IHL U14
HD Jesenice vs HK Slavija Jr.   9 – 5 (5:0,3:2,1:3)

Nedeljski gostje dečkov Jesenic so bili vrstniki iz Zaloga. Letošnja ekipa z obrobja glavnega mesta trenutno ne dosega zavidljivih rezultatov, Železarji pa so v zadnjih tednih v zelo dobri formi. Že po dobrih dveh minutah so povedli (1:0) in svoj drugi zadetek dodali dobre tri minute kasneje (2:0). Nekaj naslednjih minut so se nato gostje zagrizeno branili, vendar poti tretjemu paku v svojo mrežo sredi 13. minute niso mogli preprečiti (3:0). Četrtič je bil zaloški vratar premagan ob koncu 15. minute, petič pa skorajda natanko dve minuti kasneje. Ob vstopu v zadnji dve minuti tretjine so rdeči nepravilno menjali in si prislužili edino kazen v tem delu. Gostje prednosti igralca več niso znali izkoristiti v svoj prid. 

Druga tretjina je bila bolj izenačena, v strelskem smislu pa so jo odprli gostje, ki so zadeli v 23. minuti (5:1). Pravzaprav so jo v tem pogledu v 38. minuti s svojim drugim golom na tekmi tudi zaključili, a so k sreči Železarji vmes trikrat zadeli (26., 30. in 35. minuta), tako da so po dveh tretjinah vodili z zanesljivih 8:2. 

Popolnoma so presnetili igralci Slavije Jr. v zadnjem delu, ko so najprej že po 42 sekundah nadaljevanja celo ob igralcu manj dosegli svoj tretji gol (8:3). Med 45. in 50. minuto so sledile kar tri izključitve na jeseniški strani, tako da so se bili domači prisiljeni braniti. S svojo nalogo so opravili brezhibno, tako da Založanom ni uspelo še dodatno zmanjšati zaostanka.  Do tega je prišlo v 53. minuti, ko so igralci Slavije Jr. zadeli četrtič (8:4). Še v isti minuti je bil izključen nov jeseniški igralec, Železarji pa so Založanom “vrnili uslugo” z lastnim short-handed golom (golom ob igri z igralcem manj – 9:4). To je bil tudi zadnji jeseniški gol na tekmi. Gostom je ob koncu uspelo zadeti še 18 sekund pred zaključnim piskom sirene (9:5), tako da so zadnjo tretjino ob nepričakovano izraziti premoči v strelih (7:22) dobili tudi v rezultatskem oziru.

Domačim velja za zanesljivo zmago čestitati, Založane pa tudi pohvaliti za trud vse do zadnjega trenutka tekme.

Tekst in foto: Marko L.