HK Celje : HD mladi Jesenice 5:3
(1:0, 1:2, 3:1)

Celje, ledena dvorana. Gledalcev: 50. Sodniki: Jeram, Bulovec, Bergant.

Strelci: 1:0 Kastelic (Knez, 14.), 1:1 Kraigher, 25., 1:2 Čamdžić (Jeklič M., Podlesnik, 36.), 2:2 Ograjenšek (Hoelgie, Kastelic, 39., PP1),  3:2 Ograjenšek (Kastelic, 41., PP1), 3:3 Jeklič M. (Tišov, Jeklič A., 42., PP1), 4:3 Kastelic (Jezovšek, 50.), 5:3 Jezovšek, 60., EN

Kazenske minute: Celje 8 (2, 0, 6), Jesenice 24 (4, 6, 4+10 (Kozar))
Streli na gol: Celje 32, Jesenice 21

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Vilman, Tarman, Kozar, Kraigher, Srpčič, Trkulja, Tomaževič, Jeklič M., Glavič, Krašovec, Podlesnik, Jazbec, Ćamdžić, Jeklič A., Török, Pelko, Tišov, Jensterle, Sintič, Rekar, Hadžič. Trener: Gaber Glavič.

Jeseničani so se pred odhodom na gostovanje k vodilnim Celjanom nekoliko okrepili z igralci iz ekipe, ki nastopa v prvenstvu EBYSL. Po visokem porazu pred mesecem dni, je bila želja odigrati enakovredneje, poleg tega pa so igralci, ki v EBYSL dobivajo nekaj manj minutaže, dobili priložnost za nastop in ohranjanje pripravljenosti. Ekipa v polni zasedbi pa je seveda verjela, da domači ekipi, ki vodi na lestvici državnega prvenstva mladincev, lahko pripravijo majhno presenečenje. A za kaj takega ni bilo dovolj energije in želje. Zmaga je zasluženo ostala v Celju.

Domači so bili boljši večji del srečanja. Jeseničani so srečanje pričeli medlo in neodločno. Nekako na silo so želeli priti do uspeha. Manjkala je domišljija v igri, hitre podaje v napad, predvsem pa je manjkala borbenost. To so pokazali domači in se tudi veselili prvega zadetka. Mladi reprezentant Nejc Kastelic je poskrbel za edini zadetek v prvem delu. V nadaljevanju so se Jeseničani nekoliko prebudili in pokazali nekaj več iz svojega repertoarja znanja. Branilec Luka Kraigher je hitro poskrbel za izenačenje, v nadaljevanju pa se je vnel enakovreden boj za zmago. Železarji so prvi izkoristili prednost igralca več, ko je zadel Aljoša Čamdžić, vendar so v vodstvu uživali le kratek čas. Z enako mero je odgovor pripravil Tim Ograjenšek, na odmor pa sta ekipi odšli poravnani, Celjani pa so zadnji del pričeli ob prednosti igralca več.

Priložnost so hitro izkoristili in ponovno prešli v vodstvo, vendar hitro storili prekršek, katerega so tudi Jeseničani znali izkoristiti. Za še tretje izenačenje na tekmi je poskrbel Matic Jeklič. Domači so stopnjevali tempo in bili ponovno boljši nasprotnik, to prednost pa je znal izkoristiti Nejc Kastelic. V lovu za izenačenjem železarji niso bili uspešni, pa tudi ne kaj veliko agresivni. Zato so se domači lahko zlahka branili, le nekaj sekund pred koncem pa potrdili svojo zmago.