DP dečkov
Dvorana Podmežakla, Jesenice
25. oktober 2015
Gledalcev  80

HD Jesenice – SKHL Crvena Zvezda

9 – 2

(3:2, 1:0,5:0)

Streli na gol: HD Jesenice  54  (18,20, 16), SKHL Crvena Zvezda  28 (11, 6, 11)
Kazni: HD Jesenice   4 (0,2,2), SKHL Crvena Zvezda  12 (0,10,2)

Sodnika: Nataša Pagon, Uroš Franc

HD Jesenice: Škrjanc (GK), Panjtar (GK), Škof, Dolinar, Dobravec, Potočar, Kobal,Podlipnik, Fartek, Slivnik, Török (C), Langus, Baloh, Gasar, Čufer, Miklič, Verdnik, Rijavec, Svetlin
Trener:Luka POGAČNIK

SKHL Crvena Zvezda: Beaton (GK), Krstić (GK), Mladenović, Đerić, Milošević, Jeremić, Nikolić M., Stojanović, Nikolić V., Gvozdenović, Popović, Kravljanac, Savić, Jovanović, Dukovski, Nušić, Dinić
Trener: Marko Juloski

Zavedajoč se dejstva, kako so tik pred tem tekmo z Beograjčani končali njihovi starejši kolegi, so dečki Jesenic v tekmo v terminu nedeljskega kosila vstopili zelo previdno. Prvi napad je sicer z nekoliko podaljšano prvo menjavo uvodni gol dosegel že sredi druge minute tekme, a so gostje v peti minuti odgovorili z izenačenjem. Ob dokaj odprti igri na obeh straneh se je mreža domačega vratarja Gašperja PANJTARja drugič zatresla sredi trinajste minute tekme, a so k sreči tudi domači znali ekspresno odgovoriti – le 26 sekund kasneje so izenačili na 2:2. Domači so znova povedli v 17. minuti tekme in po tistem svojega vodstva niso več izpustili iz rok. V prvi tretjini so železarji sprožili osemnajst strelov proti golu gostov, ki ga je branil Neal Braton, gostje pa so pozornost že prej omenjenega Panjtarja preizkusili enajstkrat.

IMG_2000

 

Druga tretjina se je začela z izključitvijo zaradi igranja z visoko palico na domači strani že po 29 sekundah igre, vendar gostom ni uspelo izenačiti v powerplayu. Tudi gostje so si zaradi udarca s komolcem v 25. minuti prislužili izključitev, a je bila tudi domača igra z igralcem več enako neučinkovita. Do naslednje izključitve je prišlo točno na polovici tekme – na kazensko klop pa je zaradi spotikanja moral eden od Beograjčanov. Novo kazen so si zaradi nabijanja na ogrado prislužili minuto in pol kasneje. V tistem trenutku je gostujočega vratarja, ki se je izkazal z dobrimi obrambami, zamenjal njegova menjava Krstić. Ta je bil ob gostujoči igri treh proti petim, ter nekaj kasneje še štirih proti petim na resnih preizkušnjah, a je s svojo nalogo prav tako odlično opravil in ohranil mrežo nedotaknjeno. Novo izključitev so si gostje, ki jim je očitno začelo primanjkovati moči, zaradi igre z visoko palico prislužili dobri dve minuti kasneje, a domači še v četrtem zaporednem powerplayu v drugi tretjini niso dosegli zadetka. Ko je v 37. minuti zaradi nepravilnega oviranja sledila še peta izključitev pri gostih, ter še peti neuspešen poskus doseči gol ob igri z igralcem več, je najbrž marsikdo že pomislil na tisto staro športno “pravilo”: kdor ga ne da, ga dobi. K sreči tokrat ni bilo tako, saj je v predzadnji minuti drugega dela domačim uspelo doseči četrti zadetek na tekmi (4:2). V drugem delu tekme so sicer železarji sprožili dvajset strelov proti obema vratarjema gostov, domači čuvaj mreže Panjtar pa je bil svoje znanje prisiljen pokazati šestkrat.

IMG_1998

V zadnji tretjini so gostom pošle moči, s tem pa tudi koncentracija. Dobro pripravljena domača vrsta je vse skupaj s pridom izkoristila in napolnila mrežo Crvene Zvezde. Zaradi udarca s palico je v 44. minuti na prostor za kaznovane igralce moral eden od gostujočih hokejistov, dobro minuto kasneje pa je domačim končno uspelo doseči gol ob igri z igralcem več (5:2). Nadaljevalo se je v 50. minuti s šestim pakom v gostujoči mreži (6:2). Vse morebitne dvome o končnem zmagovalcu tekme so domači razblinili s sedmim zadetkom v 54. minuti, v 56. in 57. pa dodali še dva nova in tako poskrbeli za zasluženo visoko zmago.V zadnjem delu tekme so domači streljali šestnajstkrat, gostje pa enajstkrat.

IMG_1996

Luka POGAČNIK, trener dečkov:
“Fizično močnejši nasprotniki so nam zelo dobro parirali v prvih dveh tretjinah. Pri nas so nosilni fantje bolj drobni po stasu in v neposrednih dvobojih so nas Beograjčani pogosto izrivali, nam jemali pake in podobno. To je bilo hitro vidno. K sreči smo z borbenostjo znali izničiti to težavo, ki nas tudi sicer tare na tekmah proti močnejšim nasprotnikom. Zadnji del tekme smo suvereno dobili, poznala se je naša solidna kondicijska pripravljenost. S samim rezultatom sem seveda zadovoljen, pa tudi sama igra se počasi izboljšuje.”

Tekst: Marko L.
Foto: Bojan Klavžar