HD Jesenice A – HD Jesenice B   8:2 (2:0,2:1,4:1)

Tudi četrta medsebojna tekma med obema ekipama mlajših dečkov je prinesla istega zmagovalca – ekipo A. Le-ta je pač fizično močnejša, starejša, bolj izkušena in – bolj kvalitetna.

Tekma se je začela za ekipo B po že tolikokrat videnem scenariju – gol je nasprotnik (torej ekipa A) dosegel že v prvi minuti, v prvem napadu. 36 sekund je bilo potrebnih, da je bil vratar ekipe B prvič premagan. V nekaj naslednjih minutah sta bili ekipi bolj enakovredni, drugi gol za A-jevce pa je padel v šesti minuti. V naslednjih minutah je ekipa B najprej igrala slabo minuto ob številčni prednosti 5-4, nekaj kasneje pa še 4-3, vratarja “starejših bratov” pa ni uspela premagati.

Tudi druga tretjina se je začela podobno – A-jevci so že v 33.sekundi dosegli nov gol in povedli s 3:0, tokrat celo ob igralcu manj na ledu. Sredi tekme je prišlo tudi do menjave vratarjev v ekipi B. B-jevci so končno uspeli zadeti po lepi akciji drugega napada v 24.minuti., vendar so že slabi dve minuti fantje iz ekipe A dosegli nov, četrti zadetek. 4:1 za – tokrat domačo – ekipo A je bil tudi rezultat po dveh tretjinah srečanja.

Zadnja tretjina je povsem pripadla ekipi A. Začelo se je po že znanem receptu – tokrat so gledalci prvi gol videli po samo 9 sekundah igre. Slabe tri minute in pol kasneje so B-jevci dosegli še svoj drugi gol na tekmi. Na naslednji gol – tokrat A-jevcev – je bilo nato potrebno čakati skoraj šest minut. Sedmi je padel slabi dve minuti kasneje, za polno mero pa so A-jevci poskrbeli ob igralcu več 14 sekund pred koncem tekme z osmim golom.

Zmaga ekipe A je bila pričakovana in visoka, fantje iz ekipe B pa so se tokrat le malenkost bolje upirali nasprotnikom, kot pred nekaj dnevi, ko je bil rezultat 11:0 v korist ekipe A. Ekipa A je sicer v torek po streljanju kazenskih strelov zmagala še v Celju in ima vse možnosti, da osvoji prvo mesto v spodnjem delu razpredelnice; to bi pomenilo končno peto mesto v državnem prvenstvu. Ekipa B je trenutno na predzadnjem mestu, najbrž pa bo za te fante čudovit uspeh, če na njem tudi ostanejo.

Za ekipo mlajših dečkov A so nastopili: Pelko(GK), Brun-Rauh(C), Šega, Pivk, Alagić, Mravlje, Povirk, Smolej, Jakupović, Podrekar, Čop, Homan, Kosmač, Murnik; trener Drago Mlinarec, pom.trenerja Aleš Sodja, teh.vodja Ibrahim Jakupović

Za ekipo mlajših dečkov B so nastopili: Žagar(GK), Panjtar(GK), Škof, Lukan D., Lukan A.(C), Potočar, Kobal, Podlipnik, Fartek, Török, Mohorč, Verdnik, Kenig, Dobravec, Baloh; trener Gaber Klinar, tehnični vodja ekipe Boštjan Potočar

Tekst: Marko Lukan
Foto: Gregor Podlipnik