Liga EBYSL (U20):

HD Hidria Jesenice vs. Red Bull Salzburg
1 – 6

(0:1,0:2,1:3)

Zadnja tekma t.i. master round faze v ligi EBYSL je Podmežaklo pripeljala ekipo Red Bull Salzburg. Že pred tekmo je bilo jasno, da bo moštvo Dejana VARLa osvojilo drugo mesto, tako da je dvoboj služil le še za piljenje določenih podrobnosti pred izločilnimi boji.

Železarji so bili bledi v prvi tretjini. Gostje so ves čas narekovali tempo in precej časa prebili v obrambni tretjini domačih. Nekaj so k temu pripomogle tudi tri izključitve pri rdečih. Edini gol v tem delu je padel v sedmi minuti, ko so gostje povedli (0:1). Dokaj nenavaden je bil pogled na statistiko strelov v okvir vrat obeh vratarjev po prvi tretjini, saj je domačim uspel le en sam samcat tak strel, medtem ko so jih Biki sprožili kar 20. Domači so se imeli zahvaliti le nekaj izjemnim obrambam Jureta LEGATa, da je ostalo le pri zaostanku enega zadetka.

Igra domačih je imela nekaj več repa in glave v drugi tretjini. Žal se to ni poznalo pri rezultatu, saj so se gostje dokončno odlepili. V 26. minuti so svoje vodstvo podvojili (0:2). Ob četrti izključitvi na domači strani so nato Salzburžani dosegli še power play gol (35, minuta, 0:3), znova pa je nekaj lepih obramb zbral domači vratar. Razmerje v strelih v drugi tretjini – 8:11 v korist gostov. 

In če je dko upe vseeno polagal še v – pregovorno odlično – zadnjo tretjino, so ga Železarji tokrat pustili na cedilu. Kaj se je zgodilo? V 49. minuti so Salzburžani povišali na 0:4. Po lepi akciji je sicer v 50. minuti znižal Miha KRMELJ (1:4), vendar se je izkazalo, da je bil to tudi edini gol domačih na tekmi. Gostje so nato razglašeni domači vrsti zabili še v 56. in 59. minuti in ob koncu visoko zmagali (1:6).

Z boji na izločanje v ligi EBYSL bodo Jeseničani nadaljevali že v prihodnjem tednu.

Tekst in foto: Marko L.