HDK Maribor : HD mladi Jesenice 2:7
(0:1, 0:3, 2:3)
Prva tekma četrtfinala članskega državnega prvenstva

Maribor, ledna dvorana. Gledalcev: 280. Sodniki: Jeram, Rojko, Turk.

Strelci za Jesenice: 0:1 Brus (Rebolj M., Ejup, 9.), 0:2 Brus (Ejup, 21.), 0:3 Kovačec (Varl, 21.), 0:4 Remar (Brus, Sefič, 40.), 0:5 Rožič (Pihler, Rebolj L., 48.), 0:6 Zrnič, 53., 1:6 Nemeček (Ferlež, 55., PP2), 1:7 Hafner (Bremec, Zrnič, 57.), 2:7 Vinčec (Kelc, Sotlar, 60.)

Kazenske minute: Maribor 41 (2, 7+20 (Kovačič), 2+10 (Ahmetovič)), Jesenice 37 (2, 11+20 (Vidmar), 4)
Streli na gol: Maribor 28 (7, 9, 12), Jesenice 28 (10, 11, 7)

HD mladi Jesenice: Pavlič, Vilman, Rebolj M., Ejup, Berlisk, Sefič, Brus, Varl (C), Vidmar, Remar, Zajšek, Kovačec, Vukčevič, Kunčič, Pihler, Bremec, Zrnič, Kovačevič, Rožič, Hafner, Rebolj L., Potočnik. Trener: Bine Felc.

hd-jesenice-miha-brus-napad
Miha Brus je z zadetkoma tlakoval pot do zmage

Jeseniški člani se s prve četrtfinalne tekme v Mariboru vračajo s prednostjo petih zadetkov. Prepričljiva in visoka zmaga je posledica dobre igre v prvih dveh tretjinah, ko nasprotniku niso dovolili, da bi se veselil zadetka. Srečanje je že v prvem delu postreglo z napadalnim hokejem in z nekaj pravimi, hitrimi akcijami. Železarji so se kmalu ubranili z igralcem manj, kmalu po tem, ko so zaigrali v polni zasedbi, pa je za vodstvo poskrbel Miha Brus. V power playu so bili Jeseničani neuspešni, do konca prve tretjine pa zadetkov ni bilo več. Vendar so bili Jeseničani nekaj boljši in odločnejši, le še kakšen zadetek v mreži nasprotnika je manjkal.

V drugi del so Železarji vstopili zelo učinkovito. Že v prvi minuti nadaljevanja, v razmaku vsega 21. sekund, so Jeseničani dosegli dva zadetka in svojo prednost izdatno povečali. Gosti so ostali v naletu vse do izključitve soigralca, vendar so se tudi z igralcem manj uspešno borili in bili tudi v napadu nevarni. Mariborčani so iskali priključek do nasprotnika in nova priložnost se jim je ponudila v 33. minuti, ob novi izključitvi Jeseničana. Nekaj kasneje sta si v lase skočila jeseniški branilec Uroš Vidmar in domači napadalec Marjan Kovačič. Za srborita nasprotnika je bilo srečanja konec, Železarji pa so se tudi v nadaljevanju morali braniti z igralcem manj. Prekrški so jih ovirali pri organizaciji nevarnih napadov vse do tri minute pred koncem, ko so tudi sami bili v možnosti zadeti ob številčni prednosti. Kar jim ni uspelo ob power playu, jim je takoj po tem, ko se je na led vrnil izključen domač hokejist. Dobre pol minute pred koncem drugega dela je zadel še Aleš Remar in prednost Jesenic je bila že zelo visoka.

Jure Pavlič je ubranil tudi kazenski strel

Zadnja tretjina je bila bolj formalna, vseeno pa so Železarji svojo prednost še povečali. V 48. minuti se je mreža Maribora zatresla petič, Peter Rožič pa je poskrbel za “petardo”. Takoj za tem bi Jeseničani lahko izkoristili novo prednost z igralcem več, vendar je za nov zadetek poskrbel Milan Zrnič nekaj minut kasneje. V kratkem času sta na klop za kaznovane morala dva Jeseničana in prednost dveh igralcev je mariborskim Lisjakom omogočila dosego prvega zadetka. Zadetka se je veselil mladi napadalec Niko Nemeček. Ker so domači za to porabili veliko časa, se Jeseničanom v preostanku kazni ni bilo težko ubraniti. Po prekršku jeseniškega branilca je domača ekipa imela priložnost doseči zadetek iz kazenskega strela, vendar je bil Jure Pavlič uspešnejši. Kdor ne da, dobi, in ta rek se je potrdil zelo kmalu, ko je še sedmi zadetek za Jesenice prispeval Milan Hafner. Zmagovalec je bil odločen, Mariborčani pa so vztrajali vse do konca in 12 sekund pred končnim piskom sirene zadeli še zadnjič na srečanju. Luka Vinčec je poskrbel za končni izid. Prednost Jesenic je tako velika, povratno srečanje pa bo odigrano že v torek, ob 18.00, na Jesenicah.

Tekst Drago Cvetanovič
Fotogalerija: Vid Novak

[nggallery id=94]