Liga IHL (U16)
prva tekma finala

HK Olimpija vs. HD Hidria Jesenice
1 – 5
(0:3,1:2,0:0)

Po včerajšnjem zmagoslavju mladincev v mednarodni ligi IHL, kjer so hkrati osvojili tudi naslov državnih prvakov in še dan starejši uvrstitvi “dvajsetice” v finale lige EBYSL, so nas danes razveselili še kadeti. Na prvi finalni tekmi so v Tivoliju prepričljivo odpravili Olimpijo in si na torkovi tekmi v dvorani Podmežaklo z morebitno zmago že lahko zagotovijo naslov. Oba naslova pravzaprav. 

Po nekaj začetnih minutah “otipavanja” so Železarji hitro vzeli vajeti tekme na svoje palice. V začetku dvanajste minute je belo-rdečo četo v vodstvo popeljal Marcel KOBAL (0:1). Dobri dve minuti kasneje je vodstvo Jesenic podvojil kapetan Matic TÖRÖK (0:2). Zaradi igranja z visoko palico je v 19. minuti prišlo do izključitve na domači strani; dobre pol minute power playa so potrebovali Jeseničani, da so preko Filipa FARTEKa povedli s tremi goli razlike (0:3). S tem rezultatom se je prva tretjina tudi končala.

V drugem delu so Železarji dokončali začeto delo. Po slabih desetih minutah nadaljevanja je na štiri zadetke razlike povišal branilec Tim DOLINAR (0:4). zaradi naleta s palico je bil v 35. minuti izključen Langus, vendar indisponiranim domačim to ni pomagalo do zadetka. Zato so to – torej zadeli gol nasprotnikov – storili Jeseničani, ki so kmalu po tiste, ko so spet zaigrali v polni postavi preko Roka POTOČARja povedli z 0:5. Slabo minuto in pol pred iztekom igralnega časa v drugi tretjini je domačim preko Galeeva vseeno uspelo premagati Gašperja PANJTARja (1:5).

V zadnji tretjini se je v statistiko uspelo vpisati trem hokejistom v zelenih dresih, a ti vpisi niso bili ravno po njihovih željah. V 44. minuti je bil zaradi udarca s palico izključen Novak. Enaka kazen je doletela kapetana domačih M. Sojerja v 55. minuti. Zadnji izključeni na tekmi je bil dobro minuto pred koncem Jan, nobenega od treh power playev pa Jeseničanom ni uspelo pretvoriti v nov zadetek. 

Do torka bo dovolj časa za piljenje taktičnih podrobnosti in polnjenje baterij, v dvorani Podmežakla pa bo ekipa poskusila storiti š zadnji korak k osvojitvi dveh pokalov – tistega za naslov v ligi IHL in tistega za naslov državnih prvakov …

Tekst: Marko L.