DP mladincev (U18)
Športna dvorana Podmežakla, Jesenice
19. februar 2016
Gledalcev: 71

HD Jesenice samo logo

3 –  4 (PS)

(1:1,2:2,0:0-0:0)

 

 

Gibanje rezultata:
1:0 PIVK (Zor) 7′
1:1 Anđelković (Stojsavljević, Tharakan) 17′ PP1
1:2 Dragović (Michal)
2:2 MAŠIČ B. (Fartek, Pivk) 30′ PP1
2:3 Dragović (Michal, Stojsavljević) 32′
3:3 MAŠIČ B. (Krmelj, Dežman)38′
3:4 Anđelković 65′ PS-GWS

Streli na gol:  HD Jesenice  35 (9,8,12-6); SKHL Crvena zvezda   30 (8,10,7-5)
Kazni: HD Jesenice   6 (2,-,2-2); SKHL Crvena zvezda   14 (2,6,6,-)

Sodnik: Miha Bulovec
Linijska sodnika: Grega Markizeti, Uroš Franc

HD Jesenice: 1 Žagar (GK), 25 Panjtar (GK), 3 Mašič N. (C),11 Pogačar, 23 Podrekar, 22 Jakupović, 14 Mašič B., 13 Nastran, 18 Potočar, 19 Kobal, 20 Kararić, 16 Lukan A., 2 Škof, 8 Krmelj, 10 Homan, 6 Košir, 15 Zor, 17 Pivk, 4 Fartek, 21 Dežman, 9 Lukan D., 7 Mravlje
Trener: Dejan VARL

SKHL Crvena zvezda: 1 Mitić (GK), 2 Mladenović U.(GK), Mladenović M., 21 Stojsavljević, 4 Jovović, 5 Miljković,  22 Gajić, 6 Ješić, 9 Grujović, 19 Vdović, 15 Dragović, 8 Michal, 16 Vuković (C), 11 Anđelković, 17 Tharakan, 18 Bogdanović, 12 Gvozdenović, 14 Vrućinić, 20 Pantić, 13 Ivković, 10 Rajić
Trener: Jovica Rus
Dvakrat v aktualni sezoni sta se že srečali ekipi Crvene zvezde in Jesenic v mladinski kategoriji in obakrat je bil rezultat tesen – najprej so 16. oktobra Beograjčani zmagali s 3:2, potem pa še 27. novembra z 2:1. Tudi na nedeljski večerni tekmi sta bili ekipi skozi celotno srečanje izenačeni, znova pa so ob koncu kratko potegnili železarji …

Povedli, a gostom dopustili izenačenje

Odločno so se proti gostujočim vratom pognali Jeseničani. Že sredi tretje minute je bil pri gostih zaradi spotikanja izključen Gajić. Domačim dvominutna prednost igralca več ni pomagala do prvega zadetka, saj so svoje napade organizirali nekoliko preveč površno. Od pete minute naprej sta bili ekipi spet številčno izenačeni. Rahlo pobudo v tem delu so imeli domači, so pa tudi Zvezdaši pokazali, da so lahko nevarni v svojih napadih. Lep prodor je v sedmi minuti uspel Aljažu PIVKu, ki je po levi strani ušel gostujočim branilcem, se pririnil do gola in nekako uspel spraviti pak v beograjsko mrežo (1:0, 7. minuta, podajalec Zor). Vse do konca 16. minute sta nato moštvi izmenjaje se poskušali premagati nasprotnikovega vratarja, vendar nobeno v svojem početju ni bilo uspešno. Tik pred vstopom v 17. minuto je nekoliko neprevidno v srednji tretjini prekršek storil Mravlje in si prislužil dve minuti kazni zaradi napada s telesom. Gostje so ob igralcu več potrebovali le deset sekund za izenačenje (1:1, Anđelković, 17. minuta). Nobeno od moštev si do prvega odmora ni več priigralo kake izrazitejše priložnosti, tako da sta ekipi v garderobi odšli ob izenačenem rezultatu. Razmerje v strelih v okvir vrat v prvem delu – 9:8 za Jesenice.

IMG_0581

Dvakrat zaostajali, a našli pot nazaj

Nezbrano so železarji začeli v drugi tretjini. Crvena zvezda je z golom Dragovića povedla že po desetih sekundah nadaljevanja (1:2, 21. minuta). Hitro vodstvo gostov je nekoliko šokiralo domače, ki so bili v prihajajočih minutah v nekoliko podrejenem položaju. K sreči so premogli dovolj borbenosti in nepopustljivosti, da gostom novega zadetka niso dopustili. Nekako od 27. minute dalje so Jeseničani spet vzpostavili ravnotežje na ledeni ploskvi in se odločneje pognali za izenačenjem. Do le-tega je prišlo po tistem, ko je bil v 29. minuti zaradi zadrževanja s palico pri Zvezdi izključen Anđelković. Domači so dobro minuto in pol kasneje po strelu Bineta MAŠIČA premagali gostujočega vratarja za izenačenje na 2:2 (30. minuta, podajalca Fartek in Pivk). Gostov izenačenje ni razorožilo, saj so v nadaljevanju spet prevzeli vajeti igre v svoje roke. V 32. minuti so tako z golom Dragovića spet povedli (2:3). Železarji so na zaostanek reagirali v primernem tonu – s pritiskom proti gostujočim vratom. Novo izključitev si je zaradi udarca s kolenom v 36. minuti prislužil Beograjčan Vdović. Tudi tokrat so bili železarji ob igri z igralcem več učinkoviti; znova je za izenačenje zadel B. MAŠIČ (3:3, 38. minuta, podajalca Krmelj in Dežman). Dobre pol minute pred koncem druge tretjine si je zaradi igranja z visoko palico malo kazen prislužil znova Anđelković, domačim pa do izteka igralnega časa ni uspelo doseči še tretjega zaporednega zadetka ob številčni prednosti. Razmerje strelov v drugi tretjini – 8:10 za Crveno zvezdo.

IMG_0587

Železarji boljši v zadnjem delu

Gostom je v uvodu v tretjo tretjino ostalo še slabo minuto in pol kazni. Železarji so bili v svojih napadih premalo zbrani, v eni izmed akcij v svoji obrambni tretjini pa je branilec Fartek spotaknil enega od Beograjčanov in jeseniško številčno prednost skrajšal za 42 sekund. Nekaj kasneje so gostje po povratku izključenega tudi sami zaigrali z igralcem več, a je bila obramba železarjev dovolj zbrana, da si novega zaostanka ni privoščila. Ob koncu 43. minute sta nato moštvi spet zaigrali obe v polnih postavah. Tako stanje je trajalo do sredine 45. minute, ko je na prostor za kaznovane zaradi naleta s palico moral gostujoči igralec Vrućinić. Tudi ob tej priložnosti domačim ni uspelo doseči vodilnega zadetka. Po povratku izključenega na ledeno ploskev, so gostje polnoštevilni igrali le 35 sekund, nato pa je bil zaradi spotikanja izključen Jovović. Ko mu je zaradi naleta s palico na kazensko klop 26 sekund kasneje sledil še Stojsavljević, sta nezadovoljna Beograjčana vse skupaj komentirala s pripombo: “Bože, kakvi seljaci …”  Komu je bila pripomba namenjena, spodaj podpisani nisem ugotavljal. Železarji so nato več kot minuto in pol napadali s petimi igralci proti trem, a so se gostje s fanatično borbenostjo ubranili. Enako se je godilo tudi tiste slabe pol minute ob igri petih proti štirim. Ekipi sta se tako v zadnjih deset minut rednega dela tekem podali ob izenačenih izhodiščih. Do izteka 60. minute si nato nobeno od moštev več ni privoščilo izključitve. Nekaj razburjenj je sicer bilo še na obeh straneh, do odločilnega zadetka pa ni uspelo priti ne eni, ne drugi ekipi. Razmerje v strelih v tretji tretjini – 12:7 za Jesenice.

IMG_0574

Brez gola v podaljšku

Do zmagovitega zadetka ni prišlo niti v pet-minutnem podaljšku. Moštvi sta se ob igri treh proti trem trudili izdelati kako matno pozicijo za nasprotnike. Dvakrat bi popoln prodor skorajda uspel domačemu matadorju Zoru, a mu je v zaključku akcij zmanjkalo nekaj sreče. Nevarnosti, ki so jih sproducirali gostje, je uspešno izničil Nejc ŽAGAR. Ker tudi po 65 minutah ni bilo zmagovalca, je bilo potrebno pristopiti k izvajanju kazenskih strelov. Razmerje v strelih v podaljšku – 6:5 za domače.

V loteriji več sreče za Beograjčane

Z izvajanjem kazenskih strelov so začeli domači. Poizkus Krmelja je gostujoči vratar ubranil. Enako se je na drugi strani godilo prvemu strelu za Zvezdo, ki ga je izvedel Tharakan. Z izvajanjem za Jesenice je bil v drugem poskusu neuspešen Mravlje, a je tudi za goste kazenski strel neuspešno izvedel Michal.  Za domače je v tretjem poizkusu zadel Matic ZOR.  Ko je na nasprotni strani Žagar sprva že ubranil strel Dragovića, se je nekoliko prehitro razveselil zmage in se pognal iz vrat v objem svojim soigralcem. Medtem je pak nesrečno padel na ledeno ploskev in se odbil preko golove črte. Sodnik je zadetek seveda moral priznati. Po treh strelih na vsaki strani sta bili moštvi torej ponovno izenačeni, zato je bilo potrebno izvajati še izmenične strele do končne odločitve. Gostujočemu hokejistu Michalu je spodletelo tudi v drugem poizkusu, za Jeseničane pa je priložnost za zmago zapravil B. Mašič. Ko je v petem poizkusu za Beograjčane zadel Anđelković, je bila pred Zora postavljena pomembna naloga – zadeti za izenačenje. Žal mu je pri tem spodletelo, tako da je gostom ob koncu uspelo tekmo srečno in spretno zmagati.

Dejan VARL, trener:
“Dobro je bilo, fante bi pohvalil. Bili smo borbeni, gostom smo stali blizu. Nismo naredili kaj dosti napak in to me zelo veseli. Ob koncu nismo imeli sreče, a se bo že nekje vrnila tudi nam. Z Zvezdo smo zelo izenačeni, morda pa nam uspe v naslednjem poizkusu …”

Tekst in foto: Marko L.