Jesenice, 25. januar 2015
Športna dvorana Podmežakla
Liga EBJL

HD Jesenice – HK Triglav
3 – 5

(0:1,0:3,3:1)

0:1 Peček (Kristan) 4′, 0:2 Ban (Štenkler) 25′, 0:3 Ban (Jenko) 31′, 0:4 Ban ((Fende, Štenkler) 38′, 1:4 RAJSAR (Glavič, Kapel) 56′, 2:4 GLAVIČ (Hadžić, Rekar) 59′, 3:4 REKAR (Hadžić) 60′, 3:5 Markič (Ban) EN 60′

Streli na gol: HD Jesenice 38 (7,7,24), HK Triglav 24 (9,11,4)
Kazni: HD Jesenice 6 (4,0,2), HK Triglav 8 (4,2,2)

HD Jesenice: 25-Hribar (GK), 1-Pelko (GK), 2-Klofutar, 3-Stojan, 5-Šabanović, 6-Brus, 7-Hadžić, 13-Urukalo, 18-Žuber, 4-Kapel, 9-Rajsar, 11-Seršen, 12-Glavič, 15-Avsenek, -16-Šturm, 17-Svetina R., 20-Brglez, 21-Pavlič, 22-Svetina E., 24-Rekar (C)
Trener: Dejan VARL

HK Triglav: Ovsenik (GK), Šenk (GK), Pavc, Mubi, Pangerc, Jugovic, potočnik, Jenko, Fende, Ban, Markič, Štenkler, Peček (C), Ravnihar, Kristan
Trener: Mitja Kern

Sodniki:
Luka Kamšek (glavni)
Anže Bergant, Grega Markizeti (linijska)

Zelo pomembna je bila tekma mladincev s Triglavom, saj so se tudi železarji želeli vključiti v boj za vrh lestvice v svoji skupini v ligi EBJL. Takoj v uvodu v tekmo sta se tekmeca “trdo prijela”. Gostje so se zdeli nekoliko odločnejši, čvrstejši v dvobojih, domači pa so poskušali z napadi takoj od začetka. V četrti minuti so nato Kranjčani po hitrem napadu povedli, zadel je Peček.  V osmi minuti je prišlo do prve izključitve na tekmi – pri gostih je bil zaradi spotikanja izključen Pangerc. Samo 31 sekund kasneje je bil izključen še Štenkler pri Triglavanih, domačim pa ni uspevalo kaj dosti v powerplayu. V deseti minuti je nato na kazensko klop moral tudi Hadžić (udarec s palico), a se je vse srečno izteklo tudi za domačega čuvaja mreže Domna HRIBARja. V 16.minuti so domači nepravilno menjali in na ledeni ploskvi se jih je znašlo šest. Sodnik je seveda prisodil železarjem dve minuti kazni, a so se domači tudi tokrat srečno in spretno ubranili. Obe ekipi sta do konca uvodne tretjine predvsem trdo delali v obrambi in preprečevali nasprotnikom poskuse resnejših napadov, ostalo pa je pri minimalnem vodstvu gostov. Razmerje v strelih v 1/3 – 7:9 za Triglav.

Druga tretjina je bila z vidika rezultata za podpornike domače ekipe naravnost obupna. Najprej je v začetku 25.minute svoj prvi gol na tekmi dosegel Matevž Ban in Kranjčane povedel v vodstvo z dvema goloma razlike. Sledila je edina izključitev  v drugi tretjini – pri gostih je bil izključen Pangerc. Jeseniški powerplay je bil še enkrat več sterilen. Kazen je prišla v začetku 31.minute, ko je še drugič zadel Ban in tako razliko med moštvoma povišal na zaskrbljujoče tri zadetke. Vseeno je do konca ostala še skoraj polovica tekme in varovanci trenerja Dejana VARLa se prav gotovo še niso vdali v usodo. Kranjčani so pod odločnim vodstvom trenerja Kerna nadaljevali s trdo igro, ki je hitro blokirala vse domače poizkuse. Velikod rsanja ni pomagalo, poti do gostujočih vrat so bile dobro zaprte. V 38.minuti je nato še svoj tretji zaporedni gol dosegel Ban; zdelo se je, da je ob štirih zadetkih razlike tekma že odločena. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 7:11 v korist gostov.

V zadnji tretjini je nato kljub vsemu sledila totalna ofenziva domačih. Pritisk se je stopnjeval iz minute v minuto, domači so poskušali zadeti z vseh mogočih položajev, a je mreža Kranjčanov ostajala začarana. V začetku 47.minute so Kranjčani v eni od obrambnih akcij pak panično iz svoje tretjine izbili čez ogrado in si prislužili novi akzenski minuti. To je bila imenitna priložnost za domače, da se vsaj nekoliko približajo tekmecem, a je ob odlični obrambi gostov tudi ta izpuhtela v nič. Pritisk domačih se je kljub temu nadaljeval. V 53.minuti je bil zaradi oviranja izključen Rajsar, gostje pa v powerplayu niso bili posebej nevarni. Ko se je Rajsar vrnil na ledeno ploskev v 55.minuti, je domači trener poskusil na vse, ali nič – iz gre je 5:09 pred koncem tekme potegnil vratarja Hribarja in ga nadomestil s šestim igralcem v polju. Vse skupaj se je hitro obrestovalo, saj je že 23 sekund kasneje prvi gol za domače dosegel prav Patrik RAJSAR. Začelo se je obleganje gostujočega gola, v katerem pak nekaj minut niti ni zapustil gostujoče obrambne tretjine. V 59. minuti je nov gol za domače dosegel Gašper GLAVIČ, moštvi pa sta se neposredno po metu paka na sredini takoj spet preselili pred kranjski gol. Silovito obleganje gostujočih vrat je prineslo čudovit zadetek Nika REKARja z desne strani 36 sekund pred koncem tekme in kar naenkrat so železarji zaostajali le še za gol. V želji po dokončnem izenačenju so nato v naslednji akciji izgubili pak, za goste pa je 18 sekund pred zaključno sireno prazno mrežo zadel Markič. Razmerje v strelih v zadnji tretjini (24:4) priča o siloviti želji domačih, a treba je bilo priznati, da so bili Kranjčani večji del tekme preprosto bolj odločni. Ob koncu je sledilo še rokovanje razočaranih domačih in srečnih gostujočih igralcev, a tak je pač šport.

Tekst: Marko L.