Liga EBJL
Sepp Puschnig Halle, Celovec
30. januar 2016
Gledalcev: 100

EC KAC –  HD Jesenice 

2 – 6

(0:2,0:2,2:2)

Strelci: 0:1 KAPEL (Ivančevič, Urukalo) 5′, 0:2 KOROŠEC (Kapel, Svetina) PP1 13′, 0:3 RAJSAR (Šturm, Brun Rauh), 0:4 SODJA (Brun Rauh) 36′, 1:4 Pekler (Nusser) 43′, 1:5 RAJSAR (Šturm), 2:5 Schaden (Pekler) 52′, 2:6 IVANČEVIČ (Kapel) 55′

Streli na gol: EC KAC   38 (13,10,15), HD Jesenice  41 (11,17,13)
Kazni: 
EC KAC  138 (18,6,114),  HD Jesenice  124 (14,4,106)

EC KAC: 31 Holzer (GK), 96 Fally (GK), 4 Rassl, 5 Puff, 11 Greier, 16 Rainer, 21 Pekler, 22 Pölzl, 25 Schaden, 39 Hammerle S., 48 Nusser, 58 Goritschnig, 63 Pattere, 67 Zeloth, 80 Kuntze, 89 Hammerle V.
Trener: Ryan Foser

HD Jesenice: 1 Legat (GK), 25 Kogovšek (GK), 2 Luznar, 4 Ivančevič, 7 Šabanović, 8 Urukalo, 9 Rajsar, 10 Pavlič, 11 Brglez, 12 Seršen, 13 Crnović, 14 Pretnar, 15 Brun Rauh, 16 Brus, 18 Kapel, 19 Pogačnik, 20 Mravlje, 21 Korošec, 22 Svetina, 23 Sodja, 24 Šturm
Trener: Gaber GLAVIČ

Sodnik:  Stefan Kummer 
Linijska sodnika: 
Timo Ettlmayer, Michael Pötscher

Več kakor en mesec je minilo od zadnjega gostovanja rdeče čete v ligi EBJL. Medtem so fantje sicer odigrali nekaj domačih tekem, v katerih so dobili piti tudi kakega gorkega zdravila,a v te fante in strokovni štab je potrebno verjeti! Celovški KAC so železarji pred tedni Podmežaklo sicer gladko premagali, ob tem pa Avstrijcem niso dopustili doseči niti častnega zadetka.

Domači so se na današnji tekmi zapodili proti železarjem z željo, da jim vrnejo za neprijeten poraz na Jesenicah, a se seveda naši fantje niso pustili zmesti. V tretji minuti tekme je zaradi grobosti prišlo do obojestranske izključitve; na kazensko klop sta morala Geier pri domačih in Brun Rauh pri naših fantih. Le 23 sekund kasneje si je zaradi naleta od zadaj po mnenju sodnikov Rajsar prislužil 2+10 minut kazni. Domači so v nadaljevanju poizkušali doseči powerplay zadetek, vendar so se jim namere sfižile 45 sekund kasneje, ko je bil zaradi zadrževanja s palico izključen V. Hammerle. Ob izenačenih močeh na ledu je še 26 sekund kasneje po podajah Ivančeviča in Urukala Jesenice v vodstvo povedel Rok KAPEL. V naslednjih minutah sta bili ekipi neuspešni v svojih poskusih doseganja zadetka. S. Hammerle je bil v 13. minuti izključen zaradi naleta s telesom, železarji pa so po zaslugi Gašperja KOROŠCA potrebovali le 8 sekund za dosego powerplay zadetka (podajalca sta bila Kapel in Svetina). Vse do zadnjih sekund uvodne tretjine se nato v statističnem smislu ni spremenilo prav dosti. Jeseničani so bili še naprej nevarnejši, domači pa spričo svoje nemoči – poskušali so sicer kar precej – vedno bolj živčni. 17 skund pred prvim piskom sirene je bil zaradi držanja tako pri KAC-u izključen Zeloth, ob tem pa je deset minut disciplinske kazni dobil tudi – že Podmežaklo znervirani – Goritschnig. V tistih pičlih nekaj sekundah do odmora se zadeve na semfaorju niso več spremenile. Domači so v prvi tretjini jeseniškega vratarja preizkusili trinajstkrat, železarji pa domačega enajstkrat.

V začetku druge tretjine železarjem ob igri z igralcem več ni uspelo povišati vodstva. Ko so se moči na ledeni ploskvi spet izenačile, pa je prišlo do izključitve Šabanovića (udarec s komolcem). Železarji so težavo ob igralcu manj zanesljivo odpravili. Le pol minute kasneje je nov gol uspelo doseči Patriku RAJSARju (podajalca Šturm in Brun Rauh). Že sredi 26. minute tekme so tako Jeseničani izenačili dosežek izpod Mežakle, prav nič pa ni kazalo, da bom domačim uspela namera o oddolžitvi. Nadaljevalo se je po starem kopitu – z živčnostjo na domači strani. V razmaku dobre minute sta si tako sledili izključitvi Kuntzeja (oviranje, 28. minuta) in Zelotha (udarec s palico, 29. minuta). Železarji so domače seveda stisnili v njihovo obrambno tretjino, zadetka pa niso uspeli doseči ne ob igri petih proti trem, ne ob igri petih proti štirim. Zato pa ga je ob polnih postavah po podaji Brun Rauha v 36. minuti dosegel še Jaka SODJA in tako železarje povedel za visoke štiri gole razlike. Domači so Kogovškovo zbranost v drugi tretjini preizkusili desetkrat, železarji pa zbranost Holzerja sedemnajstkrat.

V zadnji tretjini je priložnost za branjenje jeseniških vrat dobil še Jure Legat, najprej pa so nekoliko zapretili domači, saj so v 43. minuti dosegli preko Peklerja svoj prvi zadetek. Da ne bi upi domačih preveč zrasli, je dobri dve minuti kasneje s svojim drugim golom na tekmi poskrbel RAJSAR (podaja Šturm). Prav Rajsar je bil v 49. minuti izključen zaradi grobosti, obenem pa je kazen zaradi naleta s telesom dobil tudi Goritschnig pri domačih. V naslednji minuti se je najprej zaiskrilo med Brglezom in Rainerjem, ki sta si prislužila vsak po dve minuti kazni zaradi grobosti. Strasti se niso umirile in slabo minuto in pol kasneje sta se s pestmi spopadla Pretnar in Kuntze; oba sta si prislužila po 5 kazenskih minut in predčasen odhod pod prho. Petnasjt sekund kasneje je Schaden dosegel drugi gol za domače. Nova obojestranska izključitev je sledila v 54. minuti, ko sta za dve minuti na hlajenje morala Zeloth (udarec s palico) in Šturm (nešportno vedenje). Železarji so na provokacije odgovorili na najboljši možen način v 55. minuti, ko je po podaji Kapla šesti gol za Jesenice dosegel Tim IVANČEVIČ. V naslednji minuti se je z umazano potezo (udarec s komolcem) ponovno “izkazal” Goritschnig in si seveda prislužil dve kazenski minuti. Novo kazen si je isti igralec prislužil takoj v prvi izmeni, ki jo je opravil po tistem, ko se je vrnil na ledeno ploskev, tokrat zaradi nepravilnega oviranja. V zadnji minuti je bil nato zaradi igranja z visoko palico izključen še Puff. Nekaj sekund kasneje se je vse skupaj razpletlo v množični pretep, po katerem so predčasno pod tuš pri domačih morali Hammerle, Zeloth in Pölzl, pri Jeseničanih pa Pogačnik, Pavlič in Mravlje. poleg tega so domači dobili še dodatnih 17 minut kazni, železarji pa 15. Ekipa naših fantov je tako dokazala, da ima poleg večjega hokejskega znanja od Celovčanov bolj polna tudi jaj.., a o tem na glas seveda ne smemo govoriti.

Poraz proti sosedom vedno boli, če pa ga doživiš še proti ekipi z južne strani Karavank, pa v celovškem primeru še toliko bolj. Našim fantom velja za prikazano le čestitati in jim zaželeti podoben nastop na jutrišnji domači tekmi proti bogatašem iz Salzburga (Red Bulls)…

BRAVO fantje!!!

Tekst: Marko L.
Foto: sport.orf.at