Liga IHL (U16)
Četrtfinale, prva tekma:

HD Hidria Jesenice vs. HK Triglav
6:1

(1:1,3:0,2:0)

Nekaj malega previdnosti je bilo zaznati v domačem taboru pred prvo četrtfinalno tekmo kadetov v ligi IHL proti kranjskemu Triglavu. Tekma sama je pokazala, da so varovanci Aleša REMARja dobro pripravljeni pričakali uvodno merjenje moči, saj so praktično od prve minute narekovali tempo igri na ledeni ploskvi dvorane Podmežaklo.

V osmi minuti so tako po nekaj blokiranih strelih in gneči pred gostujočimi vrati Železarji z golom Bineta MAŠIČa povedli (1:0). Med trinajsto in petnajsto minuto domačim nato ni uspelo rezultatsko materializirati power playa. Kazen je prišla ob izključitvi Dolinarja ob koncu tretjine, saj so kranjčani le 8 sekund pred iztekom igralnega časa ob igri z igralcem več izenačili (1:1). Razmerje v strelih v prvi tretjini – 17:8 za Jesenice. 

V igralnem smislu so bili Kranjčani nekoliko bolj enakovredni v drugi tretjini, na njihovo veliko nesrečo pa so bili prav v tem delu Železarji izredno učinkoviti. Že po minuti in petih sekundah nadaljevanja je zadel kapetan Matic TÖRÖK (2:1). Isti igralec je v 30. minuti lepo zaključil bliskoviti protinapad domačih in povišal na 3:1. Ko je v 34. minuti zadel še tretjič zapored (4:1), je bilo že slutiti, da se Kranjčanom ne piše dobro. Pri treh zadetkih razlike je ostalo do konca tretjine, ob razmerju strelov 9:6 za domače v tem delu, pa je razliko naredila prav kapetanova učinkovitost. 

V zadnjem delu je bilo videti, da so gostom pošle moči, saj je igra večinoma potekala pred njihovimi vrati. Večkrat jih je iz neprijetnih situacij rešil njihov vratar, ki se je bil le v zadnjih dvajsetih minutah primoran soočiti z 21 streli v okvir njegovih vrat, pri čemer je klonil dvakrat. Najprej ga je v 44. minuti lepo premagal Marcel KOBAL (5:1), v 57. minuti pa je učinkovito zabil še Juš DOBRAVEC (6:1) in Železarji so se lahko razveselili prve četrtfinalne zmage v letošnji izvedbi IHL tekmovanja v kategoriji kadetov.

Tekst in foto: Marko L.