretjini streljali v okvir gola gostov 17-krat, Celjani pa so zbrali osem takih poskusov proti golu Jesenic.

Zadnja tretjina je bila na las podobna. Domači so nekoliko preveč poskušali s samostojnimi akcijami, a pri taki razliki v kvaliteti in visokem rezultatu je najbrž to razumljivo. Fartek je bil prvič izključen v 47.minuti zaradi udarca s palico. Gostje so v powerplayu vse skupaj kaznovali s svojim drugim zadetkom. V 51.minuti je Fartek ponovno moral na kazensko klop, tokrat zaradi zadrževanja s palico, vendar se rezultat ni ponovno spremenil. Igralec s številko 23 pri Celjanih (Jeseničnik) ni zmogel brzdati svojega jezika pri eni od sodniških odločitev v 53.minuti in si zato prislužil predčasni odhod pod prho. V 56.minuti je prvi gol v tem delu igre dosegel Pogačar. Slivnik je 16.jeseniški gol dosegel v naslednji minuti. V 57.minuti so gostje najprej grobo napadli Podrekarja za svojim golom, tik za tem pa sta se spopadla še Fartek (ki se je postavil v bran soigralcu)  in Omerzu pri Celjanih. Podrekar je sicer dobil dve kazenski minuti, petelina pa sta dobila vsak po 5 minut kazni zaradi grobosti, plus predčasni odhod pod prho. Tako sta nenadoma v branilski vrsti domačih ostala samo še Škof in D. Lukan in trener Glavič je bil prisiljen nekoliko kombinirati tudi z napadalci. Zadnji gol so domači preko Slivnika dosegli pičle 3 desetinke pred koncem tekme.

Velja omeniti še izredno nekulturno obnašanje dela celjskih staršev. Morda je bilo nekaj sodniških odločitev po njihovem mnenju lahko spornih, a to ne opravičuje zverinskega vpitja, žaljivk in obmetavanja sodnikov po končani tekmi. Svojim otrokom s takim obnašanjem prav gotovo ne morejo biti vzor, a to je že neka druga zgodba.

Tekst: Marko L.
Foto: Anita Mrak