DP mlajših dečkov (U12)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
26. november 2016
Gledalcev: 56

 HD Jesenice – HDD Bled

18 – 0

(7:0,6:0,5:0)

Gibanje rezultata:
1:0 HD Jesenice 1′
2:0 HD Jesenice 2′
3:0 HD Jesenice 3′
4:0 HD Jesenice 5′
5:0 HD Jesenice 6′
6:0 HD Jesenice 9′
7:0 HD Jesenice 15′
8:0 HD Jesenice 17′
9:0 HD Jesenice 21′
10:0 HD Jesenice 21′
11:0 HD Jesenice 25′
12:0 HD Jesenice 29′
13:0 HD Jesenice 30′
14:0 HD Jesenice 35′
15:0 HD Jesenice 40′
16:0 HD Jesenice 41′
17:0 HD Jesenice 41′
18:0 HD Jesenice 43′

Streli na gol: HD Jesenice   48 (21,14,13); HDD Bled    7 (1,4,2)
Kazni: HD Jesenice   4 (2,-,2) HDD Bled   – (-,-,-)
Sodnika: Peter Bizalj, Robert Bohinc

HD Jesenice: 25 Glavič B.(GK), 25 Matkovič (GK), 15 Gavljak, 9 Seršen (A), 23 Stević, 24 Crnkić (A), 20 Rep, 14 Glavič D.(C), 17 Bizjak, 21 Por, 13 Glavič A., 6 Ulčar, 4 Jan, 10 Črtalič, 12 Planinšek, 5 Brglez, 16 Pogačnik, 8 Vidic, 22 Kararić, 7 Gregorič
Trener: Luka POGAČNIK

HDD Bled: 1 Ulčar (GK), 13 Rogač F., 11 Šorn Jovanović, 5 Leusenko, 3 Golub, 33 Rogač S., 23 Kurbos, 15 Jenko, 16 Modic, 67 Resnik, 63 Škofic, 35 Schuchtar, 12 Masle, 64 Vrščaj, 10 Špec, 8 Kukovič
Trener: Gorazd HitiČlovek se po taki tekmi vpraša, v čem je pravzaprav smisel. V vseh pogledih simpatična ekipa z Bleda, popolnjena z igralci Olimpije, je bila prav od prvega sodnikovega meta na tekmi v ekstremno podrejenem položaju. Po nekaj sekundah bi varovanci ene od največjih jeseniških hokejskih legend – Gorazda Hitija – že skorajda prejeli prvi gol, a je njihov vratar prvi strel še ubranil. Ni pa več vedel kaj se dogaja po plesu napadalca jeseniškega prvega napada za vrati in v osemnajsti sekundi je pak prvič našel pot v gostujočo mrežo. Ni minila niti dodatna minuta, ko je bilo na semaforju že 2:0 za železarčke. Oba gola je v enainsedemdesetih sekundah dosegel prvi napad rdečih, potem pa je bil čas za menjavo. Tretji zadetek v blejsko mrežo so domači dosegli po slabih dveh minutah in pol odigrane tekme, nato pa sta skorajda natančno vsako minuto kasneje padla še dva zadetka. Varovanci Luka POGAČNIKa so tako sredi šeste minute vodili že z nedosegljivih 5:0. V sedmi in osmi minuti so nekoliko ohladili mrežo gostov, sredi devete minute pa nato povišali na 6:0. V dvanajsti minuti je bil zaradi spotikanja izključen eden od jeseniških branilcev, gostje pa so bili tudi ob igralcu več stisnjeni pred svoja vrata. Zadnji gol v prvih petnajstih minutah so Jeseničani dosegli že v polni postavi – petdeset sekund pred prvim piskom sirene. Sedem zadetkov ob enaindvajsetih strelih v okvir gostujočega čuvaja mreže je bil sijajen izkupiček, domači vratar Bor GLAVIČ pa se je v prvi tretjini le enkrat moral potruditi, da pak ni zašel v njegovo mrežo.

img_8412

Minuto in tri sekunde so domači potrebovali, da so prvič v drugem delu zatresli blejsko mrežo (8:0). Gostje so v naslednjih minutah vseeno zmogli dovolj moči, da so nekoliko strnili svoje vrste, tako da je bilo na deveti domači zadetek potrebno počakati  do enaindvajsete minute. Pravzaprav moramo zapisati na devetega in desetega, saj so železarčki v isti minuti znotraj devetnajstih sekund dosegli dva gola (10:0). Enajsti gol Jesenic na tekmi v petindvajseti minuti je bil hkrati že osmi za fante iz udarne peterke domačih. Ista posadka je dosegla dvanajsti gol za domačo ekipo ob koncu devetindvajsete minute ter le nekaj sekund kasneje, sicer pa v zadnji minuti drugega dela, še trinajstega. V drugem delu so železarji dosegli šest zadetkov iz štirinajstih poizkusov, mreža domačega čuvaja mreže pa se ni zatresla ob štirih strelih gostov z druge strani Mežakle. 

img_8415

Če so fantje (in dekle) v rdečih dresih v prvi tretjini dosegli sedem zadetkov, v drugi pa šest, je bilo po logiki  v tretji pričakovati golov pet. Tako je tudi bilo. Za prvo statistično spremembo v zaključnih petnajstih minutah je z izključitvijo zaradi naleta s palico poskrbel eden od domačih napadalcev po devetindvajsetih sekundah igre. Nič pretresljivega se ni zgodilo v igri z igralcem manj, spet so bili v resnici nevarnejši domači hokejisti. Na prvi gol v zadnji tretjini je bilo vseeno potrebno počakati skorajda polnih pet minut, dosegli pa so ga spet fantje iz prvega napada (14:0). Novih slabih pet minut je minilo do petnajstega zadetka rdečih; le-ta pa ni bil delo udarne peterke domačih (40. minuta, 15:0). V naslednji minuti so železarčki dosegli dva zadetka v presledku sedmih sekund, tako da so v zadnjih pet minut vstopili s prednostjo sedemnajstih golov razlike. Zadnji gol na tekmi so domači nato dosegli slabe tri minute pred koncem. V vsaki tretjini so tako dosegli po en zadetek manj, počasi pa so  v svoji vnemi popuščali pri številu strelov v okvir vrat gostujočega vratarja – v zadnji tretjini je bilo le-teh (strelov torej) še trinajst. Gostje so v zadnjem delu vrata zdolgočasenega in do konca tekme nepremaganega Bora GLAVIČA ogrozili dvakrat. 

img_8417

Luka POGAČNIK, trener ekipe U12:
“V igri imamo še rezerve. Več bomo morali igrati proti golu, pa bolj na široko. Me pa veseli, da so mlajši fantje dobro izkoristl svojo priloznost in si upali. Čestitke Deji in fantom!”

Tekst in foto: Marko L.