Liga IHL (U16)
druga tekma četrtfinala:

 

HK Triglav vs. HD Hidria Jesenice
2 – 5
(2:3,0:1,0:1)

Z zanesljivo prvo (od potrebnih dveh) zmago so kadeti Jesenic pripotovali v Kranj. Tudi tekmo na Zlatem polju so začeli odlično, saj je kapetan Matic TÖRÖK belo-rdeče v vodstvo popeljal že po vsega dvanajstih sekundah igre (0:1). Ko je sredi druge minute tekme zadel še Nik BERGELJ (0:2), se je domačim gotovo pred očmi prikazal kak katastrofalen scenarij, vendar so se v nadaljevanju le zbrali. Gol, s katerim so prednost Jesenic razpolovili, so Kranjčani dosegli ob koncu 4. minute (1:2). V 14. in 17. minuti sta sledili dve izključitvi na strani domačih, ki pa so v 18. minuti nato gol za izenačenje dosegli celo ob igralcu manj (2:2). K sreči so nato power play Železarji le izkoristili in z golom Filipa FARTEKa povedli (2:3).

Prvi statistični dogodek v drugi tretjini je bil gol TÖRÖKa v 29. minuti (2:4). Sledila je obojestranska izključitev zaradi grobosti v 31. minuti, do spremembe rezultata pa ni prišlo. V drugi tretjini je bilo to tudi praktično vse, kar so zabeležili statistiki, varovancem Aleša REMARja pa je tako manjkalo še uspešno odigranih dvajset minut za uvrstitev v polfinale.

Ves zadnji del sta ekipi bojevali ogorčen boj za vsak centimeter male kranjske ledene ploskve. Kranjčanom ni preostalo drugega, kakor da vse sile usmerijo v napad in podaljšajo letošnjo sezono, a Jeseničani niso popustili. V zadnji minuti so Triglavani potegnili še zadnjo potezo – poskušali so ujeti zaostanek dveh golov brez vratarja in z dodatnim napadalcem. Vse skupaj se je končalo z golom Filipa FARTEKa v prazno domačo mrežo tri sekunde pred iztekom igralnega časa (2:5).

Tekst: Marko L.