Liga EBYSL
HD Jesenice vs EC Liwest Black Wings Linz   7 – 2 (3:0,3:1,1:1)

Zanesljivo je opravila ekipa U20 z nasprotniki iz železarskega kraja v bližini češke meje. Že v prvi tretjini so varovanci Dejana VARLa naredili razliko, ki so jo v nadaljevanju le še povečevali. Začelo se je z golom Patrika RAJSARja v začetku devete minute (1:0). Jaka ŠTURM je v dvanajsti minuti podvojil vodstvo Železarjev (2:0), odlično prvo tretjino pa kronal še s svojim drugim golom v sedemnajsti minuti (3:0). Razlika v strelih je bila v prvi tretjini prav tako – tri (11:8). 

Gostje, ki so si v prvem delu prislužili eno izključitev, so bili v drugem delu že manj disciplinirani. Ob eni od njihovih kazni je v 29. minuti Gašper SERŠEN dosegel power play gol (4:0). Isti gostujoči igralec je na klop za kaznovane moral tudi v 32. minuti. Črna krila so igro z igralcem manj sicer ubranila, vendar pa gol prejela nekaj sekund po vrnitvi kaznovanega na ledeno ploskev; pisala se je 34. minuta, gol za Železarje pa je dosegel Luka PRETNAR (5:0). Praktično v naslednjem napadu so prvi gol dosegli tudi gostje iz Linza (5:1, 35. minuta). S strelom od daleč z leve strani je gostujočega vratarja v 37. minuti premagal še branilec Lan BRUN RAUH (6:1). V strelskem smislu so drugi del dobili gostje (11:15). 

Pričakovati je bilo še dodatno višanje razlike med moštvoma v zadnjem delu, a so domači odigrali v bolj ležernem ritmu. Priložnost za branjenje je v tem delu domači trener ponudil rezervnemu vratarju – Žigo KOGOVŠKA je tako zamenjal Jure LEGAT. Znova so bili nekoliko aktivnejši domači, ki so z golom Matica JEKLIČa v 49. minuti povedli s 7:1. Spet je sledil hiter odgovor Black Wingsov, ki so za drugi gol potrebovali manj od pol minute igre v nadaljevanju (7:2). Zadnjih deset minut je minilo v poizkusih gostov, da bi s kako grobostjo morda le še preusmerili potek tekme; v tem času so si dvakrat prislužili po 10 minut disciplinske kazni. Domači so ohranili mirne živce in ob razmerju stelov 12:8 tekmo zanesljivo pripeljali do mirnega konca. Redko je videti, ampak domači se skozi vseh šestdeset minut niso spozabili niti enkrat; njihova statistika na področju kazenskih minut je tokrat ostala prazna. Vse pohvale! 

Več statistike s tekme: KLIK

Tekst: M.L.
Foto: M.L. in M.R.