DP mlajših dečkov (U12)
Dvorana Podmežakla
17. oktober 2015
Gledalcev: 40

 HD Jesenice  – HK Celje

10 – 8

(1:2,3:1,6:5)

Streli na gol: HD Jesenice  59 (15,18,26), HK Celje 18 (5,4,9)
Kazni: HD Jesenice 12 (2,4,6), HK Celje  8 (-,2,6)

HD Jesenice: 1-Avsenek (GK), 25-Glavič B.(GK), 13-Langus (C), 24-Crnkič, 12-Bergelj, 20-Rep, 5-Korošec, 19-Grašič, 11-Sintič, 8 Vidic, 18-Kaltak, 15-Gavljak, 21-Adrović, 14-Glavič D., 22-Šmid, 10-Krupenko, 4-Jan, 9-Seršen
Trener: Gaber Klinar

HK Celje: 65 Skale (GK), 26 Bervar, 69 Blazinšek, 60 Cekuta, 49 Čerenjak (C), 78 Čižman, 50 Črepinšek, 66 Krofl, 84 Marinšek, 86 Ramšak, 76, Resnik, 64 Rozman, 88 Steblovnik, 46 Zidanšek, 68 Zupan
Trener: Tomaž Felicijan

Sodnika: Gašper Franc, Pagon Nataša

IMG_1885[1]

Varovance trenerja Gabra KLINARJA so pred tednom v Zagrebu presenetili tamkajšnji hokejisti in Celje se je zdelo kar pravi nasprotnik za celitev ran iz hrvaške prestolnice. odločno so začeli tekmo domači, a so se vseeno prvega gola na tekmi veselili gostje. Zadeli so v šesti minuti tekme in tako povedli. Dobri dve minuti je trajalo njihovo vodstvo, potem pa so domači izenačili. Do prve izključitve zaradi nepravilnega oviranja je prišlo v trinajsti minuti na domači strani, zelo dobra hokejistka gostujoče ekipe pa je v powerplayu Celjanom prinesla novo vodstvo (1:2). Domačim sicer v prvi tretjini truda ne gre oporekati, saj so sprožili 15 strelov proti vratom gostov, proti golu domačega vratarja pa so dopustili le pet pakov.

IMG_1882[1]

Že po slabi minuti igre v drugi tretjini so železarji rezultat izenačili, dve minuti in pol kasneje pa tudi prvič na tekmi povedli (3:2). Izključitev na domači strani (zaradi držanja) se je med 21. in 23. minuto srečno iztekla, za nagrado pa so Jeseničani v 25. minuti dosegli še svoj četrti gol na tekmi (4:2). Novo izključitev so si domači privoščili v 28. minuti, ko je zaradi naleta s telesom moral na kazensko klop eden od hokejistov v rdečih dresih. Slabo minuto kasneje je tudi eden od Celjanov moral na dvominutno hlajenje (spotikanje). Nekaj kasneje so domači zaigrali v polni postavi, a neprevidno rumenim dopustili, da so ob igralcu manj dosegli tretji zadetek na tekmi (4:3). S tem rezultatom se je drugih 15 minut tekme tudi končalo. Domači so v srednjem delu tekme sprožili kar osemnajst strelov in proti svojim vratom dopustili le štiri.

IMG_1884[1]

Zadnji tretjini mirno lahko rečemo “dan odprtih vrat”. Domača ekipa je dosegla šest zadetkov, gostje pet. Štirideset gledalcev je komajda sproti sledilo spremembam na semaforju, trenerja pa sta imela obilico dela z dajanjem napotkov svojim varovancem. Začelo se je že v prvi minuti tega dela tekme – za zvišanje vodstva na 5:3 so zadeli domači. V 34. minuti je sledil še šesti pak v gostujočo mrežo (6:3) in zazdelo se je že, da je tekma odločena. Sledilo je novo spotikanje gostujočih igralcev, nova izključitev in prvi powerplay gol za domače, ki jih je dokončno oddaljil na varno razliko štirih zadetkov (7:3). Celjani sicer niso popuščali v svoji želji in so v 36. minuti dosegli svoj četrti gol (7:4). Osmič na tekmi so domači zadeli le 28 sekund kasneje (8:4), a so gostje “rekord” hitro popravili, saj so tudi sami gol dosegli po vsega devetih sekundah igre (8:5).  Sledila je najprej izključitev zaradi spotikanja za goste, 24 sekund kasneje pa še ena zaradi zadrževanja s palico na domači strani. Vse to se je dogajalo v 38. minuti tekme. Prekinitev je za menjavo vratarja izkoristil domači trener. Deveti zadetek so domači dosegli v 40. minuti (9:5). V 42. minuti so najprej še svoj deseti gol dosegli fantje v rdečih dresih, enajst sekund kasneje pa si prislužili malo kazen zaradi udarca s palico. Enaindvajset sekund so potrebovali Celjani, da so zadeli v powerplayu (10:6). Še gol bližje so Celjani prišli le 25 sekund kasneje, ko je še drugič an tekmi zadelo dekle v njihovem moštvu (10:7). V 43. minuti je sledila nova izključitev za domače (udarec s palico), 42 sekund pa še izključitev za goste (spotikanje). Dvaindvajset sekund pred koncem srečanja je še tretjič na tekmi zadela prej omenjena hokejistka  (10:8) in tako postala najboljša strelka tekme. Resnici na ljubo je treba povedati, da je dekle starejše od ostalih fantov, sicer pa to njenega dosežka v ničemer ne zmanjša. K sreči se je po vsej zmedi zadnje tretjine srečanje nato končalo, domači pa so osvojili nove točke.

Gaber KLINAR, trener ml. dečkov:
“Glede na rezultat, bi lahko rekel, da obrambe ni bilo. Predvsem delamo napake v srednji in napadalni tretjini, kjer izgubljamo preveč pakov. Na ta način omogočamo nasprotniku veliko število samostojnih prodorov; če jih le-ti uspešno zaključijo, smo hitro v težavah. Po drugi strani pa nismo dovolj aktivni v obrambi, saj hočemo na lahek način dobiti pake za protinapad in tako tudi premalo pomagamo eden drugemu. Te zadeve bomo morali popraviti.”

Tekst in foto: Marko L.