hd-jesenice-dejan-varl
Kapetan Dejan Varl bo s soigralci skrbel, da zmaga odide na Jesenice (foto: Drago Cvetanovič)

To je vprašanje, ki se postavlja pred srečanjem Olimpije in Jesenic v državnem prvenstvu Slovenije. To še vedno poteka, čeprav je minilo skoraj mesec in pol od srečanja, ki so ga naši hokejisti v članski zasedbi odigrali proti Mariboru. Nekaj prahu je padlo na spomin na to zgodovinsko srečanje, prišel pa je čas, da se s tekmovanjem nadaljuje.

Članska ekipa Jesenic je v tem času nadaljevala z občasnimi, skoraj že nočnimi treningi. Povrnilo se je nekaj moči in uigranosti, znanja pač nikdar ni manjkalo. Vsa ekipa vztraja na začrtani poti, ekipi pa se je pridružil povratnik iz tujine Nejc Berlisk. Branilec z močnim strelom bo primerna okrepitev zadnje linije, za hitrost in agresivnost v napadu pa bo skrbel tudi mladi Matic Zajšek.

Vsakič, kadar so Jeseničani odhajali v Ljubljano, je bil cilj le en – zmaga. Sladke so tivolske zmage, seveda pa so porazi grenki. Ljubljanska ekipa je mlajša, jeseniška polna izkušenj. Kaj bo prevagalo na tehtnici, pa bo pokazalo jutrišnje srečanje. Železarjem motiva ne manjka, razočaranje po mariborskem porazu je že zdavnaj izpuhtelo, nekaj malega nervoze pred srečanjem pa napoveduje ponovno agresiven nastop varovancev legendarnega Bineta Felca. Iskati favorita tega srečanja je brezpredmetno. To je derbi, to je tekma Jesenic in Olimpije, to je tekma, kjer favorita ni. Zmaga tisti, ki je hitrejši, spretnejši, pogumnejši, ki ga ne ustavi utrujenost, udarec ali poškodba. To je tisto, kar je slovenski hokej vodilo in dvigovalo skozi čas.

Še vedno pa je cilj te ekipe ne le zmaga v Ljubljani, ampak ponoven dvig članskega hokeja na Jesenicah. Mnogi med njimi so drsalke sneli s klina in se podali nazaj na tekmovalno pot v preprosti želji – preprečiti propad jeseniškega hokeja. Zato si ta ekipa zasluži resnično globok poklon vsakega posameznega ljubitelja hokeja, kateremu srce bije za rdeče. Zato je prav, da se ekipa pri svojih prizadevanjih podpre in naj jutri pot navijačev Jesenic vodi v Tivoli. Tekma se prične ob 17.00, noben navijaški glas ne bo preslišan in vsak par rok bo pomagal fantom in možem na ledu priti do cilja. Pridite, uživajte, ne bo vam žal!

Tekst: Drago Cvetanovič