HD mladi Jesenice : HK Triglav 1:2
(1:1, 0:1, 0:0)

Jesenice, začasno drsališče Podmežakla. Gledalcev: 80. Sodniki: Škofic, Bulovec, Černe.

Strelci: 0:1 Zupan (Fister, 6.), 1:1 Tomaževič (Glavič, Krašovec, 10.), 1:2 Vilfan (Zupan, Kalan, 35.)

Kazenske minute: Jesenice 4 (2, 0, 2), Triglav 10 (4, 4, 2)
Streli na gol: Jesenice 60, Triglav 17

HD mladi Jesenice: Vilman, Ažman, Avsenek, Kozar, Srpčič, Trkulja, Tomaževič, Jeklič M., Glavič, Krašovec, Podlesnik, Jazbec, Čamdžić (C), Jeklič A., Török, Pelko, Tišov, Jensterle, Sintič, Rekar, Hadžič. Trener: Gaber Glavič.

Ohrabreni z zmago na zadnjem skupnem merjenju moči so Jeseničani vstopili v dvoboj proti kranjskemu Triglavu. V končnici napake odločajo zmagovalca in s tem tistega, ki napreduje v nadaljnje tekmovanje. Tega se zavedata oba tabora. Jeseničani so skozi srečanje večji del napadali in velikokrat poskušali premagati vratarja Triglava Žana Usa. Kljub boljši igri pa so prvi zadeli Triglavani, ki so izkoristili eno redkih priložnosti. Natančen je bil Žan Zupan, ki v EBYSL nastopa za naše moštvo. Odgovor Jesenic je sledil hitro, bil pa je plod natančne akcije, ki jo je zaključil Blaž Tomaževič. Prvi del se ni zaključil z zadetki, ampak z nekaj izključitvami.

Tudi drugi del je prinesel agresivno igro Jesenic in bolj pazljivo igro gostov. Domači niso našli poti ploščku mimo razpoloženega Usa, ob tem pa zamudili priložnost tudi v power playu. Kar niso izkoristili domači, je uspelo gostom. Miha Vilfan je popeljal svojo ekipo v vodstvo, ki pa so ga uspeli obdržati vse do konca. Jeseničani so tudi v zadnji tretjini poskušali na vso moč in z napadalno igro doseči uspeh, vendar so bili neučinkoviti, pa tudi sreča ni bila ravno njihov zaveznik.  Tesen poraz pa je precej otežil pot v polfinale, saj v nedeljo jeseniško mladinsko ekipo čaka srečanje na kranjskem ledu, kjer bi si domači z morebitno zmago že zagotovili napredovanje. Zaradi tekme tudi ekipe U20 v prvenstvu EBYSL pa nekaj igralcev ne bo moglo nastopiti na dveh frontah. Jeseničani kljub temu imajo ekipo sposobno poseči po zmagi in izenačenju ter serijo vrniti na odločilno srečanje na Jesenice.

Tekst: Drago Cvetanovič