IHL U14
EC KAC vs HD Jesenice   2 – 11 (0:1,1:4,1:6)

ošteno so se znesli v nedeljskem dopoldnevu varovanci Anžeta TÖRÖKa nad svojimi celovškimi gostitelji v tekmi IHL U14. S polnjenjem domače mreže sicer niso začeli kar takoj; v četrti in nato še v dvanajsti minuti so si prislužili izključitev. V dokaj izenačeni prvi tretjini so edini gol dosegli Železarji tik pred vstopom v zadnjo minuto (0:1). 

Domačim je v 24. minuti sicer še uspelo izenačiti (1:1), nato pa se je začel ples Jeseničanov. Power play gol v 27. minuti je tako Železarje znova povedel v vodstvo (1:2). V 30. minuti je bilo že 1:3, v 33. pa so naši fantje zabili celo ob igri z igralcem manj (!, 1:4). Peti jeseniški pak je padel v domačo mrežo v 39. minuti (1:5).

Še bolje so bili v strelskem smislu Jeseničani razpoloženi v zadnji tretjini. Resnici na ljubo je potrebno povedati, da celovški statistiki niso zabeležili kake pretirano velike razlike pri strelih med obema ekipama, kar pa samo priča o tem, kako dobro strelsko razpoloženi so bili Železarji! Šesti in sedmi pak sta našla pot v domačo mrežo v 45. in 46. minuti (1:7), potem pa so naši borci drugo (in hkrati zadnje) veselje na tekmi privoščili tudi domači ekipi, ki je zadela v 49. minuti (2:7). V 52. in 54. minuti so nato naši fantje (in dekle, ne smemo pozabiti na našo Dejo!) prišli ob rob “desetice”. Le-to so dosegli z golom v 57. minuti, za dobro mero pa domačim “darovali” še enajsti pak v mrežo pičlih 26 sekund pred koncem tekme.

OPOMBA: Kakor ste morda že opazili, v člankih o tekmah kategorij U12 in U14 ni več vidne statistike. Tudi ob spremljanju live povezav do dogajanj na tekmah, so vidne le spremembe rezultata, ne pa tudi druge statistične podrobnosti. Tak način – torej brez omembe imen strelcev, podajalcev in kaznovanih igralcev – je bil v navadi že v vseh prejšnjih sezonah. Letošnji poizkus live spremljanja dogajanj pa je vnovič povzročil preveč zadreg, slabe volje, klicev, elektronskih sporočil nezadovoljnih staršev in podobnega, zato so se pri krovni organizaciji odločili in “zaklenili” javni dostop do omenjenih podatkov. Hkrati s tem tudi v člankih o tekmah omenjenih kategorij na naši spletni strani opuščamo poimenovanje otrok, ki se vpišejo v statistiko na posamezni tekmi. Kakor že povedano, je bil enak sistem v veljavi že v zadnjih letih. Zapisniki bodo javno objavljeni po ustaljenem vzorcu po končani sezoni. Naj tudi v tej – in prihajajočih – sezoni hokej otrokom torej predstavlja predvsem zabavo; časa za zbiranje točk in njihovo preštevanje (kar je sicer izrazito neproduktivno početje) pa bo dovolj v višjih kategorijah. 

Tekst: Marko L.
Foto: Wolfgang Handler, spletna stran Visit Klagenfurt