Ekipa dečkov uspešno nadaljuje tekmovanje v državnem prvenstvu. Domači led omogoča tudi, da so odigrane zaostale tekme in Jeseničani pridno nabirajo točke. Še vedno so v lovu za čim boljše izhodišče pred odločilnimi srečanji, zato je vsaka točka še kako dragocena. Seveda, če je pogled usmerjen zgolj v tekmovalni del. Veliko bolj kot točke v prvenstvu pa je pomemben napredek mladih hokejistov, ki so bili zelo prikrajšani, ko ledu Podmežaklo ni bilo. Trenerji se trudijo, da teh nekaj mesecev, ko stanje ni bilo niti približno normalno, ne pusti prevelikih posledic še naprej. Če berete neko dobro knjigo, pa v njej spustite nekaj strani, vseeno pridete do konca, samo zgodba ni tako dobra, kot bi bila sicer. Če si drznem dati manjšo primerjavo.

img_5974-1280-x-944
Dobro opravljene obrambne naloge vodijo do uspeha

Dečki so se to pot srečali z ljubljansko Olimpijo. Medsebojno srečanje je odločalo o marsičem, predvsem o tem, kdo bo zasedal mesto pred kom. Oba nasprotnika sta imela pred srečanjem enako število točk. Morda je ravno pomembnost tekme vplivala na igralce obeh ekip, saj se je srečanje pričelo nekako v stilu rokometa – napad in gol. Že prvi napad je pomenil jeseniško vodstvo, na začetku tretje minute pa je Olimpija izenačila. Nasprotnika sta nato nekoliko trdneje zaigrala v obrambi, Jeseničani pa so bili vseeno boljši in do konca prvega dela povedli s 3:1.

Mladi hokejisti opozarjajo nase

Druga tretjina je v prvih desetih minutah minila brez pretiranih vzburjenj, nato pa so na svoj račun prišli strelci. Predvsem ljubljanski. V dobrih dveh minutah so se mreži tresli kar trikrat, dvakrat na strani Jesenic in enkrat pri Olimpiji. Gostom je po prejetem zadetku uspelo ponovno znižati po vsega nekaj sekundah igre in sicer v igri z igralcem več, za nameček pa so za izenačenje poskrbeli vsega tri sekunde pred koncem druge tretjine ob igri z igralcem manj.

Izid 4:4 pred odločilnim delom ni dajal prednosti nobeni od ekip. Enako velja za razmerje moči na ledu. Domači so se že v uvodu zadnjega dela morali braniti z igralcem manj, kar so uspešno opravili, nato pa se je vnel boj za vsak plošček. Srečanje se je pričelo odločati v zadnjih desetih minutah, ko so Jeseničani spet prešli v vodstvo. Nekaj bolj napadalna igra gostov je ponujala priložnost v protinapadih in eno takih priložnosti so domači kronali z odločilnim zadetkom za zmago s 6:4. Pomembna zmaga, ki je prinesla skok na tretje mesto lestvice v državnem prvenstvu. Seveda, če je pogled usmerjen le v tekmovalni del.

HD mladi Jesenice : HK Olimpija 6:4
(3:1, 1:3, 2:0)

Jesenice, začasno igrišče Podmežakla. Gledalcev: 50. Sodnika: Bohinc, Pagon.

Kazenske minute: Jesenice 8 (0, 4, 4), Olimpija 6 (2, 4, 0)

HD mladi Jesenice: Legat, Hribar, Seršen, Svetina, Rajsar, Hadžič (C), Urukalo, Sodja, Brglez, Kosmač, Šabanovič, Brus, Razinger, Pretnar, Brun Rauh, Sintič, Blažič, Pivač. Trener: Aleš Sodja.

Tekst & foto: Drago Cvetanovič