HK Celje : HD mladi Jesenice 6:3
(2:3, 4:0, 0:0)
1. polfinalna tekma mladinskega državnega prvenstva; izid v zmagah1:0

Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 300. Sodniki: Tominc, Lukančič, Miklič.

Strelci: 1:0 Gostinčar (Rojc, 5.), 1:1 Jazbec (Hadžič, Török, 7., PP1), 1:2  Török (Kraigher, 10.), 2:2 Kastelic (Ograjenšek, 14.), 2:3 Török (Jazbec, Jeklič A., 20.), 3:3 Jezovšek (Kastelic, 27.), 4:3 Knez (Ograjenšek, Planko, 30., PP2), 5:3 Rojc,(Kastelic, 35.), 6:3 Kastelic (Jezovšek, Ograjenšek, 38.)

Kazenske minute: Celje 10 (4, 4, 2), Jesenice 8 (4, 4, 0) Streli na gol: Celje 24 (8, 7, 9), Jesenice 21 (11, 4, 6)

HD mladi Jesenice: Vilman, Vavpotič, Stan, Kozar, Hribljan, Bizalj (C), Podrekar, Jeklič A., Podlesnik, Török, Hadžič, Jazbec, Kraigher, Jensterle, Čamdžič, Krašovec, Tišov, Tomaževič, Glavič. Trener: Gaber Glavič.

Lepo napolnjena celjska dvorana je pripravila pravo kuliso za prvi polfinalni obračunu domačih Celjanov in Jeseničanov. Železarji v tako močni zasedbi niso nastopili vse od prvega srečanja letošnjega mladinskega državnega prvenstva v Mariboru. Prva tretjina je prinesla zanimivo srečanje in enakovredno merjenje moči. Domači so hitro povedli. Na polovici pete minute je za vodstvo Celja poskrbel Gregor Gostinčar. Jeseničani so se hitro znašli ob zaostanku in dve minuti kasneje je Vid Jazbec poskrbel za izenačenje ob igri z igralcem več. Gosti so bili v tem delu igre nekoliko boljši nasprotnik in v deseti minuti ti kronali z zadetkom za prvo vodstvo. Natančen je bil Anže Török. Tri minute kasneje so domači izid izenačili, uspešen pa je bil eden najbolj vidnih igralcev na ledu, Nejc Kastelic. A zadetkov še ni bilo konec. Jeseničani so vztrajali in 16 sekund pred koncem prve tretjine dosegli nov zadetek za vodstvo, ponovno pa je zadel Anže Török.

Kot bi se Železarji povsem izpraznili v prvih 20. minutah, je Celjska ekipa povsem prevzela igro v svoje roke že v začetku druge tretjine in pri tem vztrajala vseh 20 minut. V 27. minuti je za izenačenje poskrbel Žan Jezovšek in napovedal črne minute Jesenic. Ob dvojni izključitvi pri Jesenicah so domači prešli v vodstvo. V drugem poskusu so izkoristili prednost petih proti trem, Blaž Knez pa je bil tisti, ki je Celje ponovno popeljal v vodstvo. Celje je svojo premoč ponovno unovčil v 35. minuti, zaslužen za to pa je bil Luka Rojc. tri minute in pol kasneje pa je natančno akcijo Celja z drugim zadetkom na srečanju zaključil Nejc Kastelic. Glede na videno ni bilo pričakovati, da je zadetkov za ta večer konec.

Vendar zgodilo se je ravno to. Hokejisti Celja so nadaljevanje srečanja odigrali mirno in zbrano, kar jim je priigrana prednost tudi dopuščala. Jeseničani so bili nekaj aktivnejši od nasprotnika, kar pa ne pomeni, da so bili tudi nevarnejši. Zamudili so tudi priložnost v power playu, v lovu za nasprotnikom pa so bili v zaključnih strelih premalo natančno in plošče pošiljali v ogrado za golom. Pravih razburjenj ni bilo več in zmaga je zasluženo ostala v rokah domače ekipe, ki so si pred drugim dvobojem priigrali pomembno prednost. Z zmago na Jesenicah bodo že finalisti. Drugo srečanje v tej polfinalni seriji pa bo v četrtek, 28.02.2012 ob 18.00 na začasnem jeseniškem ledu.

Tekst: Drago Cvetanovič