HD mladi Jesenice : HK Slavija junior 4:3
(0:1, 0:1, 3:1, 0:0, 1:0) – po kazenskih strelih

Jesenice, začasno drsališče Podmežakla. Gledalcev: 70. Sodniki: Bohinc, Črv, Pagon.

Strelci: 0:1 Koželj (Čuden, Ilovar, 2.), 0:2 Čuden, 23., 1:2 Rekar (Tomaževič, Glavič, 42.), 2:2 Razinger (Rajsar, Hadžič, 43.), 3:2 Rajsar (Razinger, 52.), 3:3 Pinter Senica (Pleško, 55., PP2), 4:3 Svetina, 65., GWS

Kazenske minute: Jesenice 14 (0, 2, 12, 0), Slavija 2 (0, 0, 2, 0)
Streli na gol: Jesenice 65 (21, 15, 24, 5), Slavija 24 (8, 6, 8, 2)

HD mladi Jesenice: Vavpotič, Ažman, Srpčič, Perat, Svetina, Krašovec (C), Avsenek, Pelko, Žuber, Glavič, Tomaževič, Trkulja, Hadžič, Rajsar, Seršen, Razinger. Trener: Dejan Varl.

V tekmi prvega  in zadnjega moštva kadetskega prvenstva bi bilo vse drugo kot prepričljiva zmaga Jeseničanov veliko presenečenje. Tako se je pričelo poročilo tekme teh dveh nasprotnikov pretekli teden. Danes, ob novem merjenju istih nasprotnikov, pa je hokej postregel s povsem drugačno zgodbo. In ni veliko manjkalo, da bi mladi hokejisti Slavije pripravili veliko presenečenje. Jeseničane so ujeli na levi nogi, nemotivirane in z mislimi že nekje drugje, bržčas na jutrišnjem merjenju v mladinskem četrtfinalu ali pa že v končnici kadetskega prvenstva. To je bila namreč za oba nasprotnika zadnja tekma rednega dela. Gosti so hitro izkoristili napako domačih in zatresli mrežo jeseniškega čuvaja mreže Anžeta Vavpotiča. Vsi poskusi Jesenic doseči izenačenje so se v prvi tretjini izjalovili, kljub bolj napadalni igri od nasprotnika pa to ni bilo tisto pričakovano razmerje moči. Slavija se je odločno branila in onemogočala napade Jesenic.

Podobno kot v prvem delu, so tudi v drugi tretjini gosti hitro zadeli in izkoristili nepazljivost neodločnih igralcev domače ekipe. Zaostanek z dvema zadetkoma prednosti pa ni kaj veliko vplival na potek igre. Res da so Železarji več napadali, vendar v napadih ni bilo prave ostrine, manjkalo je želje in mreža nasprotnika se ni zatresla. Na drugi strani pa se je ekipa iz Zaloga srčno borila za vsak plošček. Ob tem so se domači ubranili tudi ob prvi izključitvi v dotedanjem teku igre.

Šele v uvodu tretje tretjine so Jeseničani pokazali nekaj tistega pričakovanega in v dveh hitrih akcijah, po dobrih dveh minutah igre, prišli do izenačenja. Rezultat pa ni domačih osvobodil nekega nevidnega bremena in še naprej so se mučili z borbenim nasprotnikom in se borili z lastno neučinkovitostjo. Končno so Železarji prešli v vodstvo v 52 minuti, nato pa se je nervoza odrazila tudi v disciplini. V seriji prekrškov so Jeseničani greli klop za kaznovane vse do konca rednega dela srečanja. Nasprotniku so kar trikrat dali možnost igre z dvema igralcema več in to ni ostalo neizkoriščeno. Slavija je ob premoči dveh hokejistov izenačila, do konca pa bi si lahko tudi zagotovila zmago. Srečanje je svojo odločitev čakalo v podaljšku, v katerega so gosti vstopili še vedno z dvema igralcema več na ledu. Železarji so napade nasprotnika uspeli odbiti, do konca pa vseeno niso uspeli odločiti srečanje v svojo prid. To jim je uspelo šele po dolgi seriji izvajanja kazenskih strelov, ko je za domačo zmago poskrbel Rok Svetina. Gosti so bili zadovoljni s svojo drugo osvojeno točko v rednem delu prvenstva, Jeseničani pa so si že pred tem zagotovili prvo mesto na lestvici.

Tekst: Drago Cvetanovič