Liga IHL (U14)
druga tekma finala

HK Olimpija vs. HD Hidria Jesenice
4 – 4
(0:1,0:2,4:1)

Potem ko so, v marsikaterem pogledu, prvo finalno tekmo na Jesenicah Železarji nesrečno izgubili z razliko treh zadetkov, so se varovanci Anžeta TÖRÖKa v Ljubljano podali z eno samo željo – zmagati s primerno razliko in naslov prvakov vseeno prinesti v dvorano Podmežaklo. Letošnje prvenstvo se je v finalu namreč odločilo po nogometnem principu “boljši iz dveh tekem”.

Dobro so začeli Jeseničani in prvo tretjino dobili z minimalnim vodstvom (0:1). Štirideset minut igre je še preostalo, naši fantje pa so za tekmeci v skupnem rezultatu zaostajali še za dva zadetka. S tem so opravili v drugi tretjini, ko so še dvakrat premagali domačega vratarja, igralcem v zelenih dresih pa niso pustili, da bi spravili pak za hrbet jeseniškega čuvaja mreže. Vodstvo po dveh tretjinah (0:3) je bilo že blizu tistemu, po kar so belo-rdeči v Ljubljano prišli.

Žal je šlo vse po zlu v zadnjih dvajsetih minutah, ko so se razigrali zeleni. Naši fantje pa, kakor bi se ustrašili uspeha; lahko bi iskali razloge za neverjeten preobrat domačih tudi zunaj ekipe, a ostaja dejstvo, da so domači že v nekaj minutah Jeseničane s tremi zadetki ujeli, kasneje pa s četrtim tudi prehiteli (4:3). V tolažbo in izogib porazu so Törökovi varovanci pred koncem vsaj še izenačili na 4:4. Ob koncu je bilo domačim vseeno treba seči v roke in jim čestitati za naslov prvakov.

Tekst: Marko L.