DP dečkov (U14)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
8. januar 2017
Gledalcev: 69

HD Jesenice samo logo

8 – 0  

(3:0,4:0,1:0)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 HD Jesenice 1′
2:0 HD Jesenice 2′
3:0 HD Jesenice 6′
4:0 HD Jesenice 21′
5:0 HD Jesenice 24′
6:0 HD Jesenice 25′
7:0 HD Jesenice 25′
8:0 HD Jesenice 48′

Streli na gol:  HD Jesenice    44 (15,12,17) ; HDK Maribor   20 (2,13,5)
Kazni: HD Jesenice  6 (-,4,2); HK Olimpija   6 (-,4,2)

Sodnika: Denis Crnkić, Ervin Čamdžić

HD Jesenice: 1 Škrjanc (GK), 25 Avsenek (GK), 9 Seršen, 24 Dolinar, 23 Slivnik, 19 Török (C), 16 Bergelj, 12 Gasar, 13 Langus, 7 Rijavec, 10 Krupenko, 8 Baloh, 22 Miklič, 4 Rep, 15 Svetlin, 18 Kaltak, 3 Crnkić, 17 Čufer, 20 Sintič, 11 Dobravec, 6 Šmid, 21 Adrović
Trener: Luka POGAČNIK

HDK Maribor: 71 Verdonik (GK), 16 Zupanič (C), 21 Pivec, 10 Rosenfeld Skerbinek, 87 Jančič, 27 Fingušt, 20 Petek, 23 Bizjak, 25 Rajbenšu, 7 Škrjanec, 3 Frešer, 2 Friš Lorber, 88 Perčič
Trener: Gregor Polončič
Še tretjo tekmo med mariborsko in jeseniško ekipo v tem vikendu so odigrali dečki. Fante tokrat odsotnega trenerja Aleša Sodje je na tekmi vodil Luka POGAČNIK. Del mariborske ekipe je Jeseničanom nasproti stal že v soboto; od tega nekateri na tekmi kadetov Podmežaklo, drugi pa na tekmi ml. dečkov v Mariboru. Silovit nalet domačih se je končal z golom že praktično v prvem napadu, saj je mariborski vratar Verdonik, ki je s svojimi obrambami – prejetim zadetkom navkljub – tako ugajal na sobotni tekmi kadetov, po prvi pak v svojo mrežo moral že po devetindvajsetih sekundah. Ni minila niti nadaljnja minuta, ko so domači povedli že z 2:0. Sledilo je še nekaj napadov, v katerih se pak praktično ni premaknil iz obrambne tretjine gostov, nato pa so železarji v šesti minuti povišali na 3:0. V nadaljevanju vnema domačih sicer ni popustila; še naprej so obstreljevali gostujočega vratarja – kakor pa je v tekmah proti nekoliko slabšim nasprotnikom pogosta navada, pa so rdeči vse preveč poskušali z individualnimi akcijami. Gostje so stopili nekoliko bolj skupaj in zgostili prostor pred svojim vratarjem, tako da do zaključka uvodne tretjine niso več prejeli zadetka. Razmerje v strelih v okvir vrat v prvi tretjini – 15:2 za Jesenice.

img_9475

Podobno, kakor ob začetku prve, se je gostom godilo tudi ob začetku druge tretjine. Gol, s katerim so železarji povedli s 4:0, so prejeli po vsega enaintridesetih sekundah igre v tem delu. Na 5:0 je razigrana domača vrsta povišala ob koncu štiriindvajsete minute. Gostujoča mreža se po petem zadetku domačih najbrž še ni prenehala tresti, ko so fantje v rdečih dresih dvaindvajset sekund kasneje zadeli še šestič. To pa še ni bilo vse  v tistih trenutkih, saj je še sedmi domači gol padel še dodatnih devetintrideset sekund kasneje. Rezultat 7:0 v petindvajseti minuti tekme je tako obetal pravo goliado in katastrofo za goste, ki pa so nato vseeno znova strnili svoje vrste in domačim zaprli poti do svojega vratarja. Ob taki razliki so menda lažje razumljivi tudi solo-poizkusi v domači vrsti, saj si je marsikateri od mladih hokejistov zaželel na svoj račun prišteti kako točko. V devetindvajseti minuti je prišlo do prve izključitve na tekmi – na prostor za kaznovane pa je zaradi spotikanja moral eden od gostujočih hokejistov. Domača številčna prednost je trajala le šestindvajset sekund, nato pa je bil zaradi napada s telesom izključen tudi eden od branilcev v rdečem dresu. Ob igri štirih proti štirim je gostom uspel hiter protinapad, ki so ga domači nepravilno zaustavili, sodnika pa sta dosodila kazenski strel. Vse skupaj je mirno razrešil domači čuvaj mreže Nejc ŠKRJANC, ki je kazenski strel ubranil.  V petintrideseti minuti je zaradi udarca s palico še drugič na tekmi na klop za izključene moral jeseniški branilec, a tudi v tej situaciji gostje niso dosegli častnega zadetka. Ob izključitvi je jeseniška vrata zapustil tudi Škrjanc, svoje mesto pa prepustil rezervnemu vratarju Gregu AVSENEKu. Trinajst sekund pred koncem kazni za izključenega železarja, so si kazen zaradi spotikanja prislužili tudi gostje iz Maribora (spotikanje). Prednost igralca več domačim ni pomagala do novega zadetka, tako da je po končanih dveh tretjinah na semaforju ostalo 7:0 v korist domačih. Potrebno je povedati, da so gostje v drugem delu prikazali nekaj lepih akcij, domači trener pa je na led poslal tudi fantiče, ki sicer dobivajo nekaj manj priložnosti. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 12:13 v korist gostov. 

img_9464

V zadnji tretjini je vnema nekoliko popustila. Domači so sicer še naprej oblegali vrata gostujočega čuvaja mreže in sami spet bolj resno blokirali poskuse Lisjakov, a je kvaliteta igre vseeno nekoliko razvodenela. Železarji so svoj edini gol v tej tretjini dosegli v oseminštirideseti minuti (8:0). Petdeseta minuta je prinesla še zadnjo izključitev za goste na tekmi (spotikanje). Zadnja jeseniška mala kazen je sledila v triinpetdeseti minuti, do spremembe rezultata pa več ni prišlo vse do zaključnega piska sirene. Železarji so tako tudi brez svojega prvega trenerja dosegli zanesljivo zmago, kaj si o njej misli njihov tokratni trener, pa si lahko preberete v nadaljevanju. Razmerje strelov v zadnji tretjini – 17:5 za Jesenice. Ob koncu so domači z največjim užitkom podrli svoj nedotaknjen gol. Če bi v vsem skupaj skušali na vso silo najti kako napako, bi jo menda lahko našli le pri mlačnem odzivu publike na tribunah po doseženih zadetkih. Domači fantje so prikazali spodbudno predstavo in dosegli lep rezultat, vendar jeseniška publika v zadnjih sezonah postaja bolj in bolj hladna. Zapisano seveda ne velja izključno za tekme v tej kategoriji, ampak je menda odraz nekega širšega hokejskega (ne)razpoloženja na Jesenicah.

img_9486

Luka Pogačnik, trener:
“Zmaga je pod streho. Sama igra je bila zadovoljiva samo na momente. Pak prepočasi potuje od palice na palico, prav tako gre prepočasi iz obrambe proti napadalcem. V napadalni tretijni  razen fantov iz prvega napada ostali igrajo premalo odločno proti nasprotnikovim vratom … Z nalogo smo opravili, zdaj pa se moram posvetiti delu s svojo ekipo (U12).”

Tekst in foto: Marko L.