HD Jesenice – HK MK Bled
5:11 (1:8,1:3,3:0)

Gibanje rezultata: 0:1 HK MK Bled 1′, 0:2 HK MK Bled (PP1) 4′, 0:3 HK MK Bled 5′, 0:4 HK MK Bled 6′, 0:5 HK MK Bled 10′, 1:5 HD Jesenice (PP1) 11′, 1:6 HK MK Bled (SH1) 13′, 1:7 HK MK Bled 15′, 1:8 HK MK Bled 18′, 1:9 HK MK Bled 29′, 2:9 HD Jesenice (PP1) 33′, 2:10 HK MK Bled 35′, 2:11 HK MK Bled (PP1) 37′, 3:11 HD Jesenice (PP1) 44′, 4:11 HD Jesenice 48′, 5:11 HD Jesenice (PP1) 57′

Kazni: HD Jesenice 22, HK MK Bled 28

V skladu z navodili HZS bodo strelci in podajalci v statistiki poimensko objavljeni po končani sezoni.

Tudi v nedeljo so otroci, vključeni v HD Jesenice, odigrali le eno tekmo, saj je tekma mladincev zaradi zasedenosti dvorane (večerna tekma v ligi INL) prestavljena na današnji dan (ponedeljek, 21. 10. ob 18.00). Z nasprotniki z one strani Mežakle, močnejšo od obeh blejskih ekip, so se tokrat pomerili dečki. Dečki, ki so v prejšnjem tednu po trdem boju premagali Team Zagreb in pokazali nekaj napredka v svoji igri, so tudi tokrat želeli iztržiti ugoden rezultat proti močni ekipi HK MK Bleda, vendar z – zaradi poškodb – zdesetkano ekipo tokrat kaj takega ni uspelo.

Gostje so že kar v prvem napadu odklenili domača vrata. Le 35 sekund je bilo potrebnih in domača mreža se je zatresla (0:1). V drugi minuti je prišlo do prve izključitve na domači strani, gostje pa so to izkoristili za drugi zadetek 14 sekund pred iztekom kazni v 4. minuti (0:2). V5. minuti so gostje dosegli že svoj tretji zadetek (0:3) in domači trener je v vrata poslal drugega vratarja Nejca Žagarja. Žal se tudi njemu ni godilo nič bolje, saj je svoj prvi gol – za Blejce je bil to že četrti na tekmi (0:4) – prejel samo 70 sekund po vstopu v igro. V 7. minuti je do izključitve prišlo tudi na gostujoči strani, šokirani domači pa ob igri z igralcem več pravzaprav niso sestavili nobene resne akcije. V 10. minuti je v domači mreži končal še peti blejski plošček na tekmi (0:5). V začetku 11. minute so gostje nepravilno menjali in zaradi tega dobili dvominutno kazen. Domači so po 31 sekundah igre z igralcem več končno zadeli (1:5). V 12, minuti so si novo kazen prislužili gostje, a so v naslednji minuti svoj šesti gol dosegli tudi ob igri z igralcem manj (1:6). Sedmi gol so Blejci dosegli v 15. minuti (1:7), osmega pa nato v 18. minuti (1:8). Nekaj sekund po osmem zadetku so si gostje zaradi grobega prekrška prislužili 2+10 minut kazni, vendar pa to domačim ni prineslo kake na semaforju vidne koristi. Prva tretjina se je tako končal z visokim, a zasluženim vodstvom gostov.

Gostujoči trener je med tretjinama v garderobi pustil najbolj dominantnega igralca Blejcev in železarji so se spustili v nekoliko bolj enakovreden boj. V 25. minuti so domači znova sedli na kazensko klop, izid pa se tokrat ni spremenil. V 29. minuti smo videli deveti zadetek gostov. Tri minute kasneje je na kazensko klop sedel eden od gostujočih dečkov, domači pa so ob igri z igralcem več zadeli po 25 sekundah (2:9). V 35. minuti je sledil 10. zadetek v mreži domačih (2:10), v 37. minuti pa je ob novi kazni domačih že tako preluknjano mrežo železarjev znova stresel eden od gostujočih igralcev (2:11). Novi kazni na obeh straneh nista prinesli spremembe izida, ki pa je po dveh tretjinah že pomenil pravo katastrofo za železarje.

V zadnji tretjini je v vrata domačih ponovno stopil Maj Pelko. Gostje so v svoji vnemi nekoliko popustili in tudi domači so uprizorili nekaj lepih akcij. V drugi minuti zadnjega dela so si najprej kazen prislužili gostje, a zanjo niso bili kaznovani v obliki zadetka. V 44. minuti so si prislužili novo kazen, tokrat pa je domača četa gol dosegla po pičlih desetih sekundah igre z igralcem več na ledeni ploskvi (3:11). Četrti gol so domači dosegli v 48. minuti (4:11). V 55. minuti je znova na kazensko klop sedel eden od gostov; domači so za nekaj utehe dosegli še en “powerplay” gol dvajset sekund pred iztekom kazni (5:11). Kazen 2+10 so si osem sekund pred koncem tekme prislužili tudi domači, vendar pa to izida več ni spremenilo.

Aleš SODJA, trener dečkov: “Razlika v želji in kakovosti je bila očitna. Prva tretjina je z naše strani pravzaprav minila brez omembe vrednega odpora, tako rekoč brez izstreljenega naboja. Ne vem, ali je šlo za nekaj strahu, ali pa je bil razlog kak drug. Tudi vratarja nista imela svojega dneva in ko se vse skupaj sešteje, je rezultat pač tak. V drugi in zadnji tretjini je nasprotnik nekoliko popustil, kar je bila voda na naš mlin. Ne bom našteval, kdo vse v moji ekipi manjka, saj je potrebno, da tisti, ki so na ledu, pokažejo pravo mero borbenosti in znanja. Preprosto – z dečki nas čaka delo, delo in še enkrat delo.”

Za HD Jesenice so nastopili: Pelko (GK), Žagar (GK), Brun Rauh (C), Pogačar, Povirk, Mravlje, Čop, Alagić, Murnik, Jakupović, Török, Slivnik, Kararić, Lukan D., Homan, Smolej in Lukan A.
Trener: Aleš Sodja, tehnični vodja ekipe Ibrahim Jakupović

Tekst: Marko LUKAN