Liga EBYSL (U20):

Orli Znojmo vs. HD Hidria Jesenice
2 – 3 (OT)

(0:0,1:2,1:0 – 0:1)

Dva dneva po neprijetnem porazu v Salzburgu, se je karavana jeseniške “dvajsetice” ustavila v češkem Znojmu. Mesto v bližini češko-avstrijske meje je po velikosti nekoliko večje od Jesenic. Za razliko od železarskega (k)raja, je mesto na Moravskem znano predvsem po nočnih klubih in igralnicah, tudi tam pa – podobno kot v slovenski hokejski prestolnici – vneto delajo z mladimi hokejisti. 

V obojestransko odprti in napadalni igri v prvi tretjini ekipi nista uspeli premagati nasprotnikovih vratarjev. Edina, ki sta se v tem delu vpisala v uradno statistiko, sta bila domača hokejista, ki sta preživela vsak po dve minuti na kazenski klopi, vendar jeseniški power play ni imel dobro umerjenih merilnih naprav. V strelskem smislu so sicer prvo tretjino dobili Železarji (14:16).
V začetku druge tretjine je bil izključen Šturm, vendar je jeseniški penalty kill team s svojo nalogo opravil brezhibno. V nadaljevanju se je ponavljala enakovredna igra vse do 30. minute, ko so domači dosegli sporen zadetek po prodoru okrog gola, podaji na nasprotno vratnico in domnevnem stanju v vratarjevem prostoru ter oviranju vratarja. Protesti Železarjev niso zalegli in domači so vodili z 1:0. K sreči so Jeseničani z golom Luke PRETNARja izenačili že 39 sekund kasneje (1:1) in spet sta ekipi nadaljevali z mrtvim tekom. Jeseničane je v vodstvo popeljal Patrik RAJSAR v 37. minuti (1:2). Orli so v drugi tretjini streljali 13-krat v okvir vrat Žige KOGOVŠKA, Železarji pa 12-krat na gol njegovega kolega na drugi strani. 

V 47. in 51. minuti so Jeseničani dvakrat igrali z igralcem manj, saj sta na klop za kaznovane morala Krmelj in Avsenek. K sreči je ob drugi izključitvi penalty kill trajal le 37 sekund, nato je bil izključen tudi eden od domačih hokejsitov. Ostalo je pri minimalnem vodstvu za naše fante. V 55. minuti so nato domači izenačili (2:2), do konca rednega dela tekme pa nobeni ekipi ni uspelo doseči zmagovitega zadetka. Razmerje v strelih v tretji tretjini – 14:5 za Orle

Podaljšek so Železarji odigrali učinkovito – že po dvanajstih sekundah je zmago gostujoči ekipi z golom zagotovil tokrat razpoloženi RAJSAR (2:3).

Tekst: Marko L.
Foto: KLIK