DP kadetov (U16); druga tekma četrtfinala
Ledna dvorana Maribor
4. marec 2017
Gledalcev: 75

1 – 7

(0:1,0;2,1:4)

 

 

Gibanje rezultata:
0:1 PODREKAR (Kararić, Potočar) 17′
0:2 KRMELJ 21′
0:3 KOBAL (Török, Fartek) 39′
0:4 JAKUPOVIĆ (Finžgar, Krmelj) 47′ SH1
0:5 DEŽMAN (Krmelj) 54′
1:5 Polonijo PP1
1:6 KRMELJ (Mašič, Dolinar) 58′ EN
1:7 KRMELJ (Jakupović) 60′

Streli na gol: HDK Maribor   21 (3,10.8); HD Jesenice  44 (13,15,16)
Kazni: HDK Maribor  10 (2,2,6); HD Jesenice   16 (2,6,8)

Sodnik: Jan Černe
Linijska sodnika: ABlaž Javornik, Boštjan Turk

HDK Maribor: 1 Budek (GK), 21 Ilijin (GK), 16 Bugarski, 13 Danji, 28 Lokar, 6 Ninković, 88 Polonijo, 17 Tomašević, 32 Racić (C), 77 Salom, 10 Flajs Ž., 20 Flajs J., 97 Bizjak, 71 Greif J., 9 Greif V., 22 Rajbenšu, 52 Svenšek
Trener: Aleš Burnik

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 22 Jakupović (A), 16 Lukan A.,14 Mašič, 7 Slivnik, 19 Török, 13 Kobal, 5 Murnik, 23 Podrekar, 18 Potočar, 2 Škof, 21 Dežman, 8 Krmelj (C), 20 Kararić, 4 Fartek, 24 Finžgar, 15 Dolinar, 9 Lukan D.
Trener: Dejan VARL
Odprava fantov trenerja Dejana VARLa se je v sobotnem jutru odpravila iz turobnih Jesenic v štajersko metropolo po drugo četrtfinalno zmago v državnem prvenstvu kadetov. Ekipa je še vedno pogrešala standardna branilca Šego in Pogačarja, sicer pa je bila odločena nazaj v mesto narcis, jekla in hokeja prinesti polfinalno vstopnico. Maribor se je za razliko od Jesenic kopal v sončnih žarkih, idilo pa je kvaril močan veter.

IMG_0713

Varovanci Jeseničana na klopi Lisjakov Aleša Burnika kažejo napredek iz sezone v sezono, pred tekmo pa so bili odločeni drago prodati svojo kožo, če pa bi se pojavila kaka možnost, pa seveda tudi presenetiti železarje. Prva tretjina je minila ob večinoma enakovredni igri, v kateri jeseniškim kadetom kar ni in ni uspelo vsiliti svoje igre. Do obojestranske izključitve je prišlo v 13. minuti, ko sta na kazensko klop morala Mariborčan  J. Flajs (nalet s palico) in jeseniški napadalec Jakupović  (udarec s palico). Rahle terenske premoči v nadaljevanju fantje s Podmežakle niso uspeli kronati  z vodstvom vse tja do 17. minute, ko je protinapad uspel “tretji izmeni”, učinkovito pa ga je zaključil Anže PODREKAR (0:1, podaji Kararić in Potočar). Tretjina se je z minimalno razliko v korist železarjev tudi končala, razmerje strelov v tem delu pa je bilo kar 3:13 za Jesenice.

IMG_0723

Že po 26 sekundah nadaljevanja je napako v domači obrambi z lepim strelom kaznoval kapetan Miha KRMELJ (0:2). Zaradi udarca s palico je bil v 26. minuti izključen Török. Domači so hitro postavili napadalno formacijo v jeseniško obrambno tretjino, železarji pa z borbeno igro niso dopustili nobene resnejše nevarnosti pred vrati Nejca ŽAGARja. Zdelo se je, da so se Varlovi fantje v nadaljevanju sprostili, saj se je počasi začela poznati agresivna taktika, ki jo trener poskuša vcepiti svoji ekipi. Domači igralec Racić je bil zaradi oviranja izključen v 32. minuti. Dobre pol minute pred iztekom domače kazni, je zaradi oviranja vratarja na klop za kaznovane moral tudi Fartek. Le 5 sekund zatem je sledila izključitev Jakupovića zaradi naleta s palico. Železarji so se kar naenkrat znašli v številčnem minusu, Mariborčani pa so nekaj sekund kasneje nazaj na led dobili še svojega izključenega igralca. Igra petih proti trem domačim pritisku navkljub ni prinesla želenega zadetka. Od sredine 35. minute so železarji nato spet igrali v polni postavi. Od blizu je odbiti pak iz obrata v domačo mrežo pospravil Marcel KOBAL v 39. minuti (0:3, podaji Török in Fartek) ter tako železarjem zagotovil udobno prednost pred zadnjo tretjino. Razmerje strelov v drugem delu: 10:15 (spet za Jesenice).

IMG_0729

V zadnji del so železarji tako lahko vstopili sproščeno. Branilec D. Lukan je bil zaradi spotikanja izključen v 42. minuti. Številčna prednost domačim znova ni pomagala do prvega zadetka, saj so bili železarji dovolj agresivni, da so od vrat Žagarja praktično odstranili vsako potencialno nevarnost. Zaradi naleta s palico po sodnikovem žvižgu je bil v 45. minuti izključen še Kararić, železarji pa so po hitrem protinapadu v 47. minuti z golom Ahmeta JAKUPOVIĆa zadeli celo ob igralcu manj (podaji Finžgar in Krmelj, 0:4). Pri domačih je bil zaradi spotikanja Podrekarja v 52. minuti izključen Salom. Druga peterka železarjev je domače hitro stisnila v obrambno tretjino, zadetka pa ni dosegla. Enako se je godilo udarnemu napadu Jesenic , ki pa je po čudoviti akciji gol dosegel v 54. minuti ob že polni domači postavi – po lepi podaji Krmelja z desne strani je zadel Žiga DEŽMAN (0:5). Sledila je izključitev Podrekarja zaradi udarca s palico. Domačim je ob igralcu več v 55. minuti uspelo doseči častni zadetek, v prerivanju tik po njem pa sta si izključitvi zaradi grobosti prislužila branilec Jesenic Fartek in domači strelec Polonijo (1:5). Znova je svojega vratarja iz igre 4 minute pred koncem odpoklical domači strateg, prazno mrežo pa je ob vstopu v 58. minuto zadel Miha KRMELJ (podaji Mašič in Dolinar). Domači vratar se je vrnil med vratnici, vendar je njegovo mrežo s strelom z desne strani pol minute pred koncem še enkrat zadel KRMELJ (podaja Jakupović). Izključitev Saloma 9 sekund pred koncem ni več spremenila ničesar. Razmerje strelov v zadnji tretjini: 8:16 za Jesenice.

IMG_0747

Kadeti Jesenic so si na ta način po dveh tekmah uspeli priboriti polfinalno vstopnico. Na svojega nasprotnika še čakajo, saj se v drugem polfinalu ekipi Triglava in Slavije Jr. še borita za napredovanje- rezultat v zmagah po dveh tekmah je 1:1.
Pa še opomba spodaj podpisanega: lep občutek je, ko te v gostujoči dvorani za rokav pocukajo neznani ljudje in pohvalijo tvoje delo. Pravzaprav se kaj takega v resnici večkrat zgodi ob srečanjih z ljubitelji hokeja iz drugih okolij; domačinom iz ozke doline med Mežaklo in Karavankami (seveda obstajajo tudi izjeme!), pa gredo menda lažje od ust kritike. Ampak – tak’le ‘mamo …

IMG_0762

Dejan VARL, trener kadetov Jesenic:

“V prvi tretjini smo imeli nekaj težav. Kasneje smo uveljavili svojo agresivno igro, načeloma sem zadovoljen. S svojo četrtfinalno nalogo smo opravili. Zdaj imamo dovolj časa, da počakamo na svoje naslednje nasprotnike in se na nalogo v miru pripravimo”

Aleš Burnik, trener kadetov Maribora:
“S sezono sem relativno zadovoljen. Kadar smo imeli kompletno ekipo, smo bili zahteven nasprotnik za vsako ekipo v ligi. Res pa je, da je precej naših fantov igralo v ligi EBJL in na ta način “oslabilo” moje moštvo. Zanje je bilo seveda tekmovanje v starejši (in zahtevnejši) kategoriji dobrodošlo. Naše delo v Mariboru se bo konkretneje začelo videti v roku nekaj sezon, sicer pa z napredkom nisem nezadovoljen. Jeseničanom v nadaljevanju želim veliko uspeha.”

Pokal

Tekst in foto: Marko L.