Liga IHL (U16)
prva tekma polfinala:

HKMK Bled vs. HD Hidria Jesenice
1 – 4

(0:2,1:0,0:2)

Prva polfinalne tekma kadetov v ligi IHL je prinesla gostovanje na Bledu. Sosedska tekmeca v zadnjih letih bijeta ogorčene boje v vseh kategorijah, še posebej pa je rivalstvo intenzivno kadar se moštvi srečata v končnici. Za Železarje se tekma ni začela po željah, saj je že sredi druge minute na klop za kaznovane moral Fartek. Četa Aleša REMARja je zadevo ubranila, v začetku pete minute pa z golom Grega PAZLARja tudi povedla (0:1). Še v isti minuti je pri domačih prišlo do izključitve zaradi spotikanja. Jeseničani so bili ob igri z igralcem več neusmiljeni, power play gol pa je slabo minuto kasneje zabil prav branilec Filip FARTEK (0:2). V osmi minuti je prišlo do obojestranske izključitve zaradi grobosti (Dobravec pri Železarjih), vendar vse skupaj na rezultat ni vplivalo. Novo izključitev so si gostje prislužili v 13. minuti, ko je zaradi spotikanja na kazensko klop moral Langus, a domačim ni uspelo izkoristiti igre z igralcem več. 

Tudi v drugi tretjini so bili prvi izključeni Železarji; v 25. minuti je zaradi spotikanja na prostor za izključene moral Rijavec. Jeseniški penalty kill je bil uspešen in nadaljeval se je trd boj obeh ekip. Ob koncu 30. minute je bil izključen eden od domačih napadalcev, a Jeseničani darila niso izkoristili. Kazen je prišla še v isti minuti, ko je izključeni zadrsal nazaj na ledeno ploskev, saj je zmanjšal zaostanek domače ekipe na 1:2. Hitro za tem je bil izključen še Dobravec, vendar domačim k sreči ni uspelo izenačiti. 

Zaradi udarca s palico je bil v začetku 45. minute izključen eden od domačih hokejistov. Jeseničanom power play ni prinesel povišanja vodstva in ogorčen boj obeh ekip se je nadaljeval. Obe ekipi sta začeli igrati bolj disciplinirano, tako da do novih izključitev več ni prihajalo. Domačim je jelo zmanjkovati časa, v začetku zadnje minute pa so poskusili izenačiti še brez vratarja. Račun se jim ni izšel, saj je le deset sekund kasneje Juš DOBRAVEC zadel prazno domačo mrežo (1:3). To pa še ni bilo vse; domači vratar se je sicer vrnil pred svoj gol, a mu je le 12 dodatnih sekund kasneje pak za hrbet spravil še kapetan Jesenic Matic TÖRÖK (1:4). 

Druga polfinalna tekma istih nasprotnikov bo na vrsti v soboto ob 17.30 v dvorani Podmežaklo.

Tekst: Marko L.